Harva huonekasvi on yhtä arvostettu kuin kiinanruusu. Se on todella pitkäikäinen ilo, ja vuodesta toiseen jatkuvalla oikeanlaisella hoidolla se voi kasvaa hyvin vanhaksi. Kiinanruusu on trooppinen kasvi, joka viihtyy kuitenkin meidän oloissamme tavallisessa huoneilmassa. Keväästä myöhäiseen syksyyn kukkiva kiinanruusu tuo kotiin ihanaa vehreyttä ja kukkaloistoa.

Kiinanruusu

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Hibiscus
Heimo: Malvakasvit (Malvaceae)

Kiinanruusun hoito

 • Kastelu
  Kiinanruusu on janoinen kasvi, joten multa on pidettävä aina hieman kosteana. Kuivuus saa lehdet nuupahtamaan. Multa ei kuitenkaan saa olla liian märkää, jotta juuret eivät mätänisi.
   
 • Valon tarve
  Koska kiinanruusu on kotoisin tropiikista, se viihtyy parhaiten lämpimässä ja kosteassa paikassa, jossa se saa paljon auringonvaloa.
   
 • Kasvualusta
  Kiinanruusulle sopii tavallinen, kuohkea kukkamulta.
   
 • Lannoittaminen
  Kukkivia huonekasveja kannattaa lannoittaa pienellä annoksella kahteen otteeseen huhtikuun ja elokuun välisenä aikana.

Talvella lepokaudella kiinanruusu viihtyy viileässä paikassa, ja sitä kannattaa suihkutella säännöllisesti muun muassa lehtikirvojen torjumiseksi. Keväällä kiinanruusu on hyvä latvoa ja leikata, jotta se innostuisi kasvattamaan uusia versoja. Leikatuista latvapistokkaista voidaan kasvattaa uusia taimia.

Kiinanruusu – helppohoitoinen trooppinen kasvi

Kauniista kiinanruususta riittää kerrottavaa. Sillä on valtava kasvuvoima, ja lisäksi se tuo kotiin ihanan eksoottista tunnelmaa. Ei ole ihme, että kiinanruusun kukka tuo mieleen tropiikin, onhan se sekä Hawaijin tunnuskukka ja saavuttanut myös Malesiassa kansalliskukan aseman.

Trooppisesta alkuperästään huolimatta kiinanruusu viihtyy erinomaisesti meillä huonekasvina. Sitä voidaan kasvattaa ruukussa lasiverannalla tai valoisalla ikkunalla, ja kesäisin se voidaan siirtää ulos suojaisaan paikkaan. Kiinanruusu viihtyy, kunhan vain lämpöä ja vettä on riittävästi.

Ulkonäkö

Harva huonekasvi on yhtä upea kuin kiinanruusu. Sen jopa kymmensenttisiksi kasvavissa upeissa kukissa on viisi terälehteä, ja vaikka yksittäinen kukka kestää vain vähän aikaa, kasvi jaksaa kehittää jatkuvasti uusia nuppuja.

Kiinanruususta on saatavilla valtavasti värivaihtoehtoja kirkkaansinistä ja mustaa lukuun ottamatta. Jotkin lajikkeet ovat jopa kirjavia. Värikkäät kukat erottuvat upeasti voimakkaan tummanvihreää lehdistöä vasten.

Hibiskus rosa

Kiinanruusun sanotaan olevan kotoisin Aasian trooppiselta vyöhykkeeltä, ja sen alkuperästä juontuu myös sen suomenkielinen nimi.

Kiinanruusu kiteytettynä

 • Eräs kiinanruusulaji on Malesian kansalliskukka ja Kiinan Chendun kaupungin tunnus.
 • Saatavilla on yli 200 erilaista lajiketta ja värivaihtoehtoa.
 • Kasvatetaan suuressa osassa maailmaa.
 • Lajin nimesi Carl von Linné vuonna 1753.
 • Kaikki nykyään myytävät kiinanruusut ovat eri lajikkeiden risteytymiä.
 • Erään kiinanruusulajin kukat kestävät vain päivän.
 • Koristekasvina kiinanruusu voi kasvaa jopa viiden metrin korkuiseksi.

Lisävinkkejä

Ideoita ja vinkkejä huonekasvien valintaan >>
Vinkkejä kasvien lisäämiseen pistokkaista >>
Huonekasvien kauneutta korostavat ruukut >>

Olet tässä:


Kasviravinne
Kanta-asiakas 6,49

Kasviravinne

1 L

849
Lue lisää

Kiinanruusu

Korkeus 25 cm, Valkoinen

999
Lue lisää

Kiinanruusu

Korkeus 25 cm, Pinkki

999
Lue lisää

Kiinanruusu

Korkeus 25 cm, Keltainen

999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta