Joulukukkia, kodikkuutta ja glögijuhlia

Joulukukkia, kodikkuutta ja glögijuhlia

Luo kotiisi joulutunnelmaa muutamalla yksinkertaisella tempulla. Annamme vinkkejä joulukukista ja koristeista, jotka sopivat niin sisäänkäynnin yhteyteen kuin keittiön pöydällekin. Tämä siksi, jotta voisit luoda ylimääräistä kodikkuutta ennen ystävien kesken vietettäviä glögijuhlia tai rentoja päiviä perheen kesken.

Ennen adventtia ja joulua koristelemme kotimme luodaksemme tunnelmaa ja joulun rauhaa ympärillemme. Valaisemme huoneet ja ikkunat tähtien sekä kynttelikköjen avulla, sijoitamme tonttuja jokaiseen nurkkaan sekä käytämme tietystikin kukkia ja kasveja saavuttaaksemme oikean, jouluisen tunnelman. Toiveemme perinteiden ja värien suhteen ovat luultavasti syynä siihen, että "vanhat" joulukukat ovat edelleen ajankohtaisia.

Suositut joulukukat

Joulubegonia oli pitkään, jo 1920-luvulta lähtien, erittäin suosittu joulukukka. Tätä nykyä kolme suosituinta joulukukkaamme ovat hyasintti, amaryllis ja joulutähti. Uudet lajikkeet ja värit korvautuvat ja vaihtuvat trendien mukaan, mutta perinteiset valkoinen ja punainen pysyvät vuodesta toiseen.

Eteisen ja kuistin katseenvangitsijat

Ulkona on kylmää ja pimeää, mutta muutamilla valosarjoilla ja lyhdyillä tunnelma muuttuu lämpimämmäksi. Kääri valosarja yhdessä kuusen oksien kanssa porraskaiteen ympärille, sijoita joulukuusenvalot ulkokuuseen tai sisäänkäynnille sekä istuta muutamia jouluruusuja koreihin yhdessä sammalen ja kuusenoksien kanssa. Suuri ja ihastuttava kranssi oven päällä toivottaa tervetulleeksi.

Uutuutenamme on Abies Nordmanniana – kaukasianpihta, jota on saatavilla myös pienemmän kokoisina ja ruukkuun istutettuina. Täydellinen vaihtoehto, jos haluat kokea jotain uutta tai mikäli et löydä kotoa paikkaa tavalliselle joulukuuselle . Kaukasianpihdan voi myös koristella erilaisilla joulukoristeilla sekä valosarjalla. Se viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä ympäristössä.

Valoisasti tervetuloa eteiseen

Eteiseen voi sijoittaa suuren ruukun, jonka sisään voi asetella männynoksan ja valosarjan sekä mahdollisesti pieniä, punaisia tai valkoisia rusetteja, jotka toivottavat sekä sinut että vieraasi tervetulleiksi sisätilojen lämpöön. Lisää ruukkuun vettä silloin tällöin, jotta oksa kestää läpi joulun.

Joulun tuoksuja keittiöstä

Luo keittiöön joulun tuntua upealla, valaisevalla ikkunatähdellä.  Sijoita kaksi korkeaa ruukkua ikkunalaudalle ja asettele niihin amaryllikset. Laita kukkien sipuleiden ympärille sammalta sekä koristeeksi ruukkuihin pari siivua kuivattua appelsiinia sekä kanelitankoja.

Jouluasetelma ruokapöydälle?

Matala jouluasetelma keittiön pöydällä näyttää upealta tuoden kukat esiin hieman paremmin. Valitse lautanen tai matala kulho, joko uusi tai vanha, täytä mullalla ja istuta siihen kolme valkoisen hyasintin sipulia pienen, jouluisen lamosalalin kanssa, peitä multa pehmeällä sammalella ja koristele muutamilla pienillä omenoilla. Suihkuta sammalta hieman vedellä silloin tällöin, jotta se pysyy vihreänä ja kauniina. Kohottaaksesi joulutunnelmaa voit myös asettaa kuusenhavuja pöydälle kaitaliinan sijaan. Sijoita vielä useita pieniä tuikkulyhtyjä asetelmaan saadaksesi joulutunnelman kohdalleen. Muista kuitenkin aina pitää elävää tulta silmällä.

Kaunis kimppu olohuoneeseen 

Olohuoneen tunnelman loihtimisessa voit yhdessä sähkökynttelikköjen tai -tähtien kanssa käyttää sisustuksessa hieman rohkeampaa kimppua, joka tulee takuulla herättämään huomiota. Yhdistele esimerkiksi leikkohyasintteja, tulpaaneja, eukalyptusta ja skimmiaa vaaleanpunaisen, tummanpunaisen ja harmaan sävyissä. Aseta kukkien varret spiraaliksi ja sido ne yhteen tai osta valmiskimppu ja sijoita se mahtavaan maljakkoon. Muista täyttää uudella, raikkaalla vedellä muutaman päivän välein, jotta kukat kestävät pidempään. Sijoita ulos korkeita, pöytäkynttilöillä varustettuja lasilyhtyjä loihtiaksesi ympärillesi todellista kodikkuutta.

Tuoksuva oksa kylpyhuoneeseen

Tuntusiko kylpyhuoneesi hieman ylellisemmältä, mikäli laittaisit sinne kukan oksan ja elävän kynttilän? Valitse esimerkiksi ruusu, hyasintti tai tulppaani, ja aseta kukka korkeaan, kapeaan maljakkoon. Kynttilä ja jouluntuoksuinen kukka levittävät oitis ympärilleen hyvänolon tunnetta.

Pistäydy lähimmässä Plantagen-myymälässä ja anna meidän auttaa sinua hankkimaan oikea joulu!

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc