Primula o. 'Touch Me' 12 cm

Huone-esikko 'Touch me'

Ø12 cm, Useita värejä

599

Mixiin kuuluu erilaisia tuotteita, ja myynnissä oleva tuote vaihtelee sesongin ja saatavuuden mukaan. Tuotetta ei voi valita itse, vaan henkilökunta valitsee tilaukseen saatavilla olevan vaihtoehdon.

Ei sesongissa
Myyntiaika: Tammikuu - Huhtikuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
Herttainen suurikukkainen esikko, jolla on pyöreä kasvutapa. Viehättäviä värivaihtoehtoja. Sopii myös allergikoille. Viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisessa paikassa ja hieman kosteassa mullassa. Kaunis huonekasvi, joka voidaan istuttaa kesäkukaksi ulos. Hyvissä oloissa se voi talvehtiakin.
Esikoiden latinankielinen nimi Primula juontuu ensimmäistä tarkoittavasta latinan sanasta primus, ja esikot ovatkin kevään ensimmäisiä kukkijoita. Esikoita myydään kevättalvella värikkäinä ruukkukukkina tuomaan esimakua kevään kukkaloistosta. Huone-esikko on ruohovartinen perenna, jonka lehdet kasvavat tiiviinä ruusukkeena. Pyöreät lehdet ovat päältä kaljut ja alta karvaiset. Huone-esikko tekee runsaat kukkatertut lehtiruusukkeen keskeltä kohoaviin varsiin. Saatavilla on paljon eri värivaihtoehtoja. Huone-esikon vanhat lajikkeet aiheuttivat ihoärsytystä lehdissä olevien poltinkarvojen takia. Jalostuksen ansiosta uusissa lajikkeissa ei ole enää tätä ongelmaa. Huone-esikko ’Touch me’ ei aiheuta allergiaoireita. Huone-esikko viihtyy sisällä ja kesäisin ulkona. Se sietää huoneenlämpöä, mutta voi parhaiten viileässä paikassa ja kosteassa mullassa. Huone-esikko on sievä yksinään ruukussa tai monivärisessä sekaistutuksessa. Puutarhassa sitä voidaan käyttää reunuskasvina tai lehtomaisissa paikoissa puiden ja pensaiden aluskasvina.

Kasvukausi

Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Sijoita huone-esikko valoisaan paikkaan, mutta vältä suoraa auringonpaistetta. Nypi säännöllisesti kuihtuneet kukat pois ja huolehdi tasaisesta kastelusta. Huone-esikon mullan pitää olla tasaisen kosteaa, muttei märkää. Se ei kestä lainkaan kuivumista. Vältä kastelemasta lehtiruusuketta. Saat mullan pidettyä tasaisen kosteana ja lehtiruusukkeen terveenä asettamalla huone-esikon ruukun suojaruukkuun, jonka pohjalla on kerros kevytsoraa. Nosta kastelua varten huone-esikko ruukkuineen suojaruukusta ja kaada vesi kevytsoran päälle. Huone-esikko viihtyy viileässä, joten sitä ei pidä sijoittaa lämmityspatterin lähelle. Kukinnan jälkeen huone-esikko kannattaa pitää viileässä ja huolehtia kastelusta, sillä se voidaan istuttaa keväällä ulos puutarhaan. Istuta taimi ulos vasta kun hallanvaara on ohi ja huolehdi siitä, että kasvupaikka on valoisa mutta suojassa voimakkaalta kevätauringolta. Ulos istutettu huone-esikko voi kukkia uudelleen ja hyvällä onnella jopa talvehtia.

Istutusohjeet

Huone-esikko viihtyy multavassa, kosteutta pidättävässä ja mieluiten turvepitoisessa maassa. Kukinnan aikana sitä voidaan lannoittaa miedolla kastelulannoitteella. Huone-esikko kannattaa istuttaa pohjareiälliseen ruukkuun ja asettaa se suojaruukkuun, jonka pohjalla on 1–2 cm kevytsoraa. Nosta kastelua varten esikko suojaruukusta ja kaada kasteluvesi suojaruukkuun kevytsoran päälle. Tällöin esikon juuret hakeutuvat kevytsoraan, ja se saa vettä ilman että multa olisi liian märkää.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 510885
EAN: 7058782377660
Väri: Useita värejä
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 540 g
Sisäruukun koko Ø: 12 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta