”Vaivihkaisen viehkeä” on sopiva ilmaus kuvaamaan puutarhassa kasvavaa koivuangervoa. Kauniin ulkonäön lisäksi tämä monivuotinen, aidaksi sopiva pensas on erittäin kestävä ja sietää raskastakin lumikuormaa.

Koivuangervo

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Spiraea betulifolia
Heimo: Ruusukasvit (Rosaceae)

Koivuangervon istuttaminen

Koivuangervo on helppohoitoinen ja kestävä kasvi, joka viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla. Se voidaan istuttaa yhtä hyvin aurinkoon kuin puolivarjoonkin, tosin aurinkoisessa paikassa sen syysväritys on voimakkaampi. Koivuangervo sopii erinomaisesti rinteisiin, pensasaidaksi tai pensasryhmiin, ja sille riittää kasvualustaksi tavallinen puutarhamulta. Koivuangervo pitää erityisesti ravinteikkaasta, syvämultaisesta ja läpäisevästä maasta.

Koivuangervon hoito

Koivuangervo ei vaadi runsaasti vettä, mutta pitkinä kuivina kausina kastelu voi olla tarpeen. Se viihtyy parhaiten tuoreessa maassa, joka ei kuitenkaan sienitautien takia saa olla liian märkää.

Koivuangervon leikkaaminen

Koivuangervoa leikataan kevättalvella tai heinä-syyskuussa.

Vaivaton ja viehättävä koivuangervo

Joskus yksinkertainen on kaunista. Koivuangervosta istutettu pensasaita tai -ryhmä voi olla juuri tällainen yksinkertainen elementti puutarhassa. Suurimman osan vuodesta se on tyylikäs, vähäeleinen pensas, jonka raikkaan vihreät lehdet muistuttavat hieman koivun lehtiä.

Sievät valkoiset kukkatertut toivottavat näyttävästi suven tervetulleeksi kesäkuussa. Koko kesän se on tuuhea ja terve pensas, joka tuo puutarhaan sekä ihanaa vehreyttä että lupauksen tulevasta. Syksyn lähestyessä pensas nimittäin vaihtaa väriään: lehdistö puhkeaa upeaan punaisen, oranssin ja keltaisen kirjavaan väriloistoon, joka näkyy kauas. Talvellakin koivuangervo jaksaa viehättää siroilla ruskeilla, lumenpeittämillä oksillaan.

Koivuangervo on erittäin kestävä ja vähään tyytyvä pensas. Se viihtyy useimmilla maalajeilla ja kestää erittäin hyvin lumen painoa talvisin. Koivuangervo onkin todella helppohoitoinen kasvi, ja oiva valinta sellaiselle, joka haluaa päästä puutarhanhoidossa helpolla ja suosia kauniita, mutta vaatimattomia ja itsekseen pärjääviä kasveja.

Kesävihannan pensaan koivunlehtiä muistuttavat pienet lehdet viehättävät silmää yhtä lailla kuin herkät valkoiset kukkatertutkin. Punaruskeat oksat kasvavat sirosti, ja kesän viiletessä syksyksi koivuangervo järjestää vielä upean ruskanvärien ilotulituksen ennen talvilepoaan!

Koivuangervo kiteytettynä

  • Suosittu koristepensas ryhmiin ja pensasaitoihin.
  • Valkoiset pyöreät kukinnot kestävät pitkään.
  • Kasvaa luonnonvaraisena ja viljeltynä suuressa osassa pohjoista pallonpuoliskoa.
  • Kuuluu pensasangervoihin, joita on noin 70 lajia ja lajiketta.
  • Saa upean syysvärin.
  • Sopii erityisesti pohjoismaiseen ilmastoon.
  • Voidaan kasvattaa melkein koko maassa (vyöhykkeillä I–VII).

Lue lisää

Vinkkejä pensasaidan perustamiseen >>
Lue lisää kasvien leikkaamisesta loppukesällä >>

Olet tässä:


Ulkomulta

40 L

349
4 kpl 11,99
Lue lisää

Puutarhakäsineet kangasta

M, Monivärinen

699
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta