Tämä todella kaunis kasvi on erittäin helppohoitoinen ja kukkii lähes läpi vuoden. Andrenflamingokukka eli yleisemmin vain flamingokukka on kiiltävine ja raikkaanvihreine lehtineen arvostettu huonekasvi, joka puhdistaa ilmaa ja tuo ilahduttavaa vihreyttä moneen suomalaiskotiin.

Andrenflamingokukka

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Anthurium Andraeanum
Heimo: Kallakasvit (Araceae)

Flamingokukan kasvatusvinkkejä ja hoito-ohjeita

 • Koska flamingokukka on trooppien kasvi, se viihtyy parhaiten kohtalaisen aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa, jossa ilmankosteus on suuri. Pintamulta saisi kuivahtaa hieman kastelukertojen välissä, mutta multa ei saa kuivua kokonaan.
 • Koska suuri ilmankosteus on olennaista flamingokukan viihtymisen kannalta, mullan pinta on suositeltavaa peittää sammalella, jota pidetään kosteana suihkuttelemalla. Kostea sammal edistää myös parhaiten kukkien kehittymistä.
 • Flamingokukkaa kannattaa myös lannoittaa kerran kuussa keväällä ja syksyllä, jotta se voisi mahdollisimman hyvin ja kestäisi voimistuvan auringonpaisteen ja lämpenevän sään. Talvella kasvia ei tarvitse lannoittaa.
 • Flamingokukka viihtyy parhaiten kuohkeassa ja kevyessä mullassa, ja se on istutettava syvälle, mieluiten syvään ruukkuun. Kukkamulta on hyvä vaihtoehto flamingonkukan hyvinvoinnin varmistamiseen.

Andrenflamingokukan mullanvaihto

Uudelleenistutus on tarpeen vain joka toinen vuosi, ja se on syytä tehdä keväällä.

Kestävää kauneutta ja puhdasta sisäilmaa

Andrenflamingokukka on erittäin suosittu huonekasvi. Se on helppohoitoinen ja kestävä, ja saatavilla on monia lajikkeita. Flamingokukan eri värivaihtoehdot tuovat vaihtelua vihersisustukseen, ja ilmaa puhdistavana kasvina se parantaa lisäksi sisäilman laatua.

Andrenflamingokukka on peräisin Etelä-Amerikan sademetsistä, ja sitä voidaankin Suomessa kasvattaa vain huonekasvina. Sen kauniit ja pitkään kestävät kukat ilahduttavat kuitenkin sisätiloissakin läpi vuoden – ja oikealla hoidolla vuodesta toiseen.

Flamingokukasta on vuosien myötä jalostettu monenlaisia lajikkeita. Jalostuksessa on keskitytty pääasiassa kasvin ulkonäköön. Alun perin värikkään suojuslehden verhoama puikelomainen kukinto oli keltainen, mutta jalostamalla puikelosta on saatu samansävyinen sitä ympäröivän upean suojuslehden kanssa.

Andrenflamingokukka on trooppinen kasvi, eli sitä ei ole alun perin tarkoitettu kasvamaan kuivassa huoneilmassa, mutta jalostuksen myötä on saatu kehitettyä kestävämpiä lajikkeita. Flamingokukka ei kuitenkaan kestä alle 14 °C:n lämpötiloja.

Tiivistä tietoa

 • Flamingokukka on arvostettu huonekasvi, koska se puhdistaa huoneilmaa.
 • Vahamaisen kiiltävien lehtien takia kasvia voidaan luulla tekokukaksi.
 • Peräisin Etelä-Amerikan trooppisista sademetsistä.
 • Kasvista on jalostettu lähes 400 erilaista lajiketta.
 • Ahkera kukkija, jonka kukat kestävät pitkään myös leikkokukkana.
 • Varsinainen kukka on suojuslehden verhoama puikelo.
 • Amatsonin sademetsässä flamingokukan lehdet voivat kasvaa jopa kaksi metriä leveiksi, ja niitä voidaan käyttää sateenvarjoina.

Lue lisää

Uudelleenistutus – näin onnistut >>
Näin onnistut ruukkukasvien kastelussa sisällä >>

Olet tässä:


Flamingokukka

Korkeus 45 cm, Valkoinen

1699
Lue lisää

Flamingokukka

Korkeus 45 cm, Punainen

1699
Lue lisää

Flamingokukka

Korkeus 60 cm, Valkoinen

2699
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta