Dahlia x pinnata (Anemone flowering Groupe) 'Blue Bayou'

Vuokkodaalia 'Blue Bayou'

Violetti

799
Ei sesongissa
Myyntiaika: Helmikuu - Kesäkuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Hyväksi mehiläisille
  • Hyväksi mehiläisille
Tällä viehättävällä vuokkodaalialla on yksinkertaiset isot kukat, joissa on vaaleat violetinväriset terälehdet ja tumma keskusta. Lajike kasvaa noin metrin korkuiseksi. Esikasvata mukuloita sisällä ja istuta kesällä, ulos puutarhaan.
Sievä ja erikoinen daalia 'Blue Bayou' kasvattaa isokokoisia kukkia, lukeutuu anemone- eli vuokkodaalioihin. Vuokkodaalioilla yksinkertaiset terälehdet ympäröivät suurta, huomiota herättävää keskustaa. Keskustan kehräkukat ovat kookkaita ja näyttäviä. Vuokkodaalia 'Blue Bayou' on huomiota herättävän kaunis. Kookkaat terälehdet ovat vaalean violetin väriset, ja ne kehystävät upeaa tummanväristä keskustaa. Näyttävät kukat, tummansävyiset varret ja rehevä raikkaanvihreä lehdistö luovat kauniin kokonaisuuden. Todellinen katseenvangitsija! Kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn, kukat ovat lisäksi hyviä leikkokukkia. Upea daalia niin ruukkuun kuin kesäiseen kukkapenkkiin. Mukulat esikasvatetaan sisällä keväällä ja istutetaan ulos kesällä, näin taimet ehtivät kasvaa tarpeeksi ja kukinta kehittyä täyteen loistoonsa. Pakkaus sisältää kaksi mukulaa.

Hoito-ohje

Daaliat viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla ja tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta. Parhaimman tuloksen daalian kasvatuksessa saadaan esikasvattamalla mukuloita sisällä, tällöin mukulat istutetaan ruukkuihin maalis-huhtikuussa. Voit lukea lisää istutusohjeista. Varmista että pakkasvaara on ohi ja karaise kasveja ennen istuttamista ulos kukkapenkkiin. Korkeakasvuiset daaliat tarvitsevat useimmiten jonkinlaisen tuen. Kukat ovat kauniita ja kestäviä leikkokukkia ja leikkaamalla kukkia, edistetään uusien kukkien kehitystä ja pitkäkestoista kukintaa. Kaiva daalian mukulat maasta talvisäilytystä varten, ennen pakkasten saapumista.

Istutusohjeet

Daalian mukulat kannattaa istuttaa maalis-huhtikuussa ruukkuun ja esikasvattaa sisällä. Näin mukulat ovat pakkaselta suojassa. Valitse iso ruukku, tilavuudeltaan vähintään 20 litraa ja varmista että pohjassa on vedenpoistoreiät. Täytä ruukku mullalla johon on sekoitettu turvetta ja hiekkaa. Aseta daalian mukulat ruukkuun ja lisää noin 2 cm:n kerros multaa. Sijoita ruukku viileään, noin 15 asteiseen tilaan ja kastele varovasti kunnes uudet versot ilmestyvät. Taimien ollessa noin 15 cm:n korkuiset voit latvoa ne yhden lehtiparin yläpuolelta. Latvomalla saat tuuhean ja hyvin haaroittuvan taimen. Karaise taimet ennen istuttamista ulos kukkapenkkiin. Varo istuttamasta taimet liian syvään kukkapenkkiin tai isokokoiseen ruukkuun, lisää vain hiukan pintamultaa. Muista että monet daaliat tarvitsevat runsaasti kasvutilaa sekä tuen säleikön tai pensastuen muodossa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 547875
EAN: 8718641014264
Väri: Violetti
Leveys: 14 cm
Syvyys: 9 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 275 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Plantagen
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta