Rönsytiarella – Plantagenin kevään 2022 perenna

Rönsytiarella on kauniisti kukkiva perenna, jonka vaaleanpunaiset tähkämäiset kukinnot ovat upean ilmavia. Tätä kestävää kasvia on saatavilla useita erilaisia lajikkeita.

Rönsytiarella – Plantagenin kevään 2022 perenna

Tieteellinen nimi (latinaksi): Tiarella
(Kuva: Tom Meaker/shutterstock.com)

Rönsytiarella viihtyy mainiosti puolivarjossa ja varjossa. Se sopii erinomaisesti maanpeitekasviksi puiden ja pensaiden juurelle, varjoisaan kukkapenkkiin tai reunuskasviksi. Kasvi kasvaa mätäsmäisesti ja on noin 20–30 cm korkea lajikkeesta riippuen.

Meidän valikoimissamme rönsytiarellalla on talvehtimismerkintä A, eli se kestää hyvin talven kylmyyttä.

Rönsytiarella kukkii toukokuusta kesäkuuhun, ja sen kauniit lehdet koristavat puutarhaa tämän jälkeenkin koko kasvukauden ajan.

Erilaisia rönsytiarelloja

Tänä vuonna meillä on valikoimissamme kolme erilaista rönsytiarellaa. Kaikilla kolmella lajikkeella on tummanpinkit nuput, jotka puhkeavat kukkaan ilmaviksi ja vaaleanpunaisiksi tähkämäisiksi kukinnoiksi.

  • ‘Pink Skyrocket’
    Vihreät liuskaiset lehdet, joissa on tummat lehtisuonet.
  • ‘Angel Wings’
    Vihreät sydämenmuotoiset lehdet, joissa on teräväkärkiset reunat ja tummat lehtisuonet.
  • ‘Sugar and Spice’
    Liuskaiset lehdet, joiden pinnalla on ruskeanpunaista.
Kuva: Paul Atkinson/shutterstock.com

Rönsytiarellan istutus- ja hoitovinkkejä

Perennojen osalta tärkeintä on kasvupaikan valinta, jotta niillä on hyvät edellytykset viihtyä. Rönsytiarella viihtyy puolivarjossa ja varjossa. Istuta samaa kasvia useampi taimi mutta pariton määrä. Tällä tavoin luot kukkapenkkiin harmonisen vaikutelman.

Istuttaminen

Istuta taimi maahan mahdollisimman pian. Rönsytiarella voidaan istuttaa myös suureen ruukkuun tai lavakaulukseen, kunhan kasvin juurille on varattu tarpeeksi tilaa kasvaa.

Multa ja ravinteet

Rönsytiarella viihtyy huokoisessa, kosteutta pitävässä ja humuspitoisessa kasvualustassa. Käytä hyvää istutusmultaa. Lisää mullan joukkoon istutuksen yhteydessä hieman lehmänlantaa, ja lannoita kasvia puutarhalannoitteella kuukauden kuluttua istutuksesta.

Kastelu

Rönsytiarella tarvitsee hieman ylimääräistä huolenpitoa ennen kuin se on juurtunut kunnolla kasvupaikkaansa. Kastele kasvia säännöllisesti ensimmäisen ja toisen vuoden aikana. Tämän jälkeen kasvi pärjää hyvin itsekseen, ja normaalikesinä vesisade riittää hyvin sen kasteluksi.

Yleisesti ottaen perennat ovat varsin kiitollisia puutarhan kasveja. Jos ne saavat kasvulleen hyvän alun, pärjäävät ne hyvin myös itsekseen. Ensimmäisen vuoden aikana kasvin ympäriltä kannattaa kitkeä mahdolliset rikkaruohot, jotta ne eivät kuluta kasvin tarvitsemia ravinteita. Seuraavina vuosina riittää, että leikkaat kasvin ja annat sille hieman ravinteita keväällä sekä kastelet sitä tarvittaessa kasvukauden aikana.

Lisää vinkkejä ja neuvoja

Olet tässä:

Teemat:

Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta