Capsicum annuum (Chili pepper group) 'Faja'

Chili 'Faja' pistokas

Ø6 cm, Punainen

399
5 kpl 12,99
Ei sesongissa
Myyntiaika: Helmikuu - Huhtikuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Valon tarve: Aurinko
  • Lannoitus: Runsas
  • Syötävä
  • Hyväksi mehiläisille
  • Hyväksi mehiläisille
Chilin pistokastaimi, joka tekee pienet ja pikantit hedelmät. Ruukku on täysin biohajoava, joten taimi istutetaan ruukkuineen! Viihtyy aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Multa on hyvä pitää kosteana.
Chili ’Faja’ on melko uusi lajike, joka on sekä kaunis katsella että monikäyttöinen mauste ruoanlaitossa. Se tekee runsaan sadon pieniä, erittäin voimakkaanmakuisia hedelmiä, jotka saavat väriä kypsyessään. Mitä kypsempiä chilit ovat, sitä voimakkaampi on niiden maku. Chiliä voidaan kasvattaa sisällä tai ulkona, mutta sitä ei saisi altistaa alle 15 °C:n lämpötiloille. Lisäksi taimi on tärkeä karaista eli totuttaa uuteen paikkaan vähitellen, esimerkiksi siirrettäessä sisältä ulos. Chili on loistava mauste, joka tuo ruokiin tulisuutta ja makuihin syvyyttä. Jos kaivataan vähäisempää tulisuutta, kannattaa chilistä poistaa siemenet ja käyttää vain hedelmäliha.

Hoito-ohje

Chili tarvitsee aurinkoisen, lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Sitä voidaan kasvattaa suuressa ruukussa joko kasvihuoneessa tai kesällä ulkona. Kesäksi chili voidaan myös istuttaa ulos kohopenkkiin. Chili on erittäin arka kylmälle, eikä sitä saisi sijoittaa alle 15 asteen lämpötilaan. Taimi on karaistava ennen kuin se siirretään ulos. Chilintaimi on syytä istuttaa hieman suurempaan ruukkuun aina sitä mukaa kun se kasvaa. Sitä ei saa koskaan siirtää pienestä ruukusta suoraan suureen ruukkuun. Siirtyminen suurempaan ruukkuun pitäisi toteuttaa vaiheittain. Lopulliseen kasvatusruukkuun pitäisi mahtua noin 10 litraa multaa. Chiliä on kasteltava runsaasti ja säännöllisesti. Multa on pidettävä kosteana, muttei märkänä, eikä se saa koskaan päästä kuivumaan. Hellepäivinä kastelukannua voi joutua käyttämään pariinkin otteeseen. Taimi pitää suihkuttelusta ja tarvitsee runsaan lannoituksen. Rehevän kasvun ja runsaan sadon takaamiseksi ensimmäiset kukat kannattaa nyppäistä pois.

Istutusohjeet

Chili tarvitsee ravinteikkaan ja hyvin salaojitetun maan, joka pysyy riittävän kosteana. Sopivia multaseoksia ovat yrtti- ja vihannesmulta tai ruusumulta. Mullan joukkoon voi lisäksi olla hyvä sekoittaa hieman perliittiä ja vermikuliittia. Perliitti tekee mullasta kuohkeampaa, ja vermikuliitti pidättää kosteutta. Chilintaimi pitää heti hankinnan jälkeen istuttaa suurempaan ruukkuun. Hyvä nyrkkisääntö on istuttaa taimi tuplasti suurempaan ruukkuun. Kun chilintaimi kasvaa, se istutetaan uudelleen vielä kerran tai kahdesti. Uudelleenistutus on tarpeen, kun biohajoava ruukku alkaa hajota tai kun taimi kasvaa liian suureksi ruukkuunsa ja sen juuret kasvavat ulos pohjareiästä. Taimi saattaa kasvaessaan tarvita myös tukemista tukikepein. Ruukkukasvatuksen etuna on, että taimi on helppo siirtää sisälle, jos ulkolämpötila laskee liian alas. Sisällä taimi tarvitsee lisävalaistuksen. Valitse taimelle aina pohjareiällinen ruukku.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 540673
EAN: 7058782475427
Väri: Punainen
Leveys: 8 cm
Syvyys: 8 cm
Korkeus: 10 cm
Paino: 120 g
Sisäruukun koko Ø: 6 cm
Designer: Beekenkamp
Alkuperä: Tanska

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta