Tutkimusten mukaan viherpeukalointi ja kasvien viljely avaavat ovet kasvien valtakunnan saloihin jo varhaisessa iässä. Lisäksi se tarjoaa liikuntaa ja raitista ilmaa sekä kehittää motorisia taitoja. Kasvien kasvattaminen yhdessä lasten kanssa on hauskaa ja opettavaista puuhaa. Voitte yhdessä suunnitella kukkapenkit ja ihastella viheristutuksia – ja lopulta syödä valmiit marjat ja vihannekset sekä poimia kukkia upeita kukkakimppuja varten.

Lapsen oma viljelmä

Terveyttä edistävä harrastus kiinnostaa yhä useampia

Monet vanhemmat ja lapset nauttivat kasvien kasvattamisesta yhdessä. Kiinnostus koko perheen yhteiseen puutarhanhoitoon aina siementen sekä kukkien, vihannesten ja muiden kasvien istuttamisesta lähtien kasvaa jatkuvasti. Seitsemän kymmenestä vanhemmasta pitää tärkeänä, että lapsi oppii viljelyn tärkeyden ja miten erilaiset kasvit saadaan kukoistamaan. Anna lastesi, naapurin lasten ja ystävien osallistua seuraavalla kerralla kukkapenkkien, parvekkeen tai kasvihuoneen suunnitteluun. Yhdessä teistä voi tulla maailman parhaat viherpeukalokumppanit!

Miksi lapselle kannattaa opettaa puutarhanhoitoa?

Oli kyse sitten pelkästä ruukkujen sijoittamisesta ikkunalaudalle tai kokonaisen kasvihuoneen hoitamisesta, on aina hauskempaa tehdä se yhteistuumin. Muista, että parhaat krassit ja makeimmat tomaatit ovat yleensä itse viljeltyjä. Pienet kotipuutarhurit hyötyvät tästä muun muassa näin:

 1. Kohennettu keskittymiskyky, josta on apua myös koulutehtävissä ja läksyissä
 2. Vähemmän stressiä
 3. Alennettu riski sairastua psyykkisiin sairauksiin aikuisiällä
 4. Paremmat motoriset taidot
 5. Lisääntynyt tietämys kasveista ja niiden vaikutuksesta viihtyisyyteen

Hauskoja kasvatusprojekteja lapsille

Kasvien kasvattamisen siemenistä ja jyvistä alkaen tulee olla hauskaa sekä sinulle että lapsille. Sillä ei ole merkitystä, aloitatteko yksinkertaisemmista lajikkeista – kaikki itse kasvatetut kasvit ovat tervetulleita! Valitse ensin siemeniä, joista on helppo kasvattaa kasveja. Myöhemmin voitte siirtyä vaativampien lajikkeiden pariin.

 • Tomaatit – mikään ei vedä vertoja auringon kypsyttämille tomaateille.
   
 • Auringonkukat – nämä suuret ja kauniit kukat toimivat todellisina puutarhan ja terassin katseenvangitsijoina.
   
 • Krassi – helppo kylvää ja uskomattoman maukasta voileivän päällä.
   
 • Kurpitsat – itsekasvatetut kurpitsat kruunaavat halloweenin.
   
 • Sokeriherneet – hyvä ja nopeasti kasvava vaihtoehto.Täydellinen valinta pienemmille lapsille, jotka eivät malta odottaa pitkiä aikoja.

Monia toteutustapoja

Käytä istutuksissa mielikuvitusta. Jos sinulla ei ole omaa kasvimaata, voi siemeniä istuttaa monilla muillakin tavoin.

Munakennot

Hyödynnä vanhat munakennot ja askartele niistä miniruukkuja. Tämä on samalla ympäristöystävällinen ratkaisu! Kennot on myös helppo avata, kun taimet on aika siirtää.

Säilytyspurkit

Hauskemmat ruukut saat käyttämällä istuttamiseen suuria säilytyspurkkeja, jotka voi nimikoida. Ne näyttävät tyylikkäiltä parvekkeen pöydällä ja tuovat kasvaville taimille lisäväriä.

Anna puutarhan muuntautua luovaksi leikkiympäristöksi

Kasvien viljely ja siementen kylväminen tarjoavat lapsille mukavaa tekemistä puutarhassa. Se jos mikä on puhdas leikkiympäristö. Voitte kehitellä yhdessä hauskoja linnunpelättimiä tai laatia pieniä kylttejä, joiden avulla puutarhassa suunnistaminen on helpompaa. Täällä luovuuden voi päästää valloilleen. Samalla luotte yhdessä mukavia muistoja kasvukaudelta!

Lue lisää

Plantagenin multakoulu >>
Plantagenin lannoitekoulu >>

Olet tässä:


Ruukku Terrakotta
-40%

Ruukku Terrakotta

Ø15 cm, Terrakotta

179 299
Lue lisää

Kylvömulta Luonnonmukainen

15 L

849
Lue lisää

12-lokeroinen taimikennosto

Leveys 17 cm, Beige

299
Lue lisää
Itävät siemenet Vihanneskrassi
-40%

Itävät siemenet Vihanneskrassi

299 499
Lue lisää
Lehtisalaatti mix
-40%

Lehtisalaatti mix

239 399
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta