Pelargoni 'Estelle' – vuoden Plantagen-pelargoni 2023

Vuoden Plantagen-pelargoni 2023 hurmaa upealla kukinnallaan, ehkä tämän kesän halutuin pelargoni! Kestävä ja terve kasvi, jonka runsas vaaleanpunainen kukinta alkaa toukokuussa ja jatkuu aina syyskuuhu asti.

Pelargoni 'Estelle' –  vuoden Plantagen-pelargoni 2023

Plantagen valitsee vuosittain pelargonilajikkeen, joka saa maininnan Vuoden Plantagen-pelargoni. Listauksen kärkisijoille päästääkseen kasvilla on oltava monia hyviä ominaisuuksia, näistä syntyy vuoden paras kasvivalinta, johon asiakkaamme voivat olla tyytyväisiä.  

Uuden pelargonilajikkeen jalostustyö vaatii useita vuosia, ja valintakriteerit mitkä uusista lajikkeista päästetään markkinoille ovat todella tiukat. ‘Estelle’ pelargoni on onnistunut läpäisemään tämän neulansilmän tarkan seulonnan – jopa niin hyvillä ominaisuuksilla että se on valittu vuoden pelargoniksi 2023. 

Upea ‘Estelle’ kerää katseita puutarhassa, sillä tämä lajike komeilee erityisen kauniilla kukinnalla! Kukat ovat puolikerrannaiset ja vivahteikkaan vaaleanpunaiset, tummalla keskustalla. Lehdet ovat raikkaan vihreät, joissa koristeena leveä suklaanruskea kehäkuvio.  

Pelargoni ‘Estelle’ – näin onnistut

Kesäisin pelargonit viihtyvät parhaiten ulkona auringossa, missä niillä on tarpeeksi valoa ja tilaa kasvaa. ‘Estelle’ viihtyy myös varjoisammalla kasvupaikalla. Viihtyy hyvin myös sisällä, ikkunalaudalla kunnes ulkoilma on lämmennyt ja yöpakkaset väistyneet. Kun huolehdit oikeanlaisesta kastelusta ja lannoituksesta, ‘Estelle’ viehättää runsaalla kukinnallaan, joka puolella puutarhassa, terassilla tai parvekkeella.

 • Istuttaminen  
  Istuta pelargoni suurempaan ruukkuun, parvekelaatikkoon tai vastaavaan. Kasvi viihtyy parhaiten, kun sen juurilla on tarpeeksi tilaa kasvaa ja voimistua. Näin saadaan vahva ja terve kasvi joka myös kukkii runsaasti. 
 • Multa ja ravinteet 
  Pelargoni kasvaa parhaiten ravinteikkaassa mullassa ja paras valinta on pelargonimulta. Voit lannoittaa, veteen sekoitettavalla kastelulannoitteella maaliskuusta elokuuhun.
 • Kastelu 
  Pelargoni ei kavahda kuivuutta, mutta säännöllinen kastelu edistää tervettä kasvua. Anna mullan kuivahtaa hieman kastelukertojen välillä. Kastele pelargoni aamulla, jolloin multa ehtii kuivua päivän aikana, vaihtoehtoisesti voit kastella illalla. Jos kastelet pelargonia keskipäivällä, vesi ehtii usein haihtua ennen kuin se pääsee kunnolla juuristoon saakka.  
 • Pelargonin leikkaaminen 
  Ota tavaksi poimia pelargonista kuivuneet lehdet ja kukat, tämä säästää kasvin voimavaroja ja edistää uusien kukkavanojen muodostumista.

Pelargonin talvettaminen

Pelargonit ovat monivuotisia, ja ne talvehtivat herätäkseen uudelleen eloon keväällä ja kesällä. Ole tarkkana, että siirrät kasvin sisälle ennen pakkasia. Älä odota liian pitkään! Kastele pelargoni talvella säästeliäästi, ja anna sen olla valoisassa ja viileässä. Lämpötila ei saisi kuitenkaan laskea alle viiden lämpöasteen. Poista kuvuneet osat keväällä, leikkaa matalaksi ja istuta taimi uuteen multaan ja tarvittaessa hieman isompaan ruukkuun. Totuta se hitaasti ulkoilmaan. Karaise pelargoni muutaman viikon ajan, pitämällä pelargoni ensin pieniä hetkiä ulkona varjoisassa paikassa, ja anna sen sitten viettää pikkuhiljaa pidempiä aikoja myös auringossa.

Kaunis yksinään tai yhdessä muiden kasvien kanssa

‘Estelle’ on kaunis yksinäänkin, mutta on erityisen edukseen sekaistutuksissa, yhdessä muiden kukkien ja kasvien kanssa. Vältä liian tiheään istuttamista, jätä tilaa kasvien ympärille jotta niillä on hyvin tilaa kasvaa ja kehittyä reheviksi ja näyttäviksi. Tässä muutamia ehdotuksia ‘Estelle’ pelargonin seuraksi yhteisistutuksiin. Tässä muutamia ehdotuksia ‘Estelle’pelargonin seuraksi yhteisistutuksiin:

 • Hopeavitja
 • Muratti 
 • Vaaleanvihreä koristeheinä 
 • Harmaa- tai hopealehtinen keijunkukka 

Lue lisää

Olet tässä:


Tuoksupelargoni 'Dr. Westerlund'

Ø12 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Kotipelargoni

Ø10,5 cm, Pinkki

299
3 kpl 7,99
Lue lisää

Calliope-pelargoni 'Dark Red’ amppelissa

Ø25 cm, Punainen

2399
Lue lisää

Kotipelargoni

Ø10,5 cm, Punainen

299
3 kpl 7,99
Lue lisää

Calliope-pelargoni 'Red'

Ø14 cm, Punainen

599
3 kpl 14,99
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta