Hippeastrum x hortorum 'White Amadeus'

Amaryllis Jumbo 'White Amadeus'

Ympärysmitta 36 cm, Valkoinen

1499
Ei sesongissa
Myyntiaika: Elokuu - Joulukuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Niukka
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Niukka
  • Tuoksuva
  • Tuoksuva
Komea valkokukkainen amaryllis, jossa on mieto mausteinen tuoksu. 'White Amadeus' lajikkeen kerrannaiset, isot kukat säilyvät kauniina pitkään. Sipulin koko 36/38 cm.
Amaryllis eli jaloritarinkukka on upea sipulikasvi, josta on saatavilla useita erilaisia, sekä pienikukkaisia että isokukkaisia lajikkeita. Värivalikoima on runsas, saatavilla on valkoisia ja punaisen eri sävyjä sekä roosan ja persikanvärisiä amarylliksiä. Lisäksi löytyy monivärisiä lajikkeita. Kukat voivat olla yksinkertaiset tai kerrannaiset kellomaiset. 'White Amadeus' amaryllislajikkeen sipuli on erityisen iso, ympärysmitta on muhkeat 36/38 cm. Tästä erityisen suuresta ja voimakkaasta sipulista kasvaa vähintään kolme, useimmiten neljä, kukkavanaa. Komeat isot, kerrannaiset kukat ovat valkoiset ja hyväntuoksuiset. Lumenvalkoinen amaryllis on täydellinen joululahja! Kaunis ja pitkäikäinen myös leikkokukkana. Lehdet ovat pitkänomaiset, jopa 50 cm pitkät ja kasvavat yleensä pitkiksi vasta kukinnan jälkeen. Voit säilyttää amarylliksen sipuleita vuodesta toiseen. Anna kukkavarsien lakastua kunnolla ja leikkaa kukkavarret. Kesällä voit siirtää amarylliksen ulos puutarhaan puolivarjoisalle paikalle. Kastele ja lannoita kesän ajan, jotta sipulin energiavarastot täyttyvät. Syyskuussa voit lopettaa kastelun kokonaan ja siirtää amaryllis sisälle, kuivaan ja viileään 12–20°C paikkaan, kuten kellariin. Marraskuussa on aika tuoda sipuli lämpimään. Istuta sipuli ja kastele, nyt voit seurata sipulin kasvua ja uutta kukintaa.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Aseta amaryllis valoisalle paikalle. Amarylliksen kukkavarret kääntyvät kohti valoa. Voit käännellä kasvia säännöllisesti, jotta se kasvaisi mahdollisimman suoraan.
Amaryllis kastellaan kohtuullisesti. Pieni vesitilkka kerran viikossa riittää. Liika kastelu venyttää vain kukkavartta. Mullan on ehdittävä kuivua ennen seuraavaa kastelukertaa.
Suurikukkaiset amaryllislajikkeet vaativat usein hieman tukea suurten amarylliskellojen puhjetessa kukkaan. Meiltä löydät kätevän amaryllistuen kukkavarsien tukemiseen. Amaryllis tarvitsee myös tukevan istutusastian, jossa se pysyy pystyssä eikä kaadu.

Istutusohjeet

Sopiva aika istuttaa ritarikukan sipuli on marraskuu. Upota juuret veteen vuorokautta ennen istutusta. Älä upota koko sipulia veteen; vain juurten tulee olla vedessä. Valitse tukeva, mieluiten painavahko ruukku. Kaada ruukun pohjalle ruukkusoraa ja sen päälle tavallista kukkamultaa. Istuta kaksi kolmasosaa sipulista maan alle niin, että sen yläosa jää maanpinnan yläpuolelle. Älä istuta liian ahtaaseen ruukkuun, sipulilla tulee olla vähintään 3–4 cm multaa sipulista ruukun reunaan. Kastele kasvualusta läpikotaisin. Aseta ruukku sitten ikkunalle, mielellään lämpöpatterin yläpuolelle. Peitä kasvi hupulla, jotta se saa kasvaa pimeässä tai siirrä amaryllis pimeään ja lämpimään paikkaan. Jos amaryllis ei ala kasvaa, on syynä useimmiten liian kylmä kasvupaikka. Juuret tarvitsevat pimeyttä ja lämpöä kasvaakseen kunnolla.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 551654
EAN: 7312600043305
Väri: Valkoinen
Leveys: 7 cm
Syvyys: 20 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 500 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Nelson Garden
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta