Plectranthus 'Hollywood Boulevard'

Isokirjopeippi 'Hollywood Boulevard'

Ø12 cm, Monivärinen

899
2 kpl 14,99
Ei sesongissa
Myyntiaika: Heinäkuu - Marraskuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Helppohoitoinen
  • Veden tarve: Runsas
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Lannoitus: Kohtalainen
Trendikäs ja helppohoitoinen kasvi, jonka sahalaitaisissa, roosan ja viininpunaisen kirjavissa lehdissä on limenvihreät reunat. Näyttävä yksinään ja vivahteikas lisä sekaistutuksiin. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa hieman tuoreessa maassa.
Suosittu isokirjopeippi sopii joka paikkaan! Isokirjopeipistä käytetään usein nimitystä värinokkonen, sillä sahalaitaiset lehdet muistuttavat muodoiltaan nokkosen lehtiä. Siitä on tullut viime vuosina todella suosittu, eikä ihme, sillä se on todella helppohoitoinen ja näyttävä värikkäine lehtineen ja voi ajan mittaan kasvaa reheväksi pensaaksi. Lehdet ovat erikokoisia ja -muotoisia, osa on liuskoittuneita, osa taas kähäriä tai täysin sileitä, mutta ennen kaikkea huomiota herättää lehtien upea väritys. Värinokkosissa esiintyy nimittäin lukuisia erilaisia sävyjä ja kuvioita, jotka kaikki muuttuvat sitä selkeämmiksi ja kirkkaammiksi, mitä enemmän valoa kasvi saa. Valitsemalla sisustuksen väreihin sopivan kasvin ja sille tyylikkään ruukun saat kotiin upean sisustuselementin! Isokirjopeippi ei vaadi ihmeitä viihtyäkseen, mutta vettä se tarvitsee – ja usein! Jos huolehdit kasvin leikkaamisesta ja mullanvaihdosta, se kasvaa suureksi ja pensasmaiseksi. Voit vaikkapa leikata sen pienen puun muotoon. Leikatuista versoista saadaan uusia pistokastaimia jaettavaksi tuttavapiirin kesken.

Hoito-ohje

Isokirjopeippi viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Se voi kuitenkin parhaiten valoisassa paikassa, jossa ei ole suoraa auringonpaistetta. Talveksi se kannattaa siirtää valoisaan ja viileään paikkaan. Koska lehdet ovat suhteellisen ohuet, kasvi tarvitsee säännöllistä kastelua. Multa saa pysyä aina hieman kosteana, muttei märkänä. Mullan liika kuivuminen on helppo huomata, sillä lehdet nuupahtavat heti. Kastele taimi viipymättä, niin lehdet virkoavat pian. Jos toivot värinokkosen kasvavan tuuhean pensasmaiseksi, leikkaa se usein. Leikkaa varret terävällä veitsellä heti lehtihangan yläpuolelta. Poisleikatut oksat soveltuvat pistokkaiksi, jotka voit juurruttaa vesilasissa pikkutaimiksi ja istuttaa sitten multaan. Lannoita kasvia säännöllisesti kasvukaudella ja harvemmin talvikaudella.

Istutusohjeet

Istuta isokirjopeippi hyvin salaojitettuun, kosteutta pidättävään ja ravinteikkaaseen multaan. Sopivia vaihtoehtoja ovat Plantagenin Premium-multa ja Kukkamulta, johon on sekoitettu kevytsoraa. Anna kasvukaudella taimelle säännöllisesti kastelulannoitetta tai pitkävaikutteista lannoitetta. Taimi on syytä istuttaa vuosittain suurempaan, pohjareiälliseen ruukkuun.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 547005
EAN: 7058782496835
Väri: Monivärinen
Leveys: 14 cm
Syvyys: 14 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 540 g
Sisäruukun koko Ø: 12 cm
Designer: Dümmen Orange

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta