Traakkipuu eli lohikäärmepuu on helppohoitoinen kasvi, jonka sukuun kuuluu lähes 50 eri lajia. Tämä veistoksellinen puukasvi on vihreä ympäri vuoden, minkä vuoksi se tuo väriä ja iloa jokaiseen suomalaiseen kotiin.

Traakkipuu

Suomalaisten suosituimpiin viherkasveihin lukeutuva traakkipuu on kotoisin Afrikasta. Viihtyessään kasvi tuo kotiin näyttävää vihreyttä, ja sen hyvinvoinnista onkin melko helppo huolehtia. Viherkasvi ei nimittäin kaipaa kovin paljon valoa ja kasteluakin vain säästeliäästi, minkä vuoksi traakkipuu on täydellinen hoidokki niille, jotka pitävät viherkasveista, mutta eivät halua uhrata liikaa aikaa hoitotöihin. Traakkipuu eli lohikäärmepuu on nimensä mukaisesti puu, josta on saatavilla myös rungollisia kasveja, joissa lehdet harottavat ruusukkeena kapean rungon päässä, sekä pieniä taimia, joissa on vasta lehtiruusuke.

Traakkipuut ja lohikäärmepuut soveltuvat monipuolisuutensa ja helppohoitoisuutensa vuoksi kaikkiin koteihin!

Traakkipuu ja reunustraakkipuu

Traakkipuita on useita lajeja ja lajikkeita, joista osa kasvaa suuriksi puiksi ja toiset mahtuvat pienikasvuisina olohuoneen pöydälle. Reunustraakkipuu on tuttu kukkakaupoista, samoin kuin sisarensa supputraakkipuu - eivätkä ne siihen lopu! Jos klassinen vihreä miellyttää, ikkunalaudalle sopii vaikkapa tuoksutraakkipuu. Jos taas pidät kaksivärisistä lehdistä – valkovihreistä, keltavihreistä tai punavihreistä – voivat ruokotraakkipuu, sirotraakkipuu tai jopa traakkipuun sukulainen verililjapuu olla hyviä vaihtoehtoja.

Traakkipuu ja sen hoito

Kaikkien traakkipuiden hoitovaatimukset ovat suunnilleen samat, ja lajien välillä esiinyy vain pientä vaihtelua. Teräväkärkisistä lehdistään tunnettun viherkasvin lehtien kuviointi vaihtelee kauniin kirjavasta hauskan juovikkaaseen, jonka värit saat parhaiten esiin kirkkaassa valossa.

Yleissääntönä voidaan sanoa, ettei traakkipuun ympäristön lämpötilan tulisi olla kovin paljon yli 15 astetta. Kasvia on kasteltava melko niukasti, lannoitettava kesällä säännöllisesti ja varjeltava suoralta auringonpaisteelta. Vaalealehtiset lajikkeet kaipaavat kuitenkin enemmän valoa kuin tummat. Muista, että voit aina kysyä myymälästä, mitkä ovat valitsemasi kasvin erityistarpeet.

Tiesitkö muuten, että useimmat traakkipuulajikkeet puhdistavat myös tehokkaasti epäpuhtauksia huoneilmasta!

Traakkipuut - hyvä tietää

Traakkipuuta voidaan varovasti latvoa, jotta siitä saadaan halutun muotoinen. Latvapistokkaista voidaan myös juurruttaa uusia taimia. Traakkipuiden lajivalikoima myymälöissä vaihtelee.
Tutustu lajeihin ja lajikkeisiin osoitteessa viherkasvit >>

Lue lisää

Helppohoitoiset kasvit: lyhyt selviytymisopas >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta