Kanerva voi selviytyä ulkona koko talven, ja se tuo upeasti väriä terasseille, parvekkeille ja kuisteille. Kun hoidat kanervaa oikein, se kestää koko sesongin ajan. Lue tästä lisää kanervan hoidosta ja eri lajikkeista!

Kanerva – näin onnistut

Kestävä kasvi syysistutuksiin

Runsaskukkaista kanervaa on saatavilla useita eri värejä, joilla luot upean syksyisen kukkaloiston ruukkuihin ja kukkapenkkeihin. Kanervaa on eri lajikkeita. Myös kanervan kestävyys vaihtelee lajikkeen mukaan.

Kaikkein kestävimpiä kanervalajikkeita ovat Calluna ja Garden Girls. Sen sijaan yksivuotinen versio Erica ei kestä pakkasta.

Nuppukukkainen kanerva

Garden Girls on kestävä, nuppukukkainen kanerva. Kukat eivät koskaan aukea, mutta runsaslukuiset nuput luovat vaikutelman jatkuvasti kukkivasta kasvista. Sopivalla kastelulla kanerva pysyy kauniina koko talven, mikäli ulkona on plusasteita.

Kanervan hoito syksyllä ja talvella

Kanervan ajatellaan usein selviävän itsekseen, koska se on helppohoitoinen ja kestää kylmiä olosuhteita. Ilman asianmukaista kastelua kanerva kuitenkin lakastuu nopeasti. Säilyttääksesi kanervaistutuksesi hyvänä läpi sesongin, noudata seuraavia hoito-ohjeita:

  • Istutus maahan ja ruukkuun. Istuta kanerva happamaan ja hyvin ojitettuun maahan. Hyvä valinta on rhododendronmulta, jossa on vain vähän kalkkia ja matala pH-arvo.
  • Sijainti. Kanerva viihtyy puutarhassa valoisalla ja aurinkoisella paikalla, jolloin se kukkii pitempään.
  • Kastelu. Kanerva on suhteellisen janoinen kasvi, joka kaipaa kosteaa maata. Se kärsii kuivumisesta ja muuttuu helposti ruskeaksi, mikäli kastelun laiminlyö. Kastele noin kerran viikossa niin kauan kuin ulkona on plusasteita.

Jos istutat kanervan suurempaan ruukkuun kuin missä ostit sen, saa se imettyä itseensä entistä enemmän vettä. Se parantaa kasvin mahdollisuuksia selviytyä läpi koko talven.

Syksyinen asetelma

Haluatko luoda kauniin syysistutuksen ruukkuun tai parvekelaatikkoon? Yhdistä kanervia muihin syyskasveihin, kuten koristekaaliin, varjomurattiin, syysasteriin, syklaamiin ja hopealankaan. Kokeile myös istutusruo’oilla, männynoksilla ja kävyillä koristelua. Näin saat viimeistellyn syysistutuksen, joka toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Lue lisää

Täältä löydät laajemman valikoiman syksyn kasvejamme

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta