Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Luo lämmin syystunnelma sisääntuloon >

Rhododendron yak. 'Fantastica' 21cm

Yakushimanalppiruusu 'Fantastica'

Ø21 cm, Pinkki

15 € 4999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Kesäkuu
Osta myymälästä: Porvoo
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Puolivarjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 120 cm
  • Täysikasvuinen: 120 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 120 cm
  • Täysikasvuinen: 120 cm
  • Hyväksi mehiläisille
Tiheäkasvuinen, ainavihanta alppiruusu jonka kukat ovat reunoilta vaaleanpunaiset ja keskusta lähes valkoinen. Viihtyy puolivarjossa, läpäisevässä, multavassa ja tasaisen kosteassa, happamassa kasvualustassa.
Yakushimanalppiruusu 'Fantastica' on todella fantastinen yhdistelmä rehevän ainavihantaa lehvästöä ja suuria kukintoja kauniissa väreissä! Trumpetinmuotoiset kukat, valkoiset keskeltä ja voimakkaan pinkinväriset reunat kasvavat isoina terttuina. Yakushimanalppiruus ’Fantastica’ on nähtävä sen kukkiessa keväällä! Helppohoitoinen ja koristeellinen ympäri vuoden! Erityisen kaunis alppiruusu on kukkivana aitana, mielellään koottu eri alppiruusulajikkeista korostamaan eri värejä ja muotoja. Ihastuttava happaman maan kasvien istutusalueen taustalla tai korostamaan ja valaisemaan varjoisia kohtia. Kasvit jotka sopivat hyvin alppiruusun kanssa ovat atsaleat, japanin vaahterat, ja perennat kuten kuunliljat ja keijunkukat. Myös havukasvit sopivat erinomaisesti alppiruusun kaveriksi. Alppiruusu 'Fantastica' kuuluu tiivis- ja matalakasvuiseen Yakushimanum- ryhmään jotka kasvattavat enemmän leveyttä kuin korkeutta. Hidaskasvuinen lajike. Yakushimanum- alppiruusuilla on ainavihanta lehvästö jonka lehtien alapinnat ovat peitettynä ohueen nukkaan.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Kesäkuu
Osta myymälästä: Porvoo

Tähän tuotteeseen sopivat

Kasvukausi

Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Alppiruusut viihtyvät parhaiten varjoisalla ja puolivarjoisalla paikalla. Uusi, vastaistutettu alppiruusuntaimi tarvitsee säännöllistä kastelua ensimmäisinä vuosina, noin kahden tai kolmen kasvukauden ajan. Pidä kasvualusta tasaisen kosteana, ei liian märkänä eikä liian kuivana. Kastelua jatketaan tämän jälkeenkin, mieluiten runsaasti harvemmin kuin usein ja vähän. Kastelu on erityisen tärkeää kesällä, kuivalla ja lämpimällä säällä. Lannoita alppiruusuille tarkoitetulla lannoitteella. Alppiruusut kuuluvat happaman maan kasveihin joten muista lannoittaa happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella ja kastella kalkittomalla vedellä jolloin maaperän pH-arvo pysyy matalana.

Karsi ja muotoile leikkaamalla, vasta kukinnan jälkeen. Poista tällöin kuivuneet oksat ja ylikukkineet kukinnot, näin lehvästö ja juuristo saa lisävoimaa joka edistää uutta kasvua.

Istutusohjeet

Alppruusut istutetaan happamaan maaperään jossa maan pH-arvo on matala. Lisäksi kasvualustan on oltava kosteuden säilyttävä, läpäisevä ja ravinnepitoinen. Alppiruusun juuristo kasvaa maanpinnassa eikä tulisi istuttaa liian syvälle. Alppiruusun istutuskuoppa on oltava 50 cm syvä ja 100 cm leveä. Istutuskuopan kavamisen ajaksi on hyvä asettaa alppiruusu vedellä täytettyyn ämpäriin jotta juuripaakkuun imeytyy vettä. Sekoita istutuspaikan mullan joukkoon tuoretta happaman maan kasveille tarkoitettua havu-rodomultaa. Tiiviillä savimaalla alppiruusut kannattaa istuttaa kohopenkkiin. Aseta juuripaakku hiukan korkeammalle, muutaman senttimetrin verran, kuin ruukussa ja muodosta mullasta loiva kumpare. Kastele läpikotaisin ja peitä mullanpinta noin 8 cm:in paksuisella kuorikemullalla, lehdillä tai kompostilla ja lopuksi kuorikatekerroksella. Maanpinnan katteella kosteus säilyy maassa ja pH-arvo matalana, samalla se suojaa alppiruusun juuristoa kylmältä. Lisää katteen määrää kasvukauden aikana.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 530240
EAN: 7058782447141
Väri: Pinkki
Leveys: 23 cm
Syvyys: 23 cm
Korkeus: 30 cm
Paino: 3,1 kg
Sisäruukun koko Ø: 21 cm
Alkuperä: Belgia
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc