Pelargoni 'Strawberry Ice' – Plantagenin vuoden pelargoni 2021

Strawberry Ice on Plantagenin vuoden 2021 pelargoni. Se on täynnä valkoisia kukkia, joiden reunat ovat voimakkaan vaaleanpunaiset. Sen tiheä ja upea lehdistö on hieman tummemman vihreä, mikä luo kauniin kontrastin. Strawberry Ice viihtyy erinomaisesti sekä aurinkoisella että puolivarjoisalla paikalla.

Pelargoni 'Strawberry Ice' – Plantagenin vuoden pelargoni 2021

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Pelargonium zonale Strawberry Ice (Bunny-sarja)

Plantagenin vuoden pelargonin 2021 ainutlaatuisen upea väri vetää katseet puoleensa. Voimakkaan kirsikanpunainen väri saa kukat näyttämään hohtavilta.

Strawberry Ice on yksikukkainen kasvi, joka on säänkestävä tukevan vartensa ansiosta. Sen kasvutapa on hyvin haarautuva.

Näin hoidat Strawberry Ice -pelargonia

Kaikki pelargonit viihtyvät parhaiten täydessä auringonpaisteessa kesällä, mutta Strawberry Ice viihtyy myös hieman varjoisemmilla paikoilla. Oikealla vesi- ja lannoitemäärällä pelargoni kasvaa kauniisti ja tuottaa runsaan kukinnon kaikkialla puutarhassa, terassilla tai parvekkeella.

Istuttaminen Strawberry Ice kasvaa ja viihtyy parhaiten, kun istutat sen uudelleen suurempaan ruukkuun, parvekelaatikkoon tai muuhun istutusastiaan. Suuressa laatikossa juuristolla on tarpeeksi kasvutilaa, mikä edistää sekä lehdistön kasvua että kukintaa.

Sijoitus Sijoita Strawberry Ice paikkaan, jossa se saa valoa ja aurinkoa. Hieman varjoisakin paikka käy, mutta aurinkoinen paikka on paras. Pelargonit viihtyvät mieluiten ulkona.

Multa Tuuhea Strawberry Ice voi hyvin ravinteikkaassa pelargonimullassa. Myös kesäkukkamulta, joka on tarkoitettu erityisesti parvekelaatikoissa ja ruukuissa eläville kasveille, soveltuu mainiosti pelargoneille. Ravinteikas multa tekee kukinnasta hyvän ja pitkäkestoisen.

Mullassa on mukana pitkävaikutteista lannoitetta, mutta pelargoni tarvitsee lisälannoitusta säännöllisesti koko kesän ajan, jotta kukinta on mahdollisimman upea.

Kastelu Kastele Strawberry Ice -pelargonia maltillisesti, sillä se voi parhaiten, kun multa ei ole liian kosteaa. Voit tarkistaa sormella, miltä multa tuntuu. Jos multa on kosteaa, anna sen kuivua hieman ennen kastelemista.

Siistiminen Strawberry Ice kukkii pitkään ja runsaasti, kun pidät sen siistinä ja poistat kuihtuneet osat. Kuihtuneet kukat ja lehdet vievät energiaa kasvin muilta osilta, joten tee kasvien siistimisestä tapa.

Uudelleen istuttaminen ja leikkaaminen Kevät on paras ajankohta istuttaa Strawberry Ice uudelleen tai leikata sitä. Näin se ehtii elpyä kesään mennessä.

Pelargonin talvehtiminen

Pelargonit voivat talvehtia ja herätä talviunestaan taas keväällä. Älä pidä pelargonia liian pitkään ulkona syksyllä. Ota Strawberry Ice sisälle ennen ensimmäisiä pakkasia.

Kastele talvella vain niukasti ja anna pelargonin levätä valoisassa ja viileässä paikassa. Leikkaa keväällä kuihtuneet osat pois ja istuta pelargoni uudelleen.

Kevään koittaessa totuta pelargoni vähitellen ulkoilmaan. Aloita viemällä se lyhyiksi ajoiksi varjoon ja lisää sitten sekä ulkona olemisen aikaa että auringonvalon määrää.

Strawberry Ice ja muut kukat

On monia tapoja nauttia tästä upeasta valko-vaaleanpunaisesta kaunokaisesta. Strawberry Ice on upea sekä omassa ruukussaan että pienemmissä kukka-asetelmissa. Kauneimmillaan pelargoni on kuitenkin suurempien istutusten osana yhdessä muiden kasvien kanssa.

Strawberry Ice -pelargonin kanssa yhteensopivia kukkia ja kasveja:

  • Hopeavitja
  • Muratti
  • Tumma keijunkukka
  • Vaaleanvihreä koristeruoho

Lue lisää

Pelargonit - vinkkejä kasvatukseen >>

Olet tässä:


Ruukku Harmoni

Ø16 cm, Valkoinen

899
Lue lisää

Kasviravinne

1 L

849
Lue lisää

Perenna- ja ruusumulta

40 L

949
Lue lisää

Kastelukannu ovaali

2 L, Valkoinen

1499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta