Huonekasvien kasvivalaisimet tarjoavat vehreyttä ympäri vuoden

Huonekasvien kasvivalaisimet tarjoavat vehreyttä ympäri vuoden

Pohjoismainen ilmasto on haaste kasveillemme – varsinkin niille, jotka vaativat erityisen paljon valoa kukoistaakseen ja selvitäkseen kodissa ympäri vuoden.

Me Plantagenilla haluamme tehdä kodin vihersisustamisesta yksinkertaisempaa. Oikeanlaisen kasvivalaisimen avulla saat helposti kasveillesi lisävoimaa silloin, kun luonnonvaloa ei ole riittävästi – riippumatta siitä, oletko sijoittanut kasvisi keittiöön, eteisen pimeään nurkkaan tai kylpyhuoneeseen.

Anna versoillesi pikastartti elämään

Me Plantagenilla olemme kehittäneet Anoda-kasvivalaisinsarjan, joka antaa versoillesi pikastartin elämään ja sopii useille erikokoisille kasveille. Kasvivalaisimilla on kaksi toimintoa. Ensinnäkin ne antavat valoa kasveille, jotka vaativat sitä erityisen paljon tai jotka eivät saa luonnonvaloa pimeässä kasvupaikassaan. Toisekseen ne antavat lisävaloa esimerkiksi kylvön yhteydessä.

Kasvivalaisimemme:

 • Anoda-kasvilamppu ruukkuun. Pieni ja näppärä kasvilamppu, joka on riittävän pieni mahtuakseen ruukkuun. Sopii erinomaisesti myös siemenviljelmille. Soveltuu parhaiten alle 25 cm korkeille kasveille. Korkeus 45–61,5 cm.
 • Anoda-kasvilamppu pöydälle. Pöydälle sopiva kasvilamppu, jonka lampunjalka suojaa pöytää ruukusta vuotavalta vedeltä. Soveltuu parhaiten alle 50 cm korkeille kasveille. Korkeus 68–100 cm.
 • Anoda-kasvilamppu lattialle. Lattialle sopiva kasvilamppu, jonka lampunjalka suojaa lattiaa ruukusta vuotavalta vedeltä. Soveltuu parhaiten alle 140 cm korkeille kasveille. Korkeus 137–221 cm.

Kaikissa kolmessa kasvilampussa on jalka, jolla voi säätää lampun korkeutta.

Vinkkejä ja neuvoja kasvivalaisimien käyttöön

Kasvisi voivat pysyä hengissä ja pärjätä kasvupaikkansa valossa, mutta kasvivalaistusta voi tehostaa erilaisin keinoin. Muista, että nämä neuvot ovat yleisluontoisia ja niihin on olemassa poikkeuksia.

 • Jos haluat kylvää siemeniä sisätiloissa myöhäistalvella tai alkukeväästä aikaisen sadon saamiseksi, sijoita kasvivalaisin korkeintaan puoli metriä kylvöksen yläpuolelle.
   
 • Kasvivalaisin toimii yleensä parhaiten silloin, kun se simuloi normaalia päivänvaloa. Tästä syystä sitä ei tulisi käyttää liian pitkään. Käyttö riippuu kasvilajista, mutta noin 12–15 tuntia vuorokaudessa on hyvä lähtökohta. Ajatus, että enemmän valoa on aina parempi voi tuntua loogiselta, mutta se ei aina pidä paikkaansa. Kasvivalaisinta ei tulekaan jättää päälle ympäri vuorokauden. Selvitä kuinka paljon valoa eri kasvit tarvitsevat kukoistaakseen. Tomaatti on esimerkki kasvista, joka haluaa todella paljon valoa.
   
 • Jos sinulla on talvehtivia kasveja, säilytä ne viileässä paikassa, esimerkiksi kellarissa.
   
 • Ole osa kasvavaa kasvata itse -trendiä ja kasvata omat hedelmäsi ja vihanneksesi kotona. Lue lisää ja löydä inspiraatiota neuvoistamme ja vinkeistämme täältä. Täydennä viljelmäsi kasvivalaisimella ja nauti tuoreista vihanneksista ympäri vuoden.

Lue lisää 

Näin onnistut ruukkukasvien kastelussa sisällä >>
Kaksi hyödyllistä tuotetta sisäkasvien lannoittamiseen >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc