Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.
Joulutähti - näin onnistut

Joulutähti on monen kodin ainoa oikea joulukukka, jonka valintaan kannattaa uhrata hieman aikaa. Ota siis talteen nämä vinkit, kun valitset kukkaa kotiisi tai tuliaiseksi.

Kuinka valita kestävä joulutähti?

  • Joulutähti on erityisen herkkä kylmyydelle, ja sen lehdet putoavat alle 15 asteen lämpötilassa. Tämän vuoksi kasvi tulisi aina kuljettaa kaupasta kotiin kunnon paperikääreessä. Kannattaa myös välttää ulko-oven vieressä pidettyjä ja vedolle altistuneita yksilöitä, sillä ne eivät välttämättä kestä kotona pitkään. Paras valinta onkin yleensä lämpimässä ja vedottomassa paikassa pidetty kukka, jonka lehdet ovat terhakat ja väriltään tummanvihreät.
     
  • Kukka on hieman ronkeli myös veden suhteen, sillä se ei pidä liiasta kosteudesta. Läpimärässä mullassa juuret mätänevät ja lehdet kellastuvat, joten kastele kukkaa maltillisesti, mieluiten kädenlämpöisellä vedellä. Aseta joulun kaunein kukka kotona valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan.

Näyttävät terälehdet

Punaiset, joulutähdelle tyypilliset lehdet eivät toimi pelkästään terälehtinä, vaan myös suojuslehtinä. Joulutähden kukat ovat pieniä ja keltaisia, ja ne sijaitsevat suojuslehtien sisäpuolella. Kaikki joulutähdet eivät ole punaisia, vaan niitä on myös vaaleanpunaisia, aprikoosinvärisiä sekä marmoroituja lajikkeita. Niitä on myös jalostettu lajikkeiksi, joiden suojuslehtien muoto poikkeaa perinteisestä joulutähdestä. Koot vaihtelevat minikokoisesta yksikukkaiseen ja aina suureen, monikukkaiseen ja -vartiseen joulutähteen.

Onko joulutähti myrkyllinen?

Kyllä, joulutähti on myrkyllinen ja voi joissain tapauksissa aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua, mikäli sitä niellään suuria määriä. Se ei kuitenkaan ole tappava. Muista pitää joulutähti poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta. Sitä ei suositella myöskään allergikoille.

Tiesitkö tämän joulutähdestä?

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima) on tyräkkikasvien perheeseen kuuluva laji, jota esiintyy luonnossa Meksikossa. Suomessa joulutähti on hyvin yleinen joulun ajan ruukkukasvi. Luonnossa joulutähti on pensas, joka voi kasvaa useiden metrien korkuiseksi. Jalostamalla on kehitetty matalia lajikkeita, jotka sopivat ruukkukasveiksi, kuten esimerkiksi kaunis Princettia.

Jotkut kutsuvat valkoista joulutähteä adventtitähdeksi. Sitä käytetään koristeena adventin aikana ja korvataan joulun saapuessa punaisella joulutähdellä. Nimestä riippumatta joulutähti – tai useampikin – sopii täydellisesti ikkunalle, pöydälle tai muuhun paikkaan, jossa se tuo juuri oikeaa joulun tunnelmaa!

Vinkit joulun ajan vihersisustamiseen

Kasvi on koristeellinen yksin ruukussa mutta upea myös yhdessä esimerkiksi hyasinttien, pienten joulukuusten ja amaryllisten kanssa. Lisää mielellään hieman sammalta, joka koristaa hienosta sekä auttaa multaa säilyttämään kosteutensa. Minijoulutähdet sopivat hyvin miniruukkuihin joulupöytään. Useamman minijoulutähden voi myös sijoittaa samaan koriin tai kulhoon. Matala koko estää näköesteiden syntymistä joulupöydässä.

Lue lisää

Atsalea – näin onnistut >>
Tee kukista joulukoristeita >>

Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc