Kanerva - näin onnistut

Kaikkien rakastama kanerva kruunaa syys- ja talvi-istutukset. Valittavanasi on värejä totutusta punaisesta värjättyihin versioihin ja vaikka hileillä koristeltuihin malleihin. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja neuvomme onnistuneisiin istutuksiin syksyllä.

Kanerva on suosittu koristekasvi, joka kukkii loppukesästä ja runsaimmin elokuussa. Maanläheiset värit luovat mukavaa tunnelmaa asunnon sisäänkäynnin yhteydessä, parvekkeella tai puutarhassa läpi syyskuukausien aina talven tuloon saakka. Pikkupakkanenkaan ei tätä kasvilajia pelästytä, minkä vuoksi se on kiitollinen koristekasvi.

Kanerva värjää syksyn istutukset

Kanerva sopii yhtälailla puutarhapenkkiin kuin kukkaruukkuunkin. Tutuimpien värien kirjo kattaa luonnolliset sävyt vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen, mutta toki niitä räväkämpiäkin vaihtoehtoja löytyy aina kirpeäksi värjätystä oranssista siniseen ja tummanviolettiin sekä hileillä koristeltuihin versioihin. Talvipakkasten tultua varpukasvin kukat jäätyvät ja kuivahtavat, mutta eivät kuitenkaan irtoa varvuista, minkä vuoksi ne pysyvät koristeellisina kevääseen saakka.

Tunnetuin lajikkeemme on violetit kukat kasvattava Erica, joka viihtyy parhaiten vähäravinteikkaassa maassa. Se on yksivuotinen kasvi, joka kestää osittain myös pakkasta ja kylmyyttä. Kasvi vaatii hieman hoitoa ja näyttää hyvältä niin ruukussa kuin kukkapenkissäkin, ja lajiketta on tarjolla monissa väreissä purppuranpunaisesta valkoiseen. Valikoimastamme löytyy myös ihastuttava Erica "Poppies", jossa yhdsityvät sekä valkoiset että vaaleanpunaiset kukat.

Kylmänkestävä kanerva

Suosittua lajiketta, Callunaa, on saatavilla vaaleanpunaisesta valkoiseen. Laji voi jäätyä muutamassa pakkasasteessa, mutta sen kukat ja siemenkodat säilyvät kuitenkin hyvin talven yli, minkä ansiosta Calluna pysyy koristeellisena pitkään. Tämä perinteinen, villinä kasvava kanerva on kestävä ja talvehtii lähes koko maassa.

Vinkit ja hoito-ohjeet

Kukkapenkkiin istuttaessa nämä varpukasvit viihtyvät parhaiten hyvin läpäisevässä ja happamassa maassa sekä aurinkoisessa paikassa, jossa sillä on hyvin tilaa levittäytyä. Suojellaksesi kasvia kevätauringolta, peitä maa jollain lämmittävällä materiaalilla, esimerkiksi kaarnamullalla tai männyn neulasilla. Muista kastella kanervaa usein, sillä se on altis kuivumiselle ja muuttuu hieman rusehtavaksi kärsiessään liiallisesta kuivuudesta.

Lue lisää

Täältä löydät laajemman valikoiman syksyn kasvejamme >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc