Tee parvekkeestasi viljelykeidas, josta voit myös syödä. Pienessäkin tilassa voit kasvattaa monia herkkuja, kuten marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja mausteita. Tee istutus itse alusta asti tai käytä esikasvatettuja kasveja toiveistasi ja tavoitteistasi riippuen.

Viljele parvekkeella

Älykkäitä ratkaisuja helpompaan parvekeviljelyyn

Pieneen tilaan sopiva viljelyastia auttaa onnistumaan istutuksessa. Valitsitpa minkä astian tahansa, multa on tärkeää. Valitse istuttamaasi kasviin sopiva multa, joka ravitsee kasveja tasaisesti kesän ajan.

  • Cultura on istutuslaatikko sisäkankaalla, joka tekee marja- ja vihannesistutuksesta parvekkeella helppoa. Laatikosta on saatavana kaksi eri korkeutta ja kokoa. Voit myös ostaa laatikkoon sopivan kehikon, jos haluat kasvattaa köynnöskasveja tai saada tukea kasveillesi.
     
  • Olea, ruukkusarja jokaiselle
    Klassisen siistit terrakottaruukut ovat ainutlaatuisen helppokäyttöisiä ajattoman muotoilunsa ansiosta. Sen lisäksi ne sietävät pakkasta ja niitä voi säilyttää ulkona vuoden ympäri.
    Olea-ruukkuja on saatavana eri muotoisina, korkuisina ja kokoisina, minkä ansiosta niissä on helppo kasvattaa vihanneksia ja kauniita kukkia jopa hyvin pienissä tiloissa. Olea-ruukkuja on saatavana täysi- ja puolikokoisina sekä neljäsosakoossa ja eri korkuisina. Voit asettaa vieri viereen kasveja, joilla on keskenään erilainen veden tarve. On myös paljon helpompaa vaihtaa eri aikaan kukkivia kasveja vahingoittamatta vieressä kukoistavia. Esimerkiksi minttu kasvaa voimakkaasti ja syrjäyttää helposti muut viljelmän yrtit. Laita minttu omaan, muiden joukkoon sulautuvaan Olea-ruukkuunsa ja loput yrtit niiden tarvitsemaan tilaan. Olea-puoliruukut seisovat mukavasti seinää tai parvekkeen kaidetta vasten tai rappusella.  Pyöreässä Oleassa kasvien ei tarvitse kilpailla ruukun kanssa. Tyylikäs ja yksinkertainen muotoilu, jossa kasvit pääsevät oikeuksiinsa.

Ensimmäinen parvekesatosi on lähempänä kuin luuletkaan

Jos ostat valmiiksi kasvatettuja vihanneksiamme ruukussa, voit korjata satoa jo samana päivänä.  Jos haluat kasvattaa itse alusta asti, vaatii se tietysti sekä aikaa että kärsivällisyyttä, mutta miten mahtava tunne se onkaan, kun versot tulevat esiin. Pienellä suunnittelulla saat uusia versoja tasaisesti koko kesän ajan.

Juuret vaativat kasvaessaan jatkuvasti lisää tilaa ja ravinnetta. Istuta sen takia kylvöksesi uudestaan suurempiin ruukkuihin ja uuteen multaan, kun ne alkavat kasvaa. Kattoon kiinnitetty naru on helpoin tuki kurkuille ja tomaateille. Kehikko on vielä helpommin hallittava ratkaisu. Yksinkertainen seisova tikku toimii hyvin ja on helppo peittää, kun chili- ja paprikaistutuksesi alkavat kypsyä ja tarvitsevat tukea.

Perunoita juhannukseksi?

Ajattele, kuinka jännittäviä voivatkaan olla tavallinen sanko tai ruukku, istutusperunat ja hyvä, valmiina ostettu multa. Lupaamme, että perheen lapset seuraavat ämpäriä herpaantumatta aina juhannukseen asti.

Oma vitamiinipommi parvekkeella

Istuta mustikoita ja puolukoita parvekkeelle niin kutsuttuun happamaan multaan, esim. alppiruusu- tai hortensiamultaan. Mustikoista saa paremman sadon ja marjat, kun istutat kahta eri lajiketta parvekkeella niin, että ne voivat pölyttää toisiaan. Mustikkapensaiden lehdet saavat lisäksi kauniin punaisen syysvärin, kun taas puolukka on ainavihanta ja koristaa ruukkua talvellakin.

Kasvata hyviä marjoja koko sesongin ajan

Karhunvatukoita, metsämansikoita ja mansikoita voi hyvin istuttaa yhdessä. Kuten kaikki marjat, ne tarvitsevat paljon aurinkoa ja säännöllistä kastelua, jotta marjoista tulee makeita ja hyviä. Istuta eri mansikka- ja metsämansikkalajikkeita, niin saat pidemmän sadon. Karhunvatukat kypsyvät loppukesällä/syksyllä ja säilyttävät siten kesäfiiliksesi pidempään. Korkeat tai matalat Cultura-istutuslaatikot sopivat erinomaisesti marjojen parvekeistutukseen.

Isot marjapensaat

Tyrniä pidetään supermarjana, ja se kasvaa myös villinä erityisesti rannikkoalueilla. Marjat kypsyvät elokuussa ja ovat melko tiukasti kiinni pensaassa, mutta sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja. Niillä on erityinen, melko kirpeä maku, ja niitä voidaan käyttää mehuissa, marmeladeissa ja jäätelön kera. Itse pensas on tuuhea ja harmaa, ja sillä on kauniit lehdet. Se sietää sekä suolaa että tuulta. Sopii parhaiten suuriin ruukkuihin aurinkoisille parvekkeille. Tyrnillä on yksi sukupuoli, joten marjojen saamiseksi tarvitaan sekä koiras- että naaraskasvi. Myös viinimarjoja ja karviaisia voi istuttaa parvekkeella suurissa ruukuissa.

Omenapuu parvekkeelle?

Onnistuu! Se käy aivan mainiosti. Helpointa on valita puu, joka ei kasva kovin isoksi, kuten pilaripuu tai heikkokasvuisempi puu. Saatavana on kirsikka-, omena- ja päärynäpuita. 

Italialaisia makuja

Sekä tomaatit että basilika haluavat hieman ylimääräistä vettä, ravintoa ja aurinkoa. Siksi ne sopivat erinomaisesti samaan istutusastiaan. Tarjoile ne mozzarellan ja oliiviöljyn kera.

Lue lisää istutusvinkkejä suosikkiviljelyskasveistasi täältä>> 
Lue lisää hyödyllisiä ohjeita täältä>>

Olet tässä:


Säleikkö Cultura
Outlet -50%

Säleikkö Cultura

Korkeus 114 cm, Musta

1999 3999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta