Hyasintti, joulutähti tai amaryllis koristeenaan palleroporonjäkälää – tässä vain muutamia joulukukkia, joita voidaan antaa joulunaikaan lahjaksi. Hyasintti istutetut helmihyasintit ilahduttavat jokaista herkkyydellään ja tuoksullaan. Lue tästä lisää lahjaksi sopivista joulukukista!

Joulukukkia lahjaksi

Joulukukkia ylen määrin

Joulun alla pöydät ja ikkunalaudat täyttyvät joulukukista, ulko-oviin ripustetaan kransseja ja jouluiset istutukset luovat tunnelmaa. Joulun kukat ovat värikkäitä, tuoksuvia ja tyylikkäitä.

Jouluisia kasveja lahjaksi

Pienellä koristelulla monista joulukukista saadaan ihania lahjoja. Seuraavassa on vinkkejä, kuinka voit piristää läheisesi päivää kukkaistutuksella.

Tuoksuva lahja joulun kukkasipuleista

Hyasintit ovat tuoksuvia sipulikukkia, samoin helmihyasintit ja tasetit. Näistä sipulikukista voit luoda lahjan monellakin tavalla:

  1. Lasikuvun alla. Istuta sipulit laakeaan vatiin ja peitä mullan pinta palleroporonjäkälällä. Aseta istutuksen päälle lasikupu. Sen lisäksi että se korostaa kukkien ulkonäköä, se myös suojelee tuoksuyliherkkiä kärsimästä kukkien voimakkaasta tuoksusta.
  2. Pienoiskasvihuoneessa. Saatavilla on erilaisia lasisia pienoiskasvihuoneita, joihin hyasintit sopivat upeasti. Lopputuloksena on tyylikäs ja kiinnostava kokonaisuus.
  3. Ruukussa. Tee taseteista, helmihyasinteista ja muista suosikkikukistasi istutus sievään ruukkuun. Asetelma on helppo tehdä, ja se on mieluinen lahja.

Hyasintin värin voimakkuuteen vaikuttaa ympäristön lämpötila. Lämpimässä hyasintin väri haalistuu, viileässä se säilyy voimakkaana.

Tämän hetken suosituimmat joulukukat

Joulutähti, amaryllis eli ritarinkukka ja jouluruusu ovat yleisimpiä joulukukkia. Mitä on otettava huomioon, kun antaa jonkin näistä lahjaksi?

Jouluruusu – kukkii vaikka lumen keskellä

Valkokukkainen vaaleajouluruusu (Helleborus niger) on viehättävä lahja tai vieminen. Jos haluaa jouluruusun kestävän pitkään, kannattaa ostaa vielä täysin nupussa oleva kasvi, sijoittaa se viileään, sumutella lehtiä ja pitää multa tasaisen kosteana. Jouluruusu sijoitetaan sisällä valoisaan ja viileään paikkaan. Se voidaan istuttaa keväällä puutarhaan heti, kun routa on sulanut.

Amaryllis – joka joulun suosikki

Amaryllis eli ritarinkukka (Amaryllis Hippeastrum × hortorum) on tuttu jouluinen sipulikukka. Voit antaa lahjaksi itse istuttamasi amarylliksen sipulin tai ostaa sellaisen, jossa on jo pitkät kukkavanat. Kastellaan niukasti ennen kukintaa, mutta reilummin nuppujen auettua. Amaryllis kestää myös hyvin leikkokukkana, ja se on kimpussakin mukava muistaminen.

Joulutähti – viihtyy valoisassa

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima) on joulun perinnekukka, ja sitä on saatavilla niin punaisena kuin valkoisenakin. Joulutähti sopii erinomaisesti jouluisiin asetelmiin, ja koriin istutettuna ja jouluiseksi koristeltuna se on täydellinen lahja. Joulutähti tarvitsee valoisan paikan kukkiakseen pitkään. Se ei pidä viileästä tai vetoisesta ympäristöstä eikä liiasta märkyydestä.

Eläviä kasveja lasipalloissa

Veikeä lahja syntyy myös lasipalloista, joissa on kasveja sisällä. Ne on kiva ripustaa kuuseen, ikkunalle tai päivällispöydän yläpuolelle. Tee näin:

  1. Sammalta pohjalle. Jos käytät sammalta tai jäkälää, varmista, että se on hieman kosteaa. Sammal tai jäkälä toimii hyvänä pohjana muille aineksille.
  2. Pinsetit avuksi. Pinsetit helpottavat eri materiaalien työntämistä lasipallon sisään pallon päällä olevasta pienestä aukosta.
  3. Pieniä taideteoksia. Asettele haluamasi koristeet lasipallon sisälle. Koristeeksi sopivat esimerkiksi risut, mehikasvit ja muut pikkuruiset kasvit sekä kuusen- ja männynhavut. Myös pienet koristeperhoset, kävyt ja ilmakasvit antavat joulupalloille ilmettä.

Valmista tuli! Voit nyt ripustaa joulupallot vaikkapa kuuseen tai antaa ne lahjaksi rakkaalle ystävälle!

Lue lisää

Katso kaikki joulukukat >>
Joulukukkia, kodikkuutta ja glögijuhlia >>Aluslautanen Disa

Ø22 cm, Valkoinen

999
Lue lisää

Istutuskulho Carl

Ø33 cm, Vihreä

6999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta