Kerää kimppu puutarhan kukista ja kasveista

Oman leikkokukkakimpun kasvattaminen on hauskaa, ja se on myös edullisempi vaihtoehto kuin kukkakaupassa käyminen. Leikkokukkapuutarhat ovat entistä suositumpia, sillä monet haluavat, että heidän kasvattamillaan kasveilla on myös jokin käyttötarkoitus. On mukavaa poimia oma kimppu ja laittaa se kauniiseen maljakkoon tai sisustaa kaikki kodin huoneet itse kasvatetuilla kasveilla. Lue lisää ja kokoa oma kimppusi!

Kerää kimppu puutarhan kukista ja kasveista

Iloa kauniilla puutarhakimpulla

Kukka-asetelman tai kimpun tekeminen itse poimituista kukista on jotain erityistä. Parvekkeella tai omassa puutarhassa kasvatetuista kukista tehdystä kauniista asetelmasta voit varmasti olla ylpeä! Monien mielestä on myös erityisen henkilökohtaista antaa toiselle kukkakimppu, joka on kokonaan peräisin omasta puutarhasta.

Vinkkejä kasveista ja kukista

On monia kasvi- ja kukkalajikkeita, joita voit istuttaa kukkapenkkiin tai parvekkeelle. Alle on poimittu valikoima kirkkaan värisiä kukkia, joista muodostat yksinään tai yhdessä inspiroivia kimppuja.

 • Ruiskaunokki
 • Auringonkukka
 • Kaunopunahattu
 • Asteri
 • Punakosmoskukka
 • Törmäkukka

Näiden kasvien suuri etu on se, että niistä saa myös upeita kuivakukka-asetelmia.

Kylvä siemen ja anna sen kasvaa

Aloita siementen istuttaminen tulevaa kesää varten mielellään jo huhti-toukokuussa. Näin kukkasi ja kasvisi ovat valmiita poimittaviksi kesäkuussa – sopivasti ylioppilaille, häihin ja kaikkiin kesän juhliin. Meiltä löydät kaikenlaisia siemeniä, jotka ovat pian osa orastavaa puutarhaasi.

Yhä useammat kasvattavat omat leikkokukkansa

Entistä useammat suomalaiset kertovat kylvävänsä ja kasvattavansa omat leikkokukkansa. Kiinnostus kasvattamista kohtaan on noussut samalla kun yleinen kasvitietous on lisääntynyt. Moni löytää leikkokukista myös inspiraatiota sisustukseen.

Hyödyt

Kukkien ja kasvien kasvattamisella on monia hyötyjä:

 • Terveyden edistäminen. Olet ulkona raikkaassa ilmassa ja käytät käsiäsi ja vartaloasi samalla kun hoidat kukkapenkkejä tai poimit kasveja.
   
 • Luovan ajattelun edistäminen. Saat tuntumaa väreistä ja muodoista niin kukkapenkkien kuin kimppujenkin työstämisestä.
   
 • Taloudellisuus. Säästät rahaa kasvattamalla kukkasi itse. Ehkä voit jopa myydä luomuksiasi!
   
 • Sosiaalisuus. Kasvattamalla kukkia pääset osaksi yhteisöä, jossa voit jakaa kiinnostustasi kukkiin samanhenkisten ihmisten kanssa, kenties yhteisviljelypalstalla tai -tontilla.

Kimppuja eri tilanteisiin

Voit sitoa kimppuja itse kasvattamistasi kukista häihin, juhliin, kattauksiin tai lahjaksi. Ennen kaikkea tee niistä osa omaa sisustustasi. Sisusta kotiasi kukilla, jotka luovat harmoniaa ja väriläiskän huoneeseen. Muista hoitaa kukkiasi vaihtamalla vettä säännöllisesti ja pitämällä maljakko puhtaana. Onnea matkaan!

Lue lisää

Leikkokukat – näin onnistut >>
Näin kokoat näyttävän tulppaanikimpun >>

Olet tässä:


Auringonkukka 'Tall Sunflower Giganteus'

399
Ota 5 maksa 4
Lue lisää

Kaunopunahattu

399
Ota 5 maksa 4
Lue lisää

Asteri 'Pompon'

249
Ota 5 maksa 4
Lue lisää

Ruiskaunokki 'Blue Ball'

499
Ota 5 maksa 4
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta