Primula vulgaris (Belarina Series)

Kääpiöesikko 'Belarina'

Ø15 cm, Violetti

999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Tammikuu - Huhtikuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Tuoksuva
  • Tuoksuva
Hurmaavan tuoksuinen, kerrottukukkainen kääpiöesikko. Sekä sisälle että ulos, viileään ja valoisaan, ei suoraan aurinkoon. Tasainen kosteus, mutta ei liian märkä. Kukkii seuraavana vuonna, istuttamalla ulos kukkapenkkiin kukinnan jälkeen.
Esikon latinankielinen nimi Primula on peräisin latinan sanasta primus, eli ensimmäinen ja juuri sitä esikko on: ensimmäinen! Myöhäistalvella tämä kukka ilmestyy myyntiin ja myydän silloin kukkivana huonekasvina joka ennustaa tulevaa kevättä ja kukkaloistoa. Kääpiöesikko on monivuotinen kasvi jolla on rehevät lehdet tiiviinä ruusukkeena. Lehdet ovat soikeat, päältä kaljut ja alta karvaiset. Kääpiöesikko ’Belarina’on jalostettu lajike jolla on ihastuttavan hyväntuoksuiset, kerrotut kukat! Aiemmin esikot saattoivat aiheuttaa kosketeltaessa allergisia reaktioita, mutta nykysissä jalostetuissa kääpiöesikoissa ei sellaista haittaa ole. Yliherkkien henkilöiden on silti hyvä välttää koskettamasta kääpiöesikon lehtiä. Kääpiöesikko viihtyy sekä sisällä että ulkona kunhan kasvualusta on tasaisen kostea. Istuta kevätesikko ruukkuun yksittäin tai useampi, erivärisenä ryhmänä. Puutarhassa kääpiöesikko on edukseen reunuskasvina tai lehtomaiseen ympäristöön istutettuna, puiden ja pensaiden katveeseen.

Hoito-ohje

Sijoita kääpiöesikko valoisalle paikalle mutta vältä suoraa auringonpaistetta. Poista kukkineet kukat ja pidä kasvualusta tasaisen kosteana. Kääpiöesikko viihtyy tasaisen kosteassa mutta ei siedä liiallista märkyyttä eikä varsinkaan kuivuutta. Vältä kastelemasta lehtiruusukkeeseen. Istuta kääpiöesikko erilliseen sisäruukkuun ja aseta istutus ruukkuineen suojaruukun sisälle, ruukkusorakerroksen päälle. Näin huolehdit tasaisesta kosteudesta, eivätkä lehdet kastu. Kasteltaessa nostat kääpiöesikon ylös ja lisäät vettä suojaruukussa olevan ruukkusoran päälle. Kääpiöesikko viihtyy viileässä lämpötilasssa joten älä sijoita lähelle erilaisia lämmönlähteitä. Kukinnan jälkeen ruukussa kasvava kääpiöesikkoa kannattaa siirtää viileämpään ja jatkaa kastelua kunnes kasvin voi keväällä istuttaa ulos kukkapenkkiin. Varmista että ei ole hallanvaaraa ja istuta kääpiöesikko myös ulkona valoisaan paikkaan, mutta suojaan voimakkaalta kevätauringolta. Ulos istutettaessa kääpiöesikko usein kukkii uudestaan kesällä ja on hyvin mahdollista että se säilyy monivuotisena.

Istutusohjeet

Kääpiöesikko viihtyy tuoreessa, kosteuden säilyttävässä maassa johon on lisätty hiukan turvetta. Lannoita miedolla lannoitteella kukinnan aikana. Istuta kääpiöesikko erilliseen sisäruukkuun ja aseta istutus ruukkuineen suojaruukun sisälle, 1–2 cm ruukkusorakerroksen päälle. Kasteltaessa nostat kääpiöesikon ylös ja lisäät vettä suojaruukussa olevan ruukkusoran päälle. Aseta kääpiöesikko takaisin ruukkusoran päälle jolloin juuret hakeutuvat alaspäin imeäksen tarvittavan määrän vettä eikä ole liikakastelun vaaraa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 537371
EAN: 7058782480377
Väri: Violetti
Leveys: 17 cm
Syvyys: 17 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 1 kg
Sisäruukun koko Ø: 15 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta