Istuta ruukkuun kukkasipulit lasagneperiaatteella

Istuta erilaisia keväällä kukkivia sipuleita kerroksittain, niin saat pitkään kukkivan kokonaisuuden. Yhdistelemällä tulppaaneja, narsisseja, hyasintteja ja muita sipulikukkia saat näyttävän kerroksellisen ruukkuistutuksen. Lue tästä resepti onnistumiseen!

Istuta ruukkuun kukkasipulit lasagneperiaatteella

Kukkasipulilasagne – näin onnistut!

Lasagneperiaate tarkoittaa sitä, että syksyllä kukkasipulit istutetaan maahan moneen kerrokseen, ja keväällä ne kukkivat toinen toisensa jälkeen upeasti ja pitkään. Tilavaan ruukkuun kerroksittain istuttaminen sujuu helposti, ja kevään koittaessa vaivannäkö palkitaan.

Kukkasipulilasagnen ainekset

Ruukkuun tehtyyn kukkasipulilasagneen tarvitset:

  • Ruukku. Tilava ruukku, jossa on pohjareikä, jotta ylimääräinen vesi pääsisi valumaan pois. Ruukun on hyvä olla pakkasenkestävä, jotta se ei halkeaisi talvella.
  • Kevytsoraa. Kevytsoraa salaojitukseksi ruukun pohjalle, jotta multa ei pysyisi liian kosteana.
  • Sopivaa multaa. Ravinteikasta kukkamultaa.
  • Kukkasipuleita. Keväällä kukkivia, mieleisiäsi kukkasipuleita. Kauniisti keväällä kukkivia lajeja ovat esimerkiksi krookukset, kevättähdet, narsissit, tulppaanit, hyasintit, sinililjat ja vuokot.

Kukkasipulilasagne

Kukkasipuli-istutus vaiheittain:

  1. Salaojitus. Kaada ruukun pohjalle kerros kevytsoraa ennen kukkasipulien istuttamista. Salaojituksen ansiosta liiallinen kosteus ei pääse pilaamaan sipuleita.
  2. Multa. Kaada pohjalle paksu kerros kukkamultaa, vähintään 10 cm.
  3. Ensimmäiset sipulit. Aseta suurimmat sipulit pohjimmaisiksi suippo pää ylöspäin.
  4. Lisää kerroksia. Peitä ensimmäiset sipulit mullalla ja lisää sitten kerros pienempiä sipuleita vain muutaman millimetrin välein. Alle olevien sipulien on mahduttava kasvamaan ylempien sipulien lomasta. Jatka istuttamista kerros kerrokselta jättäen pienimmät sipulit päällimmäisiksi.
  5. Sitten talvilevolle. Viimeistele istutus multakerroksella ja painele multa kevyesti tiiviiksi. Kastele perusteellisesti ja siirrä ruukku suojaiseen paikkaan puutarhaan talveksi. Valmista tuli! Kevään koittaessa sipulit pilkistävät mullasta ja alkavat kukkia yksi toisensa jälkeen.

Vinkki: Mitä tiheämmin istutat sipulit, sitä tiiviimpi kukinnasta tulee.

Mieti, millaisen kukkaloiston haluat

Haluatko, että kukinta kestää pitkään, vai että kaikki sipulit kukkivat samoihin aikoihin? Jos kaipaat kukintaan kestoa, valitse eri aikoina kukkivia lajeja ja lajikkeita, joiden kukinnat seuraavat toistaan. Vaihtoehtoisesti voit valita samaan aikaan kukkivia lajeja.

Pitkä kukinta-aika

Jotta kukinta kestäisi mahdollisimman pitkään, kannattaa myöhäiset kukkasipulit istuttaa alimmaisiksi ruukussa ja varhaisimmat lajikkeet aivan päällimmäisiksi. Krookus avaa terälehtensä jo maalis-huhtikuussa. Sen jälkeen kukkivat kevättähdet ja niiden kuihduttua narsissit.

Lue lisää

Istuta kukkasipulit syksyllä >>
Täältä löydät laajemman kukkasipulivalikoimamme >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta