Hydrangea paniculata 'Mustila'

Syyshortensia 'Mustila'

Ø19 cm, Valkoinen

Alkuperä
1999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Lokakuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1-5
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 200 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1-5
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 200 cm
  • Hyväksi mehiläisille
Kotimainen syyshortensia jolla on valkoiset, kauniin pitsimäiset kukat. Runsaskukkainen ja pystykasvuinen. Viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisalla paikalla, tuoreessa, ravinteikkaassa, happamassa maassa. FinE taimi.
Mustilanhortensia on kotimainen syyshortensialajike jonka emotaimi on kotoisin Mustilasta. Komea, sirokasvuinen ja runsaskukkainen pensas, jonka pystykasvuiset, hiukan punertavat oksat eivät vaadi vuosittaista leikkausta. Kasvaa noin 2,5 m korkuiseksi. Myöhäiskesällä mustilanhortensia kukkii suurilla kartionmuotoisilla, valkoisilla huiskilokukinnoilla. Suuret, steriilit laitakukat ympäröivät harvakseltaan kukinnon keskellä olevia pikkukukkia. Mustilanhortensia kuuluu FinE- kasveihin, eli Finnish Elite, jonka tunnuksen vain harvat ja valitut kasvit saavat. Nämä kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. Syyshortensiat valaisevat kauniilla kukinnallaan myöhäiskesää, syksyä ja jopa talvea sillä suuret kukinnot kuivuvat ja säilyvät kauniina, läpi talven, kevääseen asti. Erinomainen koristepensas yksittäispensaana tai yhdessä muiden pensaiden ja perennojen kanssa.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Syyshortensia viihtyy sekä auringossa että puolivarjossa mutta suojataan liian voimmakkaalta auringonpaisteelta. Säännöllinen ja runsas kastelu on tärkeää, pidä kasvualusta tasaisesti hiukan kosteana, ei liian kuivana eikä liian märkänä. Kuivina kesinä on huolehdittava riittävästä kastelusta. Lannoita happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella esimerkiksi alppiruusu- tai hortensialannoitteella.
Syyshortensia karsitaan aikaisin keväällä jolloin talven yli säilyneet, vanhat kukinnot poistetaan. Suuremmat karsimiset eivät ole tarpeen mutta pensaan muotoa voidan muokata leikkaamalla. Vanhemmat oksat voidaan poistaa ja uusia versoja lyhentää, aikaisin keväällä tai kevättalvella. Runsaslumisina talvina oksista on poistettava lumi sillä syyshortensian oksat ovat hauraita.

Istutusohjeet

Syyshortensia istutetaan läpäisevään, kosteuden pidättävään ja ravinteikkaaseen kasvualustaan. Maaperän pH-arvo on hyvä olla suhteellisen alhainen eli hapan. Hyvä kasvualusta syyshortensialle on havu-rodomulta sekoitettuna jo olemassa olevaan multaan. Maahan istutettaessa on kaivettava reilun kokoinen kuoppa, mieluiten 50 cm syvä ja vähintään 50 cm leveä. Valitse isokokoinen, pohjareiällinen ja pakkasenkestävä, eristetty ruukku jos haluat istuttaa syyshortensian ruukkuun. On suositeltavaa siirtää ruukussa kasvavan syyshortensian talveksi viileään varastoon, pakkaselta suojaan. Lannoita syyshortensia keväällä happaman maan kasveille tarkoitetulla alppiruusu- tai hortensia lannoitteella ja lisää uutta havu-rodomultaa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 515301
EAN: 6419127302203
Väri: Valkoinen
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 40 cm
Paino: 2,8 kg
Sisäruukun koko Ø: 19 cm
Alkuperä: Suomi

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta