Narcissus x cyclazetta 'Tête-à-tête'

Tetenarsissi 'Tête-à-Tête'

Ø17 cm, Keltainen

899
Ei sesongissa
Myyntiaika: Helmikuu - Maaliskuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Niukka
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Niukka
  • Täysikasvuinen: 20 cm
  • Tuoksuva
  • Hyväksi mehiläisille
  • Täysikasvuinen: 20 cm
  • Tuoksuva
  • Hyväksi mehiläisille
Kevään ilopilleri! Pikkunarsissit tekevät paljon sieviä ja pitkään kestäviä kukkia varsien päihin. Viihtyy viileässä ja valoisassa paikassa, ei suorassa auringonpaisteessa. Kastellaan niukasti, kun multa on kuivahtanut hieman. Ei maistu kauriille.
Narsissit ovat keväällä kuin pieniä aurinkoja. Ei ihme, että pikkuinen 'Tête-à-Tête' lukeutuu suosituimpiin lajikkeisiin. 'Tête-à-Tête' -narsissilla on kauniinmuotoiset keltaiset kukat melko matalissa ja ohuissa varsissa sekä pystyt, kapeat lehdet. Miedosti tuoksuvia kukkia puhkeaa kuhunkin kukkavarteen yhdestä kolmeen kappaletta. Kokonaisvaikutelma on siro ja viehättävä. 'Tête-à-Tête’ -narsissi on sievä keväisissä ruukkuistutuksissa, mutta sen sipulit voidaan istuttaa myös puutarhaan. Pikkunarsissin seuralaisiksi sopivat muut näyttävät sipulikukat, kuten tulppaanit ja helmililjat. 'Tête-à-Tête' -narsissi sopii myös upeasti yhteen keväisten orvokkien kanssa. Näyttävin kokonaisuus syntyy tietysti yhdistämällä narsisseja, muita kevään sipulikukkia ja aikaisia kesäkukkia. Puutarhassa tetenarsissi sopii kukkapenkin reunuskasviksi sekä puiden ja pensaiden alle. Viihtyessään se voi kasvattaa sivusipuleita ja levitä vähitellen laajemmalle.

Kasvukausi

Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Ruukussa kasvavat narsissit viihtyvät parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa. Sisällä niitä ei pidä sijoittaa lähelle lämpöpatteria tai muuta lämmönlähdettä. Ne viihtyvät hyvin ulkona, kunhan lämpötila on plussan puolella. Narsissit kaipaavat säännöllistä kastelua, mutta multa ei saa olla liian märkää. Älä koskaan kaada vettä sipulin päälle. Istuta sipulit pohjareiälliseen ruukkuun ja anna mullan kuivahtaa hieman kastelukertojen välissä. Poista kuihtuneet kukat, mutta älä leikkaa varsia ja lehtiä lyhyiksi ennen kuin ne ovat kokonaan lakastuneet. On tärkeää, että ravinteet ehtivät siirtyä varsista takaisin sipuliin. Jatka lannoittamista ja niukkaa kastelua, jos haluat säästää sipulit seuraavaan vuoteen. Sipulit voidaan myös istuttaa ulos puutarhaan kukinnan jälkeen. Lannoita luujauholla istutuksen yhteydessä. Narsissit tarvitsevat lannoitusta sekä keväällä kasvuvaiheessa että kesällä kukinnan jälkeen.

Istutusohjeet

Istuta sipulit läpäisevään, multavaan ja mielellään hieman hiekkapitoiseen maahan. Istutettaessa ruukkuun on tärkeää valita pohjareiällinen ruukku. Salaojita ruukku kaatamalla pohjalle kerros kevytsoraa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 512221
EAN: 8713626090493
Väri: Keltainen
Leveys: 19 cm
Syvyys: 19 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 1,5 kg
Sisäruukun koko Ø: 17 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta