Luo unelmiesi kukkapenkki viidessä vaiheessa

Ajattele kukkia, ruohoa ja lehtiä eri väreissä ja korkeuksissa. Kun yksi kauneus kuihtuu, on seuraava nuppu valmiina ja näin kierto jatkuu aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Se vaatii tietysti pientä suunnittelua, mutta sen jälkeen voit luoda unelmiesi kukkapenkin.

Luo unelmiesi kukkapenkki viidessä vaiheessa

Viisi vinkkiä ja ohjetta täydelliseen ja helppohoitoiseen kukkapenkkiin

 1. Suunnittele huolellisesti ennen kuin aloitat
  Kauniista kukkapenkistä on iloa vuodesta toiseen, aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Kaikki, mitä vaaditaan, on hieman suunnittelua, kasveja, jotka viihtyvät yhdessä, ja hieman halua luoda jotain hienoa puutarhassa. Aloita kukkapenkin sijainnista. Onko se aurinkoinen, etelään suuntautuva? Varjoinen vai puolivarjoinen? Kuiva vai kostea? Valitse kasvit sijainnin mukaan. Pidä mielessä myös erilaiset kukinta-ajat, jotta saat kauniin kukkapenkin aina keväästä syksyyn. Hahmottele ja suunnittele huolellisesti jo alusta lähtien parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
   
 2. Valitse paras mahdollinen multa kasveillesi
  Ajattelet ehkä, että multa mikä multa. Fakta on kuitenkin se, että multa on kasviesi hyvinvoinnin A ja O. Hankkimalla itsellesi lisää tietoa ja valitsemalla oikean mullan oikealle kasville, tulet onnistumaan entistä paremmin kukkapenkin kasviesi kanssa. Aloita kuokkimalla kukkapenkki ja poistamalla kaikki rikkakasvit. Sekoita joukkoon istutusmulta ja lannoitteet. Jos maa-aines on savista, lisää joukkoon mielellään kaarnamultaa. Jos maa-aines on hiekkaista, tulee sinun lisätä joukkoon runsaasti multaa ja kaarnamultaa. Joka vuosi, tai aina kun istutat jotain uutta, tulisi sinun lisätä uutta multaa ja lannoitetta parantaaksesi puutarhassasi sijaitsevaa maa-ainesta.
   
 3. Valitse oikeat kasvit ja luo oma keitaasi
  Kukkapenkkisi kokoluokasta riippumatta, voit löytää kasveja, jotka antavat sinulle haluamasi tunteen. Nämä kasvit voivat olla kaikkea aina perennoista, kuten Salviat ja Akileijat, puutarharuusuihin ja suuriin, värikkäisiin kasveihin. Perenna on yleisnimitys kasveille, jotka tulevat takaisin talven levon jälkeen, vuosi toisensa perään. On olemassa monia eri vaihtoehtoja, joista valita, ja pienellä suunnittelulla voit luoda itsellesi kukkapenkin, joka kukoistaa aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Muista istuttaa ne mahdollisimman nopeasti, sillä niiden täytyy saada multaa ympärilleen voidakseen hyvin.
   
 4. Istuta ryppäissä saavuttaaksesi onnistuneen lopputuloksen
  Asettele kasvit juuri niin kuin olit ajatellut, mieluiten 3-5 saman lajikkeen ryhmissä. Kokoa yhteen värejä ja lajikkeita, jotta kukkapenkki saisi rauhallisen ja harmonisen vaikutelman. Pidä mielessä, että korkeat perennat näyttävät parhaimmilta kukkapenkin takaosassa. Useimmille perennoille on olemassa tietoa istutusväleistä, jotta voit laskea kuinka monta kasvia tarvitset neliömetriä kohden.
   
 5. Kastele ja pidä huolta kasveistasi
  Kastele välittömästi istutuksen jälkeen ja tämän jälkeen tarvittaessa. Noin 3-4 viikkoa istutuksen jälkeen on aika lannoittaa uudelleen. Pidä mielessä, että alkukesä on usein erittäin kuiva ja kasvit tarvitsevat tällöin todella paljon vettä. On myös tärkeää miettiä, mihin vuorokaudenaikaan kastelet kasvejasi. Paras aika kastella on myöhään illalla tai aikaisin aamulla, sillä tällöin vettä höyrystyy pois vähemmän verrattuna keskipäivään, jolloin lämpötila on usein korkeampi. Hyvin toteutetuilla kasteluratkaisuilla teet istutuksistasi entistä kauniimpia ja helppohoitoisempia.

Tiesitkö, että…

Monet valitsemistamme perennoista on istutettu erityiseen siniseen ruukkuun. Asiakkaanamme voit palauttaa nämä ruukut takaisin meille Plantagenille ja näin osaltasi myötävaikuttaa paremman ympäristön puolesta. Jokaista viittä palauttamaasi sinistä ruukkua kohden saat itsellesi uuden vapaavalintaisen perennan ennaltamäärätystä hintaryhmästä, joka myös on istutettu tällaiseen siniseen ruukkuun.

Lue lisää

Lue täältä lisää siitä, kuinka voit valmistautua tulevaan sesonkiin>>
Hyviä vinkkejä monivuotisiin puutarhakasveihin ja siihen, kuinka istutat ne >> 
Lisää vinkkejä ja ohjeita kasteluun liittyen >>
Käytä apunasi multakouluamme, niin saat parempaa maa-ainesta >>Puutarhamulta Luonnonmukainen
Osta enemmän ja säästä

Puutarhamulta Luonnonmukainen

40 L

649
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta