Jotkin huonekasvit pärjäävät lähes missä olosuhteissa tahansa, vaikka niitä ei hoidettaisi juuri lainkaan. Palmuvehkaa pidetään tällaisena joka paikan kasvina, mutta rönsylilja on aivan yhtä sinnikäs selviytyjä, jota on lähes mahdoton saada hengiltä.

Rönsylilja

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Chlorophytum
Heimo: Parsakasvit (Asparagaceae)

Rönsyliljan helppo hoito

 • Kasvaakseen ja voidakseen hyvin rönsylilja ei vaadi juurikaan hoitoa, mutta parasta olisi, jos multa pidettäisiin säännöllisellä kastelulla aina hieman kosteana. Rönsylilja ei kuitenkaan hätkähdä, jos multa sattuisi kuivumaan kastelukertojen välissä.
   
 • Rönsyliljalle sopii mainiosti aivan tavallinen kukkamulta, ja sitä voidaan lannoittaa viherkasveille tarkoitetulla lannoitteella säästeliäästi läpi vuoden. Rönsylilja viihtyy lähes missä tahansa, mutta sopivin sijainti on puolivarjoinen tai valoisa paikka, ei kuitenkaan suora auringonpaiste.
   
 • Rönsylilja on voimakaskasvuinen, ja siitä voi tulla niin leveä, että sille pitää ennen pitkää järjestää lisää tilaa. Kasvi kasvattaa juurimukuloita melko nopeasti, joten uudelleenistutus on tarpeen vuosittain. Leveä kasvi on parhaimmillaan amppelissa tai kukkapylvään päällä.
   
 • Rönsyliljaa on helppo lisätä rönsyihin muodostuvista pikkutaimista, jotka voidaan istuttaa omiin ruukkuihinsa.
   

Rönsylilja – perinteinen ja arvostettu huonekasvi

Monia huonekasveja kasvatetaan niiden hyödyllisten ominaisuuksien vuoksi, ja rönsylilja on juuri tällainen kodin viihtyisyyttä lisäävä kasvi. Se puhdistaa sisäilmaa poistamalla ilmasta haitallisia aineita ja hiukkasia ja kosteuttaa ilmaa haihduttamalla vettä lehdistään. Rehevä ja raikkaan vihreä rönsylilja viihtyy monenlaisissa paikoissa ja on vaatimaton sanan varsinaisessa merkityksessä. Rönsylilja ei vaadi juuri mitään selviytyäkseen hengissä. Sen pitkät ja kaarevat lehdet antavat rehevän, jopa trooppisen vaikutelman. Nopeasti leveäksi ja kookkaaksi kasvava rönsylilja tuo kotiin viihtyisää vehreyttä.

Kukinta

Rönsyliljoja on saatavilla useita eri lajikkeita, jotka ovat kaikki helppohoitoisia ja selviytyvät pidemmästäkin kuivuudesta juurimukuloiden ansiosta. Rönsylilja voi kukkia mihin aikaan vuodesta vain. Pitkiin varsiin kehittyvien vaaleiden kukkien tuoksu voi tuntua epämiellyttävältä, ja kukat voikin yksinkertaisesti leikata pois.

Rönsylilja on todella nopeakasvuinen, ja kookkaat, sirot lehdet kertovat kasvin trooppisesta taustasta. Kun rönsylilja lisäksi parantaa sisäilmaa poistamalla siitä haitallisia aineita ja kosteuttamalla ilmaa, on se itsestäänselvä valinta, kun halutaan nauttia puhtaammasta sisäilmasta ja kauniista, kestävistä kasveista.

Tiesitkö tämän?

 • Kotieläimet saattavat mielellään nyhtää rönsyliljan lehtiä, mutta kasvi on täysin vaaraton, sillä se ei ole myrkyllinen.
 • Puhdistaa ja parantaa sisäilmaa.
 • Erittäin kestävä, allergikolle sopiva kasvi.
 • Kotoisin Etelä-Afrikasta ja Etiopiasta, jossa kasvaa luonnonvaraisena.
 • Pitkäikäinen ja kookkaaksi kasvava.
 • Viihtyessään kukkii voimakkaasti tuoksuvin kukin.

Lue lisää

Näin onnistut ruukkukasvien kastelussa sisällä >>
Kaksi hyödyllistä tuotetta sisäkasvien lannoittamiseen >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta