Pelargoni 'Astrid' – Plantagenin vuoden pelargoni 2022

Vuoden 2022 pelargoni Astrid on kaunis ja viihtyy missä vain. Se kukkii koko kesän vaaleanpunaisen ja aprikoosin sävyisin kukin.

Pelargoni 'Astrid' – Plantagenin vuoden pelargoni 2022

Valitsemme joka vuosi ”Plantagenin vuoden pelargonin”, joka on ominaisuuksiensa ansiosta vuoden paras valinta. 

Astrid on täysin uusi kotipelargoni eli vyöhykepelargoni (Pelargonium X hortorum), joka ihastuttaa runsaalla kukinnallaan niin sisällä kuin ulkona. Se on kestävä ja helppohoitoinen.

Astridin kukat ovat pieniä ja muistuttavat ruusuja. Ne sijaitsevat lähekkäin, ja niiden väri vaihtelee vaaleanpunaisesta aprikoosiin. Sisällä kukkien väri vivahtaa aprikosiin, ulkona niiden sävy on lähempänä vaaleanpunaista. Romanttisia kukkia kehystävät kirkkaanvihreät lehdet, joiden aaltoilevat reunat ovat suklaanruskeat. 

Astrid-pelargoni – näin onnistut

Kesäisin pelargonit viihtyvät parhaiten ulkona auringossa, missä niillä on tarpeeksi valoa ja tilaa kasvaa. Astrid viihtyy myös varjoisemmassa kasvupaikassa. Se oleskelee mielellään sisällä ikkunalaudalla siihen saakka, kunnes ilma on lämmin ja yöpakkaset väistyneet. Kun huolehdit oikeanlaisesta kastelusta ja lannoituksesta, Astrid kukkii kauniisti ja runsaasti joka puolella puutarhassa, terassilla tai parvekkeella.

 • Istuttaminen 
  Istuta pelargoni suurempaan ruukkuun, parvekelaatikkoon tai vastaavaan. Kukka viihtyy parhaiten, kun sen juurilla on tarpeeksi tilaa kasvaa vahvoiksi ja suuriksi. Tällöin kasvi myös kukkii ja kasvaa runsaasti. 
 • Multa ja ravinteet
  Pelargoni kasvaa mielellään ravinteikkaassa mullassa, kaikista mieluiten pelargonimullassa. Anna kasville kastelulannoitetta maaliskuusta elokuuhun.
 • Kastelu
  Pelargoni ei kavahda kuivuutta, mutta säännöllinen kastelu on sille mieleen. Kastele pelargonia aamuisin, jolloin multa ehtii kuivua päivän aikana. Toisaalta kastelu iltaisin sopii myös hyvin. Jos taas kastelet pelargonia keskipäivällä, vesi ehtii usein haihtua ennen kuin se pääsee kunnolla juuristoon saakka.
 • Pelargonin leikkaaminen
  Ota tavaksi poimia pelargonista kuivuneet lehdet ja kukat, jotta ne eivät kuluta turhaan kasvin energiaa. 

Pelargonin talvehtiminen

Pelargonit ovat monivuotisia, ja ne talvehtivat herätäkseen uudelleen eloon keväällä ja kesällä. Ole tarkkana, että siirrät kasvin sisälle ennen pakkasia. Älä odota liian pitkään! Kastele pelargonia talvella säästeliäästi, ja anna sen olla valoisassa ja viileässä. Lämpötila ei saisi kuitenkaan laskea alle viiden lämpöasteen. Leikkaa kasvi keväällä lyhyeksi ja istuta se uuteen ruukkuun. Totuta se hitaasti ulkoilmaan. Pidä pelargonia ensin pieniä hetkiä ulkona varjoisassa paikassa, ja anna sen sitten viettää pikkuhiljaa pidempiä aikoja myös auringossa, mielellään muutaman viikon ajan.

Kaunis yksinään tai yhdessä muiden kasvien kanssa

Astrid on kaunis yksinäänkin, mutta on erityisen edukseen yhdessä muiden kukkien ja kasvien kanssa. Älä istuta kasveja liian lähekkäin, jolloin niillä ei ole tarpeeksi tilaa kasvaa suuriksi ja näyttäviksi. Tässä muutamia ehdotuksia Astridin seuraksi yhteisistutuksiin: 

 • hopeavitja
 • muratti
 • vaaleanvihreä koristeruoho
 • vihreä- tai hopealehtinen keijunkukka

Lisää vinkkejä ja neuvoja

Olet tässä:


Tuoksupelargoni 'Dr. Westerlund'

Ø12 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Mårbacka-pelargoni

Ø14 cm, Pinkki

999
Lue lisää

Tulppaanipelargoni 'Red Pandora'

Ø12 cm, Punainen

999
Lue lisää

Riippapelargoni pistokas

Ø6 cm, Useita värejä

399
5 kpl 12,99
Lue lisää

Kotipelargoni pistokas

Ø6 cm, Useita värejä

399
5 kpl 12,99
Lue lisää

Tuoksupelargoni 'Orange'

Ø12 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Pelargoni 'Prinsessan Sofia'

Ø12 cm, Pinkki

999
Lue lisää

Tuoksupelargoni 'Cola'

Ø12 cm, Vihreä

999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta