Hydroponinen viljely tarkoittaa sitä, että kasvatat kasveja ilman multaa. Käytät sen sijaan vettä ja ravinteita, joita kasvit pääsevät hyödyntämään. Hydroponinen viljely on helppo tapa kasvattaa vihanneksia ja muita kasveja lyhyessä ajassa, ja kuka tahansa voi aloittaa sen. Kokeile itse ja kasvata omat satosi, maustekasvisi ja yrttisi – ympäri vuoden!

Aloita hydroponinen viljely

Mitä hydroponinen viljely on?

Kasvien viljely tapahtuu mullan sijaan happea sisältävässä vedessä. Kasvit saavat jatkuvasti ravintonestettä, jota lisätään vesijärjestelmästä riippuen joko manuaalisesti tai automaattisesti letkujen ja pumpun avulla. Kasvien juuret ovat jatkuvassa kosketuksessa veden ja ravinteiden kanssa, eikä niitä tarvitse etsiä kuten maaperästä. Tämän ansiosta kasvien viljely vaatii vähemmän tilaa, ja kasvit kasvavat suuremmiksi lyhyemmässä ajassa.

Viljele sisällä ja ulkona

Vesiviljely onnistuu sekä sisä- että ulkotiloissa. Muista kuitenkin, että ulkoviljely onnistuu vain lämpiminä vuodenaikoina. Sään kylmetessä voit siirtää viljelmäsi sisätiloihin.

Fiksu järjestelmä kotiviljelijälle

Hydroponinen viljely on täydellinen vaihtoehto viherkasvien ystäville, jotka nauttivat kasvien kasvattamisesta kotona – parvekkeella tai puutarhassa. Hydroponisen viljelyn suuri etu on se, että aloittaminen vie vain muutaman minuutin, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Joten se on hyvä valinta myös henkilöille, joilta viherpeukalo puuttuu!

 1. Iso sato nopeasti. Hydroponisesti viljellyt kasvit kasvavat nopeammin ja kantavat hedelmää vain muutamassa viikossa. Sato on runsas, ja viljely onnistuu pienessäkin tilassa!
 2. Voit viljellä useita kasveja samanaikaisesti. Jos kaipaat vaihtelua ja haluat viljellä erityyppisiä vihanneksia ja maustekasveja, se onnistuu samalla kertaa yhdessä viljelylaatikossa.
 3. Vältä multavahingot sisätiloissa. Koska hydroponinen viljely ei vaadi lainkaan mullan käyttöä, sinun ei tarvitse huolehtia multatahroista sisä- tai ulkotiloissa.
 4. Täydennä puutarhakoulutustasi. Viljele hydroponisesti, kun puutarhassasi ei ole enää tilaa tai kun kasvukausi lähestyy loppuaan syksyn saapuessa.

Viljelylaatikko ja aloituspaketti – onnistut helposti!

Paras vinkki viherpeukaloille, jotka haluavat aloittaa hydroponisen viljelyn, on ostaa valmis viljelylaatikko. Siihen sisältyvät siemenpaakut ja paakkukorit sekä kasvien ravinnepaketti, johon lisäät itse siemenet. Sijoita laatikko valoisalle paikalle ikkunalle tai ulos. Halutessasi voit ostaa myös kasvivalaisimia, jotka ovat erityisen hyviä pimeän kauden aikana.

Kun vedellä täytetty laatikko on paikoillaan ja olet noudattanut kaikkia ohjeita, voit jättää laatikon hyvällä omalla tunnolla omaan rauhaansa ja vain seurata kasvien kasvamista. Ei enää kastelukannuja tai maaperän kosteuden tarkistamisia. Vesiviljelylaatikko huolehtii itse itsestään.

Vesiviljelyyn soveltuvat kasvit

Hydroponinen viljely sopii monen tyyppisten kasvien kasvattamiseen, vaikkakin lehtivihanneksia ja maustekasveja pidetään siihen parhaiten soveltuvina. Seuraavassa on esimerkkejä hydroponisessa viljelyjärjestelmässä helposti kasvavista kasveista.

 • Salaatti
   
 • Lehtijuurikas
   
 • Kaali
   
 • Tomaatit
   
 • Chilit
   
 • Basilika
   
 • Persilja

Vaikka suurin osa haluaa kasvattaa vesiviljelyjärjestelmässä syötäviä kasveja, on siinä mahdollista viljellä myös joitakin kukkia, kuten orvokkeja ja pelargonioita.

Uusi tapa viljellä

Löydä hydroponisen viljelyn edut ja helppous. Meiltä voit ostaa Harvy-aloituspaketin, johon sisältyy viljelylaatikko ja tarvittavat varusteet. Voit kasvattaa vihanneksia ja kasveja kotona, milloin vain haluat. Vesiviljely on myös perinteistä viljelyä ympäristöystävällisempää, eikä se vaadi haitallisten lannoitteiden käyttöä.

Lue lisää

Harvy vesiviljelypakkaus valk >>
Vihannesten siemenet >>
Huonekasvien kasvivalaisimet tarjoavat vehreyttä ympäri vuoden >>
Lannoitteet ja kasviravinteet >>

Olet tässä:


Kapselikorit vesiviljelyyn, 6 kpl

6 kpl, Valkoinen

349
Lue lisää

Kylvökapseli vesiviljelyyn, ei sisällä siemeniä

6 kpl

499
Lue lisää

Kylvökapseli basilikan vesiviljelyyn

6 kpl

749
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta