Viisi parasta kylmää kestävää kasvia

Haaveiletko talvipuutarhasta? Et tarvitse lämmitettyä kasvihuonetta voidaksesi pitää ulkokasveja ympäri vuoden. Monet kasvit sietävät hyvin pientä pakkasta, kun ne on eristetty oikein. Vältä pakkasvauriot ja lue lisää parhaiten kylmää kestävistä kasveista täältä!

Viisi parasta kylmää kestävää kasvia

Talvenkestävät kasvit parvekkeelle ja sisääntulon yhteyteen

Mitkä kasvit selviävät kylmistä öistä ja pysyvät kauniina ympäri vuoden? Selviämiseen vaikuttaa kasvin eristys sekä se, missä osassa maata asut. Monet kasvit sietävät pientä pakkasta, mutta tarvitsevat eristystä ja hoitoa selvitäkseen erittäin kylmästä talvesta. Viisi suosituinta kylmää kestävää kasvia, jotka ovat tuttu näky monilla parvekkeilla, terasseilla ja sisääntulon yhteydessä:

 • Muratti – juurrutettu muratti kestää sekä pientä pakkasta että lunta. Jos olet istuttanut muratin ruukkuun, voit eristää sen kylmältä peittämällä ruukun lehdillä, havuilla tai säkkikankaalla. Tai voit ostaa pakkasen kestävän ruukun, joka tarjoaa eristystä kasvin juurille. Muratti on vihreä, köynnöstävä ja kaunis ympäri vuoden.
   
 • Kanerva – runsaskukkaista kanervaa on saatavilla useita eri värejä, joilla luot upean syksyisen kukkaloiston ruukkuihin ja kukkapenkkeihin. Kanervaa on eri lajikkeita. Myös kanervan kestävyys vaihtelee lajikkeen mukaan.
   
 • Syklaami – voimakkaan värinen kasvi, joka viihtyy parhaiten ulkona ja sietää kylmää nollaan asti. Syklaami saa kasteluvetensä aluslautaselle ja viihtyy puolivarjossa. Syksyllä ja keväällä voit nauttia tästä kaunottaresta ulkona.
   
 • Skimmia – talvenkestävä pienikokoinen pensas, joka tekee sekä marjoja että kukkia. Kaunis ympäri vuoden. Sopii hyvin isoon ruukkuun yhdessä kanervien kanssa.
   
 • Kuusi – täydellinen valinta silloin, kun haluat erittäin kestävän kasvin talveksi. Pienen kuusen voi myös koristella vaikka valoköynnöksillä tai orjanlaakerilla sesongin mukaan.

Näin hoidat talvikasvejasi

Päätettyäsi perustaa kylmän ajan puutarhan, sinun tulee hoitaa kasvejasi alusta asti oikein. Muista kastella säästeliäästi, sillä viileässä kasvit tarvitsevat vähemmän vettä. Jos sinulla on kylmää kestäviä kukkia parvekeruukuissa, voit eristää ruukut styroksilla tai räsymatoilla ja siirtää ne katon tai pöydän alle saadaksesi niille suojaisan paikan.

Lisää kylmää kestäviä kasveja

Yllä mainittujen kasvien lisäksi on monia muitakin kylmiä öitä, pientä pakkasta ja lunta kestäviä kasveja.

 • Kuunliljoja on erivärisiä ja ne viihtyvät parhaiten puolivarjossa tai varjossa. Isokokoiset lajit pärjäävät ulkona eristetyssä ruukussa myös talvella.
   
 • Pallotuija on havukasvi, joka selviää hyvin talvesta. Se viihtyy isossa eristetyssä ruukussa ja runsaassa mullassa. Pallotuija kasvaa itsestään pallon muotoiseksi.
   
 • Klematis on köynnöskasvi, jota monet istuttavat myöhään keväällä säleikön yhteyteen. Se viihtyy ennen talvea suurehkossa ruukussa ja aurinkoisessa paikassa, mutta juurten tulee olla varjossa.

Jos kasvit ovat peittyneet lumeen – anna lumen suojata taimia kylmältä. Lumi eristää hyvin kasveja.

Lue lisää

Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut >>
Orvokit – kevään sankarit >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta