Rosa (Rugosa Group) 'Louise Bugnet'

Tarhakurtturuusu 'Louise Bugnet'

Ø19 cm, Valkoinen

2699
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Heinäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
 • Veden tarve: Kohtalainen
 • Valon tarve: Aurinko - Varjo
 • Lannoitus: Kohtalainen
 • Kasvuvyöhyke: 1-5
 • Istutusetäisyys: 150 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1-5
 • Istutusetäisyys: 150 cm
 • Täysikasvuinen: 150 cm
 • Tuoksuva
 • Hyväksi mehiläisille
Kestävä helppohoitoinen pensasruusu. Kukkii kesästä myöhäissyksyyn; punaiset nuput puhkeavat roosanvärisiksi, myöhemmin täysin valkoisiksi kukiksi. Viihtyy niukkaravinteisessakin maassa auringosta puolivarjoon.
Tarhakurtturuusu 'Louise Bugnet’ on vanhan ajan pensasruusu; kasvutapa on vankka, pensasmainen, pysty ja lähes piikitön. 'Louise Bugnet’ on hyvin kestävä tarhakurtturuusu, joka viihtyy niin auringossa kuin varjossa. Lehdistö on harmaanvihreästä tumman vihreään, kiiltävä ja nahkea. 'Louise Bugnet' -tarhakurtturuusu on jatkuvakukintainen, mikä tarkoittaa, että se kukkii useita kertoja kasvukauden aikana, touko-kesäkuusta myöhäissyksyyn. 'Louise Bugnet' -tarhakurtturuusu muodostaa ensin punaisia nuppuja, jotka puhkeavat suuriksi vaalean roosanvärisiksi kukiksi, jotka vaalenevat kukinnan edetessä puhtaan valkoisiksi. Ruusu on erittäin kaunis, ja lisäksi kukat tuoksuvat ihanasti. 'Louise Bugnet' -tarhakurtturuusu kehittää syksyisin oranssinpunaisia kiulukoita. 'Louise Bugnet' -tarhakurtturuusu sopii istutettavaksi yksittäin, ryhmiksi tai aidaksi.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Rugosa-ruusut eli tarhakurtturuusut viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Rugosa-ruusut, tarhakurtturuusut leikataan kevättalvella, jolloin muutama vanhimmista varsista leikataan maan tasalla. Tähän ryhdytään pensaan ollessa kolmen–neljän vuoden ikäinen. Lisäksi pensaasta on leikattava säännöllisesti kuolleet tai vaurioituneet oksat maan tasalta, ja lyhennettävä liian pitkiksi kasvaneet oksat. Leikkaa myös pensaaseen sisään päin kasvavat oksat. Pensaan on oltava ilmava ja avoin ja oksien tulee suuntautua ulospäin.

Poista myös nuupahtaneet kukat; se innostaa kasvia kehittämään runsaasti lisää kukkia koko kasvukauden ajan.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 530172
EAN: 7058782450400
Väri: Valkoinen
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 25 cm
Paino: 2,8 kg
Sisäruukun koko Ø: 19 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta