Jaloangervo on ainutlaatuinen, kaunis ja kiehtova perenna, joka antaa viehättävällä ulkonäöllään oman leimansa mihin tahansa kasviryhmään.

Jaloangervo

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Astilbe
Heimo: Rikkokasvit (Saxifragaceae)

Jaloangervon kasvatus ja hoito

Varjossa viihtyvä jaloangervo luo ympärilleen tietynlaisen, herkän tunnelman. Siimekseen sopeutunut jaloangervo voi parhaiten kosteutta pidättävässä maassa, sillä se tarvitsee paljon vettä kasvaakseen ja kukkiakseen.

Jaloangervoa kannattaakin istuttaa tuoreisiin ja kosteisiin paikkoihin, joissa muut kasvit eivät menesty, kuten lampien ja purojen rannoille. On kuitenkin syytä huolehtia siitä, etteivät jaloangervon juuret seiso vedessä.

Jotta jaloangervo saisi mahdollisimman hyvät eväät kasvuun, on hyvä käyttää tavallista istutusmultaa ja lannoittaa tainta istutuksen yhteydessä lannalla tai puutarhalannoitteella. Sen jälkeen taimi ei vaadi juurikaan hoitoa, kastelusta ja ravinteiden riittävyydestä huolehtiminen riittää.

Jaloangervo voidaan istuttaa myös kivikkoryhmään, mutta silloin maan kosteutta on seurattava, sillä jaloangervo ei kestä kuivuutta. Koko kasvi lakastuu syksyllä ja versoo jälleen seuraavana keväänä.

Jaloangervo – paikkansa ansainnut perenna

Jos olet nähnyt jossakin puutarhassa raikkaan vihreitä, sirojen lehtien muodostamia mättäitä, joiden yläpuolelle kohoaa herkkiä kukkaterttuja täynnä pienenpieniä punaisia, roosansävyisiä, violetteja tai valkoisia kukkia, kyse on todennäköisesti ollut jaloangervoista.

Jaloangervosta voi helposti saada vaikutelman, että kyse on jostakin erikoisuudesta – onhan sen kasvutapa rehevän pensasmainen, ja ihanat kukat tuovat puutarhaan väriä ja eloa. Upeasta ulkonäöstään huolimatta jaloangervo on vaatimaton kasvi, joka ei vaadi erityistä huolenpitoa, kunhan se istutetaan sille sopivaan paikkaan.

astilbe

Jaloangervon eri lajikkeet

Jaloangervojen suku on pieni verrattuna moniin muihin kasveihin: eri lajeja on noin 20. Jaloangervot ovat vahvavartisia perennoja, eli ne pysyvät pystyssä säässä kuin säässä ilman tukea.

Kukinnot, jotka koostuvat valtavasta määrästä pikkuisia kukkia, sopivat erinomaisesti myös leikkokukiksi, sillä ne kestävät pitkään maljakossa. Kukkien lisäksi jaloangervon vihreät, koristeelliset lehdet täydentävät minkä tahansa kasviryhmän.

Aasiasta kotoisin olevia jaloangervoja on saatavilla niin matalia kuin korkeitakin lajikkeita, joten se on käypä vaihtoehto mihin tahansa paikkaan, johon kaipaat kestävää, itämaisen koristeellista kasvia!

Tämä tuoreen maan kukkapenkin peruskasveihin lukeutuva kasvi voidaan sijoittaa niin kasviryhmän taustalle kuin etualallekin sen mukaan, minkä 20 eri lajikkeesta valitset puutarhaasi.

Tiesitkö tämän?

  • Peräisin pääasiassa Itä-Aasiasta.
  • Saatavilla useita lajeja ja lajikkeita, kuten tavallinen jaloangervo, japaninjaloangervo ja harsojaloangervo.
  • Monivuotinen kasvi, jolla on tukevat, pystyt varret.
  • Kukkii valkoisin, vaaleanpunaisin tai punaisin kukin.
  • Kestävä lähes koko maassa.
  • Voi kasvaa jopa 70 cm:n korkuiseksi.
  • Sopii erinomaisesti leikkokukaksi ja kuivattavaksi.

Lue lisää

Lue lisää kasveillesi sopivista multaseoksista ja lannoitteista >>
Perennat - näin onnistut >>

Olet tässä:


Tarhajaloangervo 'Fanal'

Ø11 cm, Punainen

849
3 kpl 19,99
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta