Koristele pääsiäiseksi sisällä ja ulkona

Koristele pääsiäiseksi sisällä ja ulkona

Pääsiäispyhiksi on mukava koristella keväiseen tyyliin sekä sisällä että ulkona. Olohuoneeseen tai päivällispöytään voi asetella hienon pääsiäisryhmän ja ihastuttavat yhteisistutukset ulkoruukuissa toivottavat vieraat tervetulleiksi sisäänkäynnillä tai terassilla.

Sipulikasvit sisällä

Minikeltanarsissit ja muut sipulikasvit ovat ihastuttavia sisustuselementtejä ruukuissa ja yhteisistutuksissa sisätiloissa jo aikaisin keväällä. Pääsiäisen lähestyessä voit korvata ja lisätä lisää keltaista, pajunkissoja ja ehkä muutamia pieniä kanoja ja kotitekoisia pääsiäismunia. Sipulikasvit ovat kiitollisia sisällä, eivätkä ne tarvitse paljon vettä. Ne kukkivat pidempään, jos asetat ne viileään yön ajaksi. Kun kukinta on ohi, voit istuttaa kukkasipulit ulos puutarhaan, jotta ne kukkivat jälleen seuraavana keväänä.

Värikkäät ruukkukasvit

Esikot, leinikit ja kellot ovat värikkäitä kevätkukkia, jotka tuovat kotiin kevään tuntua ja iloa. Vaikutelma korostuu monivärisillä ruukuilla.

Leikkokukat

Leikkokukat ovat aina oikea valinta. Keltaiset tulppaanit, koivunoksat ja leinikit muodostavat ihastuttavan pääsiäiskimpun, mutta myös keltaiset ruusut ja keltanarsissit saavat kotiin pääsiäisen tuntua.

Ulkona

Keltanarsisseja on monta eri lajiketta, joiden värisävyt vaihtelevat keltaisen ja oranssin välillä ja jotka voivat olla kooltaan niin isoja kuin pieniäkin. Kasvit selviävät ulkona, vaikka yöt kävisivätkin hieman pakkasen puolella. Orvokit, muratti, pähkinäpensas ja paju sopivat hienosti istutettaviksi yhteen kevätnarsissien kanssa. Kaikki nämä kasvit kestävät hieman viileämpiäkin öitä.

Istuta suureen ruukkuun, laita pohjalle 10 cm paksu kerros ruukkusoraa ja täytä ruukku kesäkukkamullalla. Istuta haluamasi kasvit ja kastele. Useampi ruukku, joissa on samantapaisia kasveja ryhmässä, antaa näyttävän vaikutelman ja sellainen sopii hienosti sisäänkäynnille, parvekkeelle tai keväiseen puutarhaan.

Lue lisää

Narsissit >>
Kevätnarsissit – näin onnistut >>
Kevätkukat >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc