Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

-30% kaikki viherkasvit tarjous on voimassa 31.10.asti. >

Purppurapunalatva

Haluaisitko, että puutarhan väriloisto kestäisi mahdollisimman pitkälle syksyyn? Purppurapunalatva päättää kasvukauden lähes ylivertaisella väri-iloittelulla ikään kuin kesän viimeisenä tervehdyksenä ennen puutarhan vaipumista talvilepoon lumen alle.

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Eupatorium purpureum
Heimo: Asterikasvit (Asteraceae)

Purppurapunalatvan kasvatus ja hoito

Roteva purppurapunalatva kasvaa kookkaaksi ja leviää hieman vuosi vuodelta, joten se tarvitsee paljon tilaa ympärilleen. Se viihtyy hyvin yksittäiskasvina tai kukkapenkissä taustalla muiden kasvien takana. Purppurapunalatvaa voidaan istuttaa myös lampien ja purojen äärelle, sillä se pitää tuoreesta ja hikevästä multamaasta.

Tavallinen istutusmulta on hyvä kasvualusta purppurapunalatvalle. Se leikataan keväällä, jolloin kuihtuneet varret katkaistaan maata myöten. Jos kasvi kasvaa tuoreessa ja multavassa maassa, sitä ei tarvitse lannoittaa tai kastella, mutta varsinkin istutettaessa sille on syytä antaa hieman lisäkosteutta.

Purppurapunalatvan kasvattaminen siemenestä

Purppurapunalatvaa voidaan kasvattaa myös siemenestä. Kylvä siemenet normaalisti ja sijoita kylvös valoisaan paikkaan noin 18–20 asteeseen. Jos siemenet eivät ole neljän viikon kuluttua itäneet, siirrä kylvös joksikin aikaa viileään, noin kolmen asteen lämpötilaan, kylmäkäsittelyä varten.

Komea syysperenna kukkapenkkiin

Kun toiveissa on kauniisti kukkiva perenna, joka pitää pitkälti huolen itsestään, purppurapunalatva on itsestäänselvä valinta. Loppukesä ja syksy puutarhassa saavat aivan uudenlaista loistoa, kun purppurapunalatva kukkii koko komeudessaan jättäen jäähyväisiä kesälle.

Niin perhosia, mehiläisiä, kimalaisia kuin ihmisiäkin viehättävä purppurapunalatva on ansainnut paikkansa puutarhassa, ja se palkitsee kasvattajansa kasvamalla suureksi ja leveäksi. Siksi sille onkin valittava kasvupaikka huolella, jotta sillä olisi riittävästi tilaa kasvaa ja kukoistaa.

Ulkonäkö

Korkeisiin varsiin kehittyvät huiskilomaiset mykerökukat, joiden väri voi vaihdella vaaleanpunaisesta viininpunaisen sävyihin. Itse kukat ovat pieniä ja torvimaisia, mutta niitä on paljon yhdessä pyöreälinjaisessa kukinnossa, joka muistuttaa muodoltaan luutaa. Lehdet ovat pystyissä, punaisissa varsissa 5–6 lehden ruusukkeina. Kapeissa, suikeissa lehdissä on sahalaitaiset reunat.

rosenflockel rabatt

Tämä sekä mesipistiäisten että perhosten suosima perenna kasvaa todella korkeaksi ja leveäksi, eikä pyytele anteeksi olemassaoloaan. Purppurapunalatva on peräisin Kanadan eteläosista ja Yhdysvaltain pohjoisosista, ja meillä sitä kasvatetaan puutarhoissa sen näyttävyyden takia.

Täsmätietoa

  • Purppurapunalatvaa sanotaan perhoskasviksi, koska se houkuttelee perhosia.
  • Peräisin Pohjois-Amerikan keskiosista.
  • Kaunis yksittäiskasvi, joka sopii myös leikkokukaksi maljakkoon ja erilaisiin sekakimppuihin.
  • Voi kasvaa jopa kaksimetriseksi.
  • Kukkii elokuusta jopa lokakuuhun.
  • Monivuotinen.

Lue lisää

Vinkkejä perennojen kasvatukseen >>
Perennat ruukussa >>
Ideoita puutarhan syksyyn >>

Purppurapunalatva

Ø11 cm, Pinkki

799
OTA 6 MAKSA 5
Lue lisää

Kukkamulta Premium

4 L

449
3 KPL 10,99
Lue lisää

Oksasakset ohileikkaava

Pituus 21 cm

999
Lue lisää

Kastelukannu

5 L, Harmaa

2349
Lue lisää

Puutarhakäsineet kangasta

M, Monivärinen

599
Lue lisää
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc