Miten saat uuden kasvin viihtymään ja kasvamaan kotonasi? Anna sille rakkautta, mutta älä hoida kasvia liikaa. Sopivasti on tarpeeksi. Lue lisää ja katso helpot keinot ja tutut vinkit, joilla saat uuden ruukkukasvin viihtymään luonasi.

Näin onnistut uuden kasvin kanssa

Saa uudet kasvisi viihtymään

Oletko ostanut uuden ruukkukasvin kotiisi? Mahtavaa. Saat kasvin viihtymään kotonasi alusta asti muutaman helpon vinkin avulla. 

  • Älä kastele liikaa. Nosta ruukkua ja tunne sen paino. Jos ruukku tuntuu painavalta, saattaa alempana ruukussa oleva multa olla märkää (vaikka pintamulta tuntuisikin kuivalta). Kun multa on kuivunut, ruukkukasvi tuntuu kevyemmältä.
  • Kasvin tarpeet. Selvitä paljonko vettä uusi kasvisi tarvitsee. Anna kasvin kuivahtaa kastelukertojen välillä, mikäli se pitää siitä.
  • Kasvin alkuperäinen ympäristö. Onko kasvisi alun perin kotoisin sademetsästä, aavikolta tai vuoristosta? Viidakkokasvit pitävät kosteammasta ympäristöstä kuin kuivilta ja karuilta vuorten rinteiltä peräisin olevat ruukkukasvit. Sijoita kasvit niin, että ne saavat tarvitsemansa valon ja riittävästi kosteutta. Suihkuttele kasveja, jotka pitävät kosteudesta.
  • Ruukku. Saviruukut imevät itseensä vettä, mutta muoviruukut eivät. Valitse terrakottaruukku, mikäli kasvisi kuivahtaa mielellään kastelukertojen välillä. Muoviruukku on ihanteellinen silloin, kun kasvisi pitää kosteasta. Voit upottaa saviruukun veteen ennen kasvin istuttamista, jos et halua että ruukku imee itseensä vettä.

Lisää kosteutta

Onko sinulla erittäin kuiva sisäilma esimerkiksi talvella? Silloin kannattaa asettaa vesikulho lämpöpatterin viereen tuomaan lisäkosteutta kasveille.

Tarkista ettei kasvissa ole ötököitä

Voit vaikuttaa kasvin kanssa onnistumiseen jo myymälässä tarkistamalla, ettei kasvissa ole tuholaisia. Ruukkukasveissa voi esiintyä monenlaisia tuholaisia. Niissä voi olla kehrääjäpunkkeja, kirvoja, kilpikirvoja, villakirvoja, jauhiaisia ja harsosääskiä.

  • Katso aina uutta kasvia ostaessasi tai pistokkaita saadessasi lehtien alasivulle, sillä hyönteiset asettuvat usein juuri sinne.
  • Sijoita uusi kasvi hieman kauemmaksi muista kasveistasi, etteivät ne tartuta toisiaan, ja jotta sinun on helpompi päästä eroon mahdollisista tuholaisista.
  • Vahva ja hyvinvoiva kasvi kestää paremmin haittoja, joten huolehdi kasvistasi yllä annettujen ohjeiden mukaan.

Vinkki: Suopa ja vesi sopivat hyvin useimpien tuholaisten torjuntaan, ja niitä löytyy useimmista kodeista. Jos havaitset tuholaisia, poista kyseiset lehdet ja käsittele muut lehdet suovalla. Toista käsittely tarvittaessa.

Lue lisää

Näin onnistut ruukkukasvien kastelussa sisällä >>
Plantagenin multakoulu >>Ravinnepuikko viherkasveille

30 kpl

549
2 kpl 9,99
Lue lisää

Kukkamulta Premium

4 L

449
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta