Haluaisitko sinäkin ruukkupuutarhan, jossa kasvattaa omaa satoa ja värikkäitä kukkia – vaikka asut kerrostalossa tai sinulla on vain pikkuinen kivetty piha? Tartu trendiin ja luo itsellesi aito ”potted garden” New Yorkin ja Tokion mallin mukaan. Ruukkupuutarha pursuaa viljelyn iloa ja erilaisia kasveja erilaisissa ruukuissa.

Ruukkupuutarha

Inspiraatiota suurkaupungeista

Kaupunkimiljöö ei tarjoa juurikaan viljelymahdollisuuksia viherpeukaloille, joten viihtyisän puutarhan luominen vaatii kekseliäisyyttä ja luovuutta. Eri kokoiset ruukut, taimet ja laadukas multa ovat hyvä alku ”potted garden” -ruukkupuutarhan luomiseen, ja ruukuissa voidaan kasvattaa niin kukkia, vihanneksia kuin muitakin kasveja.

Ruukkupuutarhat parantavat kaupunkien viihtyisyyttä, ja lisäksi vihreät kasvit tuottavat happea. Kaiken kukkuraksi saat kasvatettua omaa satoa.

Puutarha ruukuista ja kasveista

Trendejä seuraavissa maailman metropoleissa, kuten New Yorkissa ja Tokiossa, ”urban gardening” eli kaupunkiviljely on ollut muodissa jo pitkään. Siellä on suuria puutarhoja ja puistoja katoilla ja vanhoilla rautatiekiskoilla, ja lisäksi moni on sisustanut parvekkeensa ja sisäänkäyntinsä ruukuilla, joissa kasvit saavat kukoistaa ja vehreyttää tilaa. Ole edelläkävijä ja perusta oma ruukkupuutarha!

  • Trädgård i krukaYhdistele erikokoisia ruukkuja, jotka on valmistettu eri materiaaleista – perinteinen saviruukkukin on kaunis.
  • Saat asetelmaan korkeutta ripustamalla amppeleita ja nostamalla ruukkuja hyllyille.
  • Sijoita suuret, laakeat ja matalat ruukut luomaan vihreää lattiapintaa.
  • Yhdistele kaikenlaisia kasveja oliivi-, viikuna- ja sitruspuista vihanneksiin ja kesäkukkiin.
  • Yrtit viihtyvät hyvin ruukuissa ja suojaisella parvekkeella. Samalla kannattaa perustaa myös pieni keittiöpuutarha.

Jos viherpeukalo syyhyää, luovuutta ei tarvitse rajoittaa vain parvekkeelle tai terassille: ruukkuistutuksia voi perustaa myös yhteisille piha-alueille, ja niillä saa sisäänkäynnistä kutsuvan. Kaupungit tarvitsevat lisää vehreyttä, varsinkin kerrostaloalueet.

Ruukkupuutarha Välimeren kasveista

Välimeren kasvit viihtyvät erinomaisesti ruukuissa aurinkoisilla terasseilla ja avarilla parvekkeilla. Tyylikkäät ja eksoottisetkin kasvit selviytyvät hyvin, kunhan niitä hoidetaan oikein.

  • Trädgård i krukaOliivipuu sijoitetaan aurinkoon, ja multa kannattaa pitää tasaisen kosteana, vaikka oliivi kestää hieman kuivuuttakin.
  • Sitruskasvit kaipaavat lämmintä ja tuulensuojaista paikkaa, säännöllistä kastelua ja kesällä sitruspuille sopivaa lannoitetta joka toinen viikko.
  • Viikunapuu viihtyy kesän parvekkeella ruukussa, mieluiten auringossa tai puolivarjossa. Kastele sitä säännöllisesti ja lannoita kesällä kerran kuussa.
  • Bougainvillea eli ihmeköynnös on värikäs köynnöskasvi, joka viihtyy täydessä auringonpaisteessa ja tarvitsee tasaisen kosteuden. Se tuo mille tahansa parvekkeelle viihtyisää tunnelmaa.

Yhdistele kasveja ja istuta ne tarpeeksi suuriin ruukkuihin, jotta ne mahtuvat kasvamaan reheviksi kesän aikana.

Ruukkuistutukset sopivat kaikkialleTrädgård i kruka

Puutarhan perustaminen onnistuu näin helposti: istutetaan ruukkuja täyteen kasveja. Täydellistä vihreyttä mille tahansa parvekkeelle tai terassille. Voit toki sijoittaa ruukkupuutarhan myös pihanurmikolle – kerrostaloparvekkeiden ja kaupungin rajallisten viheralueiden lisäksi ruukkupuutarha toimii osana isompaa puutarhaa. Ruukkupuutarha sopii mihin tahansa!

Lue lisää

Plantagenin multakoulu >>
Perennat ruukussa >>Ruukku Nova

Ø55 cm, Beige

169 €
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta