Huonekasvien kasvivalaisimet tarjoavat vehreyttä ympäri vuoden

Huonekasvien kasvivalaisimet tarjoavat vehreyttä ympäri vuoden

Pohjoismainen ilmasto on haaste kasveillemme, varsinkin niille, jotka vaativat erityisen paljon valoa kukoistaakseen ja selvitäkseen kodissa ympäri vuoden.

Me Plantagenilla haluamme tehdä kodin vihersisustamisesta yksinkertaisempaa ja ennen kaikkea haluamme antaa kasveillesi lisävoimaa silloin, kun luonnonvaloa ei ole saatavilla riittävästi - oikeanlaisen kasvivalaisimen avulla. 

Yksi tapa antaa kasveillesi lisävoimaa ja valoa on hankkia kasvivalaisin, joka tarjoaa kasveillesi juuri niiden tarvitsemaa valoa - riippumatta siitä, oletko sijoittanut kasvisi keittiöön, eteisen pimeään nurkkaan tai kylpyhuoneeseen.

Anna versoillesi pikastartti elämään

Me Plantagenilla olemme kehittäneet Anoda-kasvivalaisinsarjan, joka antaa versoillesi pikastartin elämään ja sopii useille erikokoisille kasveille. Kasvivalaisimilla on kaksi eri toimintoa. Toisaalta ne antavat valoa kasveille, jotka eivät saa luonnonvaloa pimeästä sijaintipaikastaan johtuen tai jotka vaativat erityisen paljon valoa. Toinen toiminto on antaa lisävaloa esim. kylvön yhteydessä.

Kasvivalaisimemme:

  • Anoda-kasvilamppu ruukkuun. Pieni ja näppärä kasvilamppu, joka on riittävän pieni mahtuakseen ruukkuun. Sopii erinomaisesti myös siemenviljelmille. Soveltuu parhaiten alle 25 cm korkeille kasveille. Korkeus 45–61.5 cm.
  • Anoda-kasvilamppu pöydälle. Pöydälle sopiva kasvilamppu, jonka lampunjalka suojaa pöytää ruukusta vuotavalta vedeltä. Soveltuu parhaiten alle 50 cm korkeille kasveille. Korkeus 68-100 cm.
  • Anoda-kasvilamppu lattialle. Lattialle sopiva kasvilamppu, jonka lampunjalka suojaa lattiaa ruukusta vuotavalta vedeltä. Soveltuu parhaiten alle 140 cm korkeille kasveille. Korkeus 137-221 cm.

Kaikissa kolmessa kasvilampussa on jalka, jolla voi säätää lampun korkeutta.

Vinkkejä ja neuvoja kasvivalaisimien käyttöön

Kasvisi voivat varmasti pysyä hengissä ja pärjätä vaikka vain antaisit niiden olla valossa, mutta on olemassa erilaisia tapoja tehostaa kasvivalaistusta. Muista, että kaikki nämä neuvot ovat yleisluontoisia ja niihin on olemassa poikkeuksia riippuen siitä, mitä kasveja aiot istuttaa ja hoitaa.

  • Jos haluat kylvää siemeniä sisätiloissa myöhäistalvella tai alkukeväästä aikaisen sadon saamiseksi, sijoita kasvivalaisin korkeintaan puoli metriä kylvöksen yläpuolelle.
  • Kasvivalaisin toimii yleensä parhaiten silloin, kun se simuloi normaalia päivänvaloa. Tästä syystä sitä ei tulisi käyttää liian pitkään. Käyttö riippuu kasvilajista, mutta n. 12-15 tuntia vuorokaudessa on hyvä normi. Ajatus ”enemmän valoa = parempi” voi tuntua oikealta, mutta ei pidä aina paikkaansa ja kasvivalaisinta ei tulisikaan jättää päälle ympäri vuorokauden. Voit etsiä lisätietoa siitä, kuinka paljon valoa eri kasvit tarvitsevat kukoistaakseen. Tomaatti on esimerkki kasvista, joka haluaa todella paljon valoa.
  • Jos sinulla on talvehtivia kasveja, on parasta säilyttää ne viileässä paikassa, esim. kellarissa.
  • Ole osa kasvavaa kasvata-itse-trendiä ja kasvata omat hedelmäsi ja vihanneksesi kotonasi. Lue lisää ja löydä innoitusta neuvoistamme ja vinkeistämme täältä. Täydennä viljelmäsi kasvivalaisimella ja nauti tuoreista vihanneksista ympäri vuoden.
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc