Valittiin Ruotsissa vuoden perennaksi vuonna 2002. Kun ottaa huomioon, kuinka monia erilaisia perennoja pohjoismaisilla markkinoilla on saatavilla, se on melkoinen saavutus. On tosin helppo ymmärtää, miksi juuri verikurjenpolvi erottui joukosta, sillä se lukeutuu parhaimpiin perennoihimme. Se on kestävä, kaunis ja erittäin helppohoitoinen kasvi, joka kukkii kesällä pitkään ja upeasti.

Verikurjenpolvi

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Geranium sanguineum
Heimo: Kurjenpolvikasvit (Geraniaceae)

Verikurjenpolven kasvatus ja hoito

Verikurjenpolvi kasvaa maamme eteläosissa luonnonvaraisena ahoilla, kuivilla rinteillä ja kivikoissa, ja se viihtyy aivan yhtä hyvin hoidetussa kukkapenkissä. Sitä kannattaa käyttää reunuskasvina, ja vaatimattomuutensa ja voimakkaan väristen kukkiensa ansiosta se on helppo yhdistää muihin kasveihin.

Verikurjenpolvelle suositellaan hieman haastavia kasvuolosuhteita: sen lisäksi että se hyötyy läpäisevästä maasta, se kukkii kauneimmin kuivassa, aavistuksen puolivarjoisessa ja niukkaravinteisessa paikassa. Onkin suositeltavaa, ettei verikurjenpolvea lannoiteta kovin paljon, jottei se kasvattaisi reheviä lehtiä kukinnan kustannuksella.

Vaikka verikurjenpolvi viihtyy myös katveessa, paras kasvupaikka sille on aurinkoinen, jopa paahtava. Tavallinen, hyvin läpäisevä ja kalkittu istutusmulta riittää kasvualustaksi. Verikurjenpolvea ei tarvitse leikata.

Väriä vaivattomasti verikurjenpolven avulla

Verikurjenpolvi on yksinkertaisen tyylikäs kasvi, joka on kestävämpi kuin moni muu, kasvaa rehevästi ja kukkii kauniisti! Verikurjenpolvi on arvostettu perenna, koska se on vaivaton ja luotettava valinta.

Se kukkii runsaasti vuodesta toiseen ja peittää maan nopeasti tummanvihreällä lehdistöllään. Upea kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu jopa elokuulle. Toisin sanoen verikurjenpolvi on kestävä valinta niin kukkapenkkiin, rinteisiin kuin kivikkoryhmiin, sillä se viihtyy melkein missä vain.

Verikurjenpolven kukinta on aivan oma lukunsa. Kukat kohoavat lehtien yläpuolelle karvaisiin hentoihin varsiin, ja niiden silkkimäiset terälehdet ovat voimakkaan punavioletit. Väri suorastaan hehkuu vihreän lehdistön seassa.

Verikurjenpolven väriloisto ei kuitenkaan lopu kukkien kuihtumiseen, sillä kesän taittuessa syksyksi kasvi järjestää vielä yhden vaikuttavan näytöksen ennen talvilepoon vaipumista: se saa nimensä mukaisesti vahvan, verenpunaisen syysvärin, joka tuo puutarhaan ihanaa ruskan tunnelmaa.

blodnäva knopp

Ihanteellinen vaihtoehto, jos etsit raikkaan vihreää maanpeittokasvia, joka lisäksi kukkii näyttävästi. Verikurjenpolvi tuo puutarhaan niin upeaa väriloistoa, ettei siihen moni muu perenna pysty.

Tiesitkö tämän?

  • Verikurjenpolvi kasvaa luonnonvaraisena maan eteläosissa sekä suuressa osassa Eurooppaa ja Aasiaa.
  • On saanut nimensä lehtien ja varsien voimakkaan punaisesta syysväristä.
  • Rehevä maanpeittokasvi.
  • Valittiin Ruotsissa vuoden perennaksi vuonna 2002.
  • Tämä lajike tunnetaan myös nimellä ’Max Frei’, millä viitataan kasvin löytäjän isään.
  • Kasvaa noin 20 cm:n korkuiseksi.

Lue lisää

Voit nauttia kasveista ja puutarha-askareista pitkään syksyyn >>
Näin onnistut perennojen kasvatuksessa >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta