Citrus x meyer

Sileäkuorisitruuna säleikössä

Ø19 cm, Keltainen

4499
Tulossa pian
Myyntiaika: Huhtikuu - Joulukuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Syötävä
  • Tuoksuva
  • Syötävä
  • Tuoksuva
Sileäkuorisitruuna säleikköön tuettuna, soikeat, kiiltävät lehdet ja valkoiset hyväntuoksuiset kukat. Syötävissä hedelmissä on makeanhapan maku ilman kitkerää vivahdetta. Viihtyy auringossa tai puolivarjossa läpäisevässä, kosteuden säilyttävässä maassa.
Silokuorisitruuna sanotaan olevan sitruunan ja appelssiinin tai sitruunan ja mandariinin risteymä. Lajike on löytynyt Kiinasta missä se kasvoi pienenä koristepuuna ruukussa. Silokuorisitruuna on suosittu koristepuu mutta suosio perustuu myös hedelmien hyvästä mausta. Keskikokoiset hedelmät ovat vaaleankeltaiset ja hiukan soikean muotoiset. Kuori on ohut ja hedelmäliha on mehukas ja happaman makea maultaan. Koko hedelmä on erittäin aromaattinen. Blommorna hos meyercitronen är fantastiska. De doftar oerhört gott och liknar stjärnor av porslin, melerade i rosa och vitt. Bladverket är glänsande, mörkt grönt, med stora, läderartade blad. Växtsättet är busklikt och kompakt och kan med tiden växa till busklika träd.

Hoito-ohje

Viihtyy korkeassa ilmankosteudessa ja runsaassa hajavalossa, mutta ei pidä suorasta, voimakkaasta auringonpaisteesta. Mullan pitäisi olla läpäisevää, tuoretta ja hieman hapanta. Kasvukauden aikana tainta on kasteltava säännöllisesti pehmeällä eli kalkittomalla vedellä. Kastele kerralla runsaasti ja anna sitten mullan hieman kuivahtaa. Kesäksi kasvi voidaan siirtää ulos lämpimään ja suojaisaan paikkaan. Se on kuitenkin totutettava ulkoilmaan vähitellen. Siirrä kasvi ajoissa sisälle ennen yöhalloja. Sitruspuut tarvitsevat lepokauden talven aikana. Siirrä kasvi viileään 5–15 °C:n lämpötilaan ja vähennä kastelua. Varmista että kasvi saa riittävästi valoa talvella, kasvivalaisimen käyttö on suositeltavaa. Suihkuttele ja sumuttele kasvia usein. Lisää kastelua kevään tullessa ja aloita myös lannoitus. Käytä sitruskasveille tarkoitettua erikoislannoitetta. Sitruspuu on hidaskasvuinen, ja se leikataan keväällä. Leikatuista latvaversoista voidaan juurruttaa pistokastaimia. Sisätiloissa kukat on syytä pölyttää siveltimellä, jotta kasvi tekisi hedelmiä.

Istutusohjeet

Istuta sitruskasvit hyvin salaojitettuun savensekaiseen ja kosteutta pidättävään multaan, joka saa olla pH-arvoltaan hieman hapanta. Plantagenin Välimerenmulta on sopiva multaseos. Istuta taimi tilavaan ja korkeaan ruukkuun, jossa on pohjareikä. Salaojita ruukku kaatamalla pohjalle kerros kevytsoraa tai ruukunsirpaleita ja täytä ruukku sitten mullalla. Istuta taimi samaan syvyyteen kuin se on ollut taimiruukussa. Sitrukset tarvitsevat uudelleenistutuksen noin joka toinen vuosi.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 528047
EAN: 7058782449916
Väri: Keltainen
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 50 cm
Paino: 1,7 kg
Sisäruukun koko Ø: 19 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta