Helpot ohjeet oman juhannusseppeleesi sitomiseen

Kun ulkona vihertää, juhannus lähestyy ja niityt ja puutarhat kukkivat, sormet syyhyävät päästäkseen sitomaan ihanan kukkaseppeleen. Oppaamme avulla sidot oman kesäisen seppeleen somistamaan päätäsi tai kukkakoristeeksi oveen tai seinälle.

Helpot ohjeet oman juhannusseppeleesi sitomiseen

Seppeleeseen sopivat kukat

Kesä tarjoaa runsaasti värikkäitä kukkia seppeleen tekoon. Mieti kukkia valitessasi, ovatko ne helposti sidottavia, irtoavatko kukat helposti ja miltä ne näyttävät kuivattuna. Seppele voi nimittäin olla todella kaunis myös säilytettynä ja kuivattuna.

Vinkkejä kukkien valintaan

Valitse ja puno yhteen kesän kukoistavat ihanuudet. Yhdistämällä kaupasta ostettuja ja niityltä poimittuja luonnonkukkia voit saada upean lopputuloksen! Seuraavat kukat soveltuvat täydellisesti juhannusseppeleeseen:

 • Ruiskaunokki
 • Päivänkakkara
 • Neilikat
 • Ruusut
 • Krysanteemi
 • Puna-apila
 • Metsäkurjenpolvi
 • Sinikello
 • Peltokierto

Älä unohda vihreää

Kukkaseppeleestä tulee viimeistelty, kun lisäät mukaan hieman vihreää. Se korostaa seppeleen muotoa ja eri kukkien värimaailmaa.

 • Heinät ja tähkät
  Myös kuivat elementit sopivat seppeleeseen. Lisää mukaan esimerkiksi vehnän tai kauran tähkiä ja saat hienoa kontrastia.
   
 • Valkoinen ja vihreä morsiusharso
  Pienet, valkoiset kukat, jotka kukkivat pitkään. Vihreät varret, joka sopivat erinomaisesti muiden kukkien joukkoon.
   
 • Muratti
  Pienet, hienot lehdet ja helposti sidottavat varret soveltuvat erinomaisesti kukkaseppeleeseen.
   
 • Eukalyptus tai laakerinlehti
  Sido seppeleeseen eukalyptusta tai laakerinlehteä. Antiikin Roomassa oli tavallista pitää päässä laakerinlehtiseppelettä.

Näin sidot kukkaseppeleen

Sido seppele materiaalista, jonka kukat eivät leviä tai irtoa. Panosta kestävyyteen, mikäli aiot esimerkiksi käydä juhannustansseissa.

 1. Käytä runkoa
  Kokoa seppele rungon ympärille. Voit käyttää tukevaa metallilankaa tai vakaata ja notkeaa oksaa, joka taipuu katkeamatta. Toiseen päähän voit kiinnittää ohuempaa metallilankaa, jonka avulla sidot seppeleen ympyräksi.
 2. Yhdistä pieneksi leikattuja kukkakimppuja ja vihreää väriä
  Valitse seuraavaksi seppeleeseen kukat ja vihreät. Leikkaa kukista pieniä kimppuja, mikä helpottaa kukkien valintaa ja jaottelua sitomisvaiheessa. Varsien tulisi olla noin 5 cm pitkiä. Kimput kannattaa ensin sitoa sidontalangalla.
 3. Jaa värejä tasaisesti
  Eri kukkien ja värien tasainen levittely saa aikaan upean seppeleen. Aseta valitsemiasi kukkia päällekkäin ja pitkin seppelettä. Sido ne yhteen ohuella metallilangalla.
 4. Sido ulkoa sisäänpäin
  Seppelettä sitoessasi sido huolellisesti ulkoa sisäänpäin. Kiedo huolellisesti niin, että metallilanka jakautuu tasaisesti koko seppeleen pituudelle.   
 5. Sovita ja kiinnitä päät yhteen
  Muista sovittaa seppelettä! Kun se on oikean kokoinen, sido päät yhteen. Käytä sitomiseen ohutta metallilankaa. Voit myös kiinnittää molempiin päihin sidontanauhat, jotka voi solmia takaa kauniille rusetille.

Taianomainen kukkaseppele – näin se säilyy

Kukkaseppeleessä on jotain taianomaista! Pienellä huolenpidolla saat sen säilymään muutaman päivänkin. Kukkien kuihtumisen välttämiseksi kastele seppelettä tasaisin väliajoin ja säilytä sitä viileässä paikassa, kun et käytä sitä.

Lue lisää

Krysanteemi - näin onnistut >>
Juhannustaiat TOP 5 >>Rautalanka

Vihreä

299
Lue lisää

Sidontalanka

Pituus 8 m, Vihreä

449
Lue lisää

Sidontalanka

2 kpl, Vihreä

549
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta