Asterien suvussa on useita yksi- ja monivuotisia lajikkeita. Violetit, roosat tai valkoiset syysasterit ovat helppohoitoisia loppukesän kukkia. Ne sopivat hyvin ulkoistutuksiin ja näyttävät upeilta ryhmässä. Asteri kukkii kauniisti pitkälle syksyyn ja selviää jopa muutamasta hallayöstä.

Asteri

Asteri on nappivalinta monen perennapenkkiin, erityisesti loppukesällä aina hallan tuloon asti. 

Tiiviissä rykelmissä kasvava asteri on kuin värikäs räjähdys, joka houkuttelee perhosia ja mehiläisiä.

Miksi valita asteri?

 1. Toimii kauniisti yhteisistutuksissa.
 2. Tuo väriä ja hyvää tuoksua pitkälle syksyyn.
 3. Saatavilla monia eri versioita ja värejä.

Näin hoidat astereitasi

Asteri on helppohoitoinen ja sen voi istuttaa niin ruukkuihin, laatikoihin kuin kukkapenkkeihinkin. Myös perennapenkki on oiva valinta asterin istutukseen. Siinä voit ihailla sen kukintaa uudestaan vuosi toisensa jälkeen.

 • Istutus
  Asteria istuttaessa on tärkeää käyttää hyvää kukkamultaa.
 • Sijainti
  Asteri viihtyy valoisassa ja aurinkoisessa paikassa.
 • Salaojitus
  Asteri ei pidä liiasta märkyydestä, joten huolehdi, että ylimääräinen vesi valuu huokoiseen maahan.
 • Kastelu
  Vaikka asteri kärsii liiasta märkyydestä, ei se myöskään saa kuivua liikaa. Säännöllinen mutta maltillinen kastelu takaa parhaan kasvun kukille.

Vinkki: Pidennä kukintaa leikkaamalla säännöllisesti pois ylikukkineet kukat. Se antaa tilaa uusien nuppujen puhkeamiselle. Älä myöskään unohda lisätä ravinnetta säännöllisin väliajoin.

Eri lajeja ja värisävyjä

Asterin perinteinen väri on sininen, mutta saatavilla on myös punaisia, vaaleanpunaisia, violetteja ja valkoisia astereita. Lisäksi on olemassa monivärisiä lajikkeita sekä perinteisen asterin muodosta poikkeavia versioita.

Joitakin asterilajeja:

 • Asteri ‘Pompon’ – kukilla on pyöreä muoto, joka erottuu kukkapenkistä.
 • Asteri ‘Unicum’ – kukat näyttävät hieman nuhruisilta ja muistuttavat koralleja.
 • Alppiasteri – asteri, joka viihtyy kivikkoisessa ja ravinneköyhässä maassa.
 • Tuoksuasteri – perenna, joka houkuttelee perhosia ja soveltuu täydellisesti leikkokukaksi.

Lisäksi on olemassa lajikkeita kuten pursuasteri, syysasteri ja kesäasteri. Istuta oma suosikkisi kukkapenkkiin ja nauti myöhäiskesän kukkaloistosta.

Lue lisää

Pöydän koristelemisesta kukilla

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta