Plectranthus

Isokirjopeippi pistokas Mix

Ø6 cm, Useita värejä

399
5 kpl 12,99

Mixiin kuuluu erilaisia tuotteita, ja myynnissä oleva tuote vaihtelee sesongin ja saatavuuden mukaan. Tuotetta ei voi valita itse, vaan henkilökunta valitsee tilaukseen saatavilla olevan vaihtoehdon.

Ei sesongissa
Myyntiaika: Tammikuu - Huhtikuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Runsas
  • Valon tarve: Puolivarjo - Varjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Luomulaatuinen
  • Luomulaatuinen
Komealehtinen pistokastaimi, joka sopii niin sisälle kuin ulos. Viihtyy valoisassa, vältä suoraa auringonpaistetta. Kastellaan, kun multa on kuivahtanut melkein kokonaan. Ruukku on 100% biohajoava, istutetaan ruukkuineen.
Tämä värinokkosen eli isokirjopeipin pistokastaimi on biohajoavassa ruukussa, jota ei poisteta istutettaessa. Viime vuosina isokirjopeippi on noussut suureen suosioon, mikä ei ole ihme, sillä se on helppohoitoinen ja kasvaa nopeasti näyttäväksi ja kookkaaksi taimeksi. Lisäksi saatavilla on lukemattomia lajikkeita. Isokirjopeipin toinen nimi on värinokkonen, ja se muistuttaakin ulkonäöltään nokkosta. Lehtien muoto ja koko vaihtelevat: ne voivat olla liuskoittuneita, poimuisia tai sileitä. Lehdissä viehättää kuitenkin ennen kaikkea niiden värikkyys. Isokirjopeipin lajikkeissa on nimittäin kaikkia mahdollisia sävyjä ja lehtikuvioita, jotka kaikki kehittyvät upeimmilleen saadessaan paljon valoa. Isokirjopeipin viihtymiseen ei vaadita kummia – vettä se kuitenkin kaipaa melko usein. Kun tainta latvotaan ja se istutetaan isompaan ruukkuun aina tarvittaessa, siitä tulee tuuhea ja kookas. Se voidaan myös leikata yksirunkoiseksi pikkupuuksi! Leikatuista latvoista voidaan juurruttaa uusia pistokastaimia jaeltavaksi ystäville ja tuttaville.

Hoito-ohje

Tämä isokirjopeipin pistokastaimi on istutettu biohajoavaan ruukkuun, jota ei poisteta istutettaessa. Ruukku maatuu vähitellen itsekseen. Isokirjopeippi viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Valoisa muttei paahteinen paikka on sille kuitenkin paras valinta. Talvella se on hyvä sijoittaa valoisaan mutta viileään paikkaan. Ohutlehtisenä kasvina isokirjopeippi vaatii säännöllisen kastelun ja tasaisesti tuoreen mullan. Jos kastelu unohtuu, kasvi kertoo kuivuudesta nopeasti, sillä sen lehdet alkavat riippua. Kastele kasvi tällöin viipymättä. Jotta isokirjopeipistä kasvaisi pensasmaisen tuuhea, sitä on latvottava ja leikattava säännöllisesti. Leikkaa aina heti lehtiparin yläpuolelta. Leikatuista latvoista saadaan pistokkaita, joista voidaan juurruttaa vedessä tai mullassa uusia taimia. Lannoita kohtuullisesti kasvukauden aikana, mutta vähennä lannoitusta syksyn tullen.

Istutusohjeet

Tämä isokirjopeipin pistokastaimi on biohajoavassa ruukussa. Kasvi istutetaan ruukkuineen suurempaan multatilaan. Ajan myötä ruukku maatuu mullan alla. Pistokastaimi asetetaan suurempaan ruukkuun niin, että juuripaakun yläosa tulee mullan pinnan tasalle. Tiivistä multa kevyesti juuripaakun ympäriltä. Istuta isokirjopeippi kosteutta pidättävään multaan, kuten Premium-multaan. Lannoita kasvukaudella usein joko kastelulannoitteella tai pitkävaikutteisella lannoitteella. Istuta pistokastaimi aina suurempaan ruukkuun sitä mukaa kuin se kasvaa. Suuressa ruukussa ja hyvässä mullassa kasveista tulee vahvoja, terveitä ja helppohoitoisia. Valitse pohjareiällinen ruukku. Karaise taimi keväällä vähitellen ulkoilmaan ja siirrä ulos, kun hallanvaara on ohi. Kasvi kannattaa aluksi suojata ulkona peiteharsolla.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 526405
EAN: 7058782393875
Väri: Useita värejä
Leveys: 8 cm
Syvyys: 8 cm
Korkeus: 10 cm
Paino: 120 g
Sisäruukun koko Ø: 6 cm
Designer: Dümmen Orange
Alkuperä: Tanska

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta