Campanula portenschlagiana GET MEE ('Pkmp01')

Muurikello 'Get Mee'

6 kpl, Sininen

1799
Tulossa pian
Myyntiaika: Huhtikuu - Kesäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Runsas
  • Valon tarve: Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Hyväksi mehiläisille
  • Hyväksi mehiläisille
Runsaasti sievin kellokukin kukkiva kesäkukka. Kaunis ruukuissa, parvekelaatikoissa tai kukkapenkissä. Saattaa talvehtia. Matala ja tuuhea lajike. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa ravinteikkaassa ja tasaisen kosteassa maassa.
Muurikello 'Get Mee' on ainavihanta kasvi jolla on mätästävä kasvutapa ja pitkänomaisen sydämenmuotoiset lehdet. Kasvutapa on leveä ja rento, hiukan riippuva. Kesällä vihreä lehvästö peittyy täysin ylöspäin suuntautuviin, suppilonmuotoisiin kellokukkiin. Poistamalla säännöllisesti kuihtuneita kukkia tai leikkaamalla kokonaan alas kukinnan jälkeen, kasvi saa voimia kukkiakseen vielä toistamiseen myöhemmin syksyllä. Muurikello on upea kasvi jolle löytyy monta käyttötapaa. Sopii mainiosti maanpeitekasviksi pitkien maatamyöden kasvavien versojen ansiosta, kivikkoon, muurien päälle, reunuskasviksi mutta myös rehevänä taimena ruukkuihin, istutuslaatikoihin, tai amppeliin. Muurikello vaatii talvehtiakseen ulkona, leudon ilmaston ja läpäisevän kasvualustan. Aikaisin keväällä muurikello kannattaakin pitää sisällä ruukussa ja istuttaa ulos hallanvarran jälkeen. Muurikello sopii hyvin myös sisälle ruukkukasvina. Kauniin kukinnan lisäksi muurikello on hyödyllinen: se houkuttelee pölyttäjähyönteisiä.

Hoito-ohje

Muurikello viihtyy kaikenlaisilla paikoilla, auringosta puolivarjoisaan, mutta sijoitetaan mieluiten puolivarjoon, suojassa lämpimän kesän pahimmilta helteiltä. Sisällä taimi kannattaa sijoittaa hieman viileään paikkaan, mieluiten valoisalle ikkunalle. Kastellaan säännöllisesti ja multa on pidettävä tasaisesti hiukan kosteana. Ei kestä kuivuutta. Lannoita pitkäkestoisella lannoitteella tai lisää kastelulannoitetta joka kastelukerralla. Istuta ulos kun hallanvaara on ohi. Kuihtuneet kukat kannattaa nyppiä pois silloin tällöin, jotta taimi innostuisi kasvattamaan uusia nuppuja. Muurikello voidaan myös leikata kokonaan alas kukinnan jälkeen, jolloin se kasvattaa vähitellen uuden lehdistön ja kukat. Ulkona kukkapenkissä muurikello saattaa talvehtia. Tällöin on tärkeää huolehtia että että kasvualusta on hyvin salaojitettu. Vaatii talvisuojauksen.

Istutusohjeet

Istuta muurikello läpäisevään, ravinteikkaaseen, kosteutta pidättävään multaan. Multaan kannattaa sekoittaa maanparannusaineksia, kuten pitkäkestoista lannoitetta. Jos taimi istutetaan ruukkuun, on tärkeää valita pohjareiällinen ruukku. Kaada ruukun pohjalle kerros ruukkusoraa ja täytä sitten ruukku multaseoksella. Istuta muurikello samaan syvyyteen kuin aiemmin ja tiivistä multa kevyesti. Kastele taimi lopulta huolellisesti.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 531976
EAN: 5708869740079
Väri: Sininen
Leveys: 8 cm
Syvyys: 8 cm
Korkeus: 15 cm
Paino: 1 kg
Sisäruukun koko Ø: 6 cm
Designer: PKM

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta