Plantagenin ruusut – viljelijältä myymälään

Plantagenin ruusut – viljelijältä myymälään

Ruusut ovat maailman rakastetuimpia leikkokukkia. Niiden kauniisiin väreihin on helppo ihastua. Tässä on kertomuksemme ruusun matkasta tuottajalta myymälään.

Reilun kaupan ruusuja

Fairtrade Ruusut kuuluvat puutarhaharrastajien lempikukkiin ja niistä pitää huolehtia hyvin ketjun jokaisessa vaiheessa laadun varmistamiseksi, aina sadonkorjuusta myymälään ja myymälästä asiakkaalle. Plantagen panostaa prosessin kaikkiin vaiheisiin läheisessä yhteistyössä tuottajien ja yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kaikki Plantagenin ruusut ovat Reilun kaupan ruusuja. Ostamme ruusut afrikkalaisilta viljelijöiltä – Afrikka on maailman johtava kukkien vientimaa. Plantagen tekee yhteistyötä valikoitujen, sitoutuneiden afrikkalaisten ruusuntuottajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla on pitkät perinteet alalta. Haluamme olla mukana tukemassa sekä viljelijöiden että työntekijöiden mahdollisuutta parantaa omia työ- ja elinehtoja.

Reilu kauppa on sertifiointijärjestelmä, jonka tavoitteena on vähentää köyhyyttä reilujen kaupankäynnin ehtojen avulla sekä vahvistaa ihmisten vaikutusmahdollisuuksia ja yritteliäisyyttä koulutuksen avulla. Reilulla kaupalla pyritään edistämään muutosta ja myös kehitystä. Reilun kaupan avulla köyhien maiden viljelijät ja työntekijät saavat enemmän tietoa oikeuksistaan, paremmat ansaintamahdollisuudet ja paremman aseman maailmanmarkkinoilla. Lisäksi kaikki Reilun kaupan ruusut (tai muut leikkokukat) ovat jäljitettävissä koko tuotantoketjun osalta.

Huolella käsitellyt ruusut

Ruusut poimitaan seuraavana päivänä, kun viljelijä on saanut tilauksemme. Ne käsitellään, pakataan ja suojataan, parhaan mahdollisen kuljetuksen takaamiseksi. Ketjun jokainen vaihe on tärkeä laadun ylläpitämiseksi.

Hyvä seuranta ja jäljitettävyys

Myös me myymälöissä käsittelemme ruusujamme huolellisesti, aivan kuten tuottajamme ja yhteistyökumppanimmekin. Ruusujen laatu tarkistetaan välittömästi niiden saapuessa myymälään. Järjestelmämme avulla näemme, minä päivänä ruusut saapuvat Plantagenin myymälään. Näin Plantagen voi taata, että myytävät kukat ovat aina tuoreita.

Ruusumme ovat korkealaatuisia

Tekemällä tiivistä yhteistyötä kaikkien osapuolten kanssa voimme taata myymiemme ruusujen korkean laadun ja myöntää niille viiden päivän takuun. Takuu alkaa siitä päivästä kun asiakas ostaa ruusut myymälästämme. Mikäli laatu ei jostain syystä vastaa odotuksiasi, reklamoi asiakaspalveluumme ja saat uudet ruusut tilalle.

Näin pidät huolta ruusuistasi:

  • Suojaa ruusut pakkaselta ja kylmältä käärimällä ne paperiin.
  • Pidä pakkaus pystyssä varmistaaksesi kukkien vedensaannin.
  • Leikkaa ruusunvarret terävällä veitsellä.
  • Ota pois kaikki lehdet, jotka jäisivät veden alle.
  • Käytä aina kylmää vettä ja ravinnetta.
  • Käytä oikea määrä vettä =7-kimpulle ruusuja 0,5 litraa vettä, 12-kimpulle ja isommille ruusuille 1 litra vettä. Jos käytät suurempaa maljakkoa, tarvitset enemmän ravinteita.

Lue lisää

Plantagen ja Fairtrade >>
Valikoima leikkoniput >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc