Rosa 'William Baffin' 3L

Köynnösruusu 'William Baffin'

Ø19 cm, Pinkki

2699
Tulossa pian
Myyntiaika: Huhtikuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Espoo
 • Veden tarve: Kohtalainen
 • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
 • Lannoitus: Kohtalainen
 • Kasvuvyöhyke: 1-4
 • Istutusetäisyys: 100-150 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1-4
 • Istutusetäisyys: 100-150 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Tuoksuva
 • Hyväksi mehiläisille
Kaunis, voimakas kasvutapa. Viljellään köynnös- tai pensasruusuna. Uusiutuva kukinta, isoina terttuina täynnä tumman roosanvärisiä kukkia, joiden keskus on keltainen. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa.
'William Baffin' kuuluu kordesiköynnösruusujen ryhmään, sitä sanotaan myös kanadalaiseksi pensasruusuksi. 'William Baffin' -ruusua voidaan nimittäin viljellä sekä köynnösruusuna että vapaasti kasvavana pensasruusuna. Kasvutapa on voimakas ja tiivis. Vapaasti kasvavan pensaan oksat taipuvat voimakkaasti. Säleikköä tai muuta tukea vasten istutettuna se voi kasvaa hyvin korkeaksi ja reheväksi. Lehdistö on kiiltävän harmaanvihreä. 'William Baffin' -köynnösruusu on jatkuvakukintainen, mikä tarkoittaa, että se kukkii useita kertoja kasvukauden aikana. Ensimmäiset kukat puhkeavat jo alkukesästä, ja siitä eteenpäin ’William Baffin’ kukkii syksyyn saakka. Suuret puolikerrotut kukat ovat loistavan tumman roosan värisiä. Kukkien puhjetessa niissä on keltainen keskus. 'William Baffin' -köynnösruusu on lähes tuoksuton. Hieno ruusu istutettavaksi säleikköä tai pergolaa vasten tai leikattuna vapaasti kasvavana pensaana..

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Köynnösruusut viihtyvät aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Köynnösruusuja ei tarvitse leikata säännöllisesti, mutta jotta ne eivät kukkisi ainoastaan yläosassaan, vanhimpia varsia voi leikata maan tasalta. Leikkaa vain muutama varsi jokaisena kasvukautena. Leikkaa aikaisin keväällä silmujen alkaessa turvota. Kuolleet ja vaurioituneet oksat poistetaan luonnollisesti aina.

Jatkuvakukintaisen ruusun kukat poistetaan niiden alkaessa lakastua. Kukinta on sekä runsaampaa että voimakkaampaa, jos ruusun nuupahtaneet kukat poistetaan.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 530175
EAN: 7058782450431
Väri: Pinkki
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 2,8 kg
Sisäruukun koko Ø: 19 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta