Syksyn puhutuimmat kasvitrendit

Kesän jälkeen monet meistä päättävät uudistaa kotinsa uudella sisustuksella. Täytä huoneet kasveilla, niin kodistasi tulee elävämpi, kodikkaampi ja viihtyisämpi.

Me Plantagenilla kuvittelemme mielellämme kasveja joka huoneeseen, erikokoisia eri korkeuksissa ja leveyksissä. Valitse kestäviä kasveja huoneisiin, jotka hämärtyvät helposti. Jatka valitsemalla suurikokoisia kasveja hieman paljaisiin huoneisiin.

Syksyn trendikkäimmiltä kasveilta löytyy tunnusomaiset lehdet, jotka komeilevat huomion keskipisteessä. Kokeile yhdistellä lehtien muotoa, kokoa ja väriä erilaisiin ruukkuihin. Sijoita kasvit mielellään ryhmiin kukkajalkojen, jakkaroiden, penkkien ja pienten pöytien avulla.

Syksyn trendikkäitä kasveja:

 • Suositut pikkukasvit
  Juuri nyt suosittuihin, vihreisiin pikkukasveihin kuuluvat kilpipiilea ja muorinkukka (jota löytyy monena eri lajikkeena). Kaktukset ja mehikasvit sopivat upeasti sekä pöydälle että hyllylle. Maijojen, peikonlehtien, viikunapuiden ja käpypalmujen mahtavat lehdet ovat kauniita itsessään ja kasvit menestyvät hyvin leveämmällä ikkunalaudalla tai sivupöydällä.

 • Katosta
  Riippuvat kasvit kuten kultaköynnös, muratti ja isoposliinikukka ovat suosittuja kukkia sekä lasi- että ruukkuamppeleihin. Ne tuovat huoneeseen eloa ja korkeutta vahvistaen vihreyden tunnetta.

 • Suuret kasvit
  Peikonlehti, palmut, medinilla ja sutipuu ovat suurikokoisia, ihania kasveja, jotka sijoitamme lattialle reiluihin ruukkuihin, jopa sellaisiin, jotka on valmistettu ulkokäyttöön.

 • Helppohoitoista
  Kaktukset ja paksulehtiset kasvit kuten rahapuu-, aloe vera- ja muorinkukkalajikkeet ovat nyt ja jatkossakin todella kysyttyjä, sillä ne pärjäävät ilman intensiivistä hoitoa, mikä sopii monille, joilla on paljon meneillään elämässään.

 • Asetelmat
  Luo trendikkäitä asetelmia muutamista kirjoista, kynttilälyhdyistä, ihanasta kasvijulisteesta ja kenties oksasta, lehdestä tai kasvin köynnöksestä.

Itse viljeltyä

Viljele omaa alusta alkaen, mielellään syötäviä lajikkeita kuten chiliä, tomaatteja ja salaattia. Yhä useammat saavat innoitusta ja nautintoa pistokkaiden vaihtamisesta ystävien kanssa ja luonnon siementen viljelystä. Sijoita tammenterhot, avokadon siemenet, kastanjat ja hasselpähkinät pieniin maljakoihin, lasikulhoihin ja ruukkuihin saadaksesi pieniä versoja, jotka ovat kuin piste i:n päälle. Pimeyden tullessa tarvitaan kasvilamppu, jotta viljelmä pääsee vauhtiin. Tutustu kasvivalaisinvalikoimaamme täällä.

Lastenhuoneet

Myös lapset viihtyvät kasvien kanssa. Leiki erivärisillä ja -muotoisilla ruukuilla ja anna lasten sijoitella lelujaan koristeiksi ruukkujen joukkoon. Kasvit ovat myös erinomaisia askartelutarvikkeita, kokeile laittaa silmät kaktukselle tai liimata kimalletta isoposliinikukan lehdille. Yleensä lapset myös painavat mielellään eri siemeniä ruukkuihin ja katsovat, mitä tulee esiin - sekä hauskaa että opettavaista - kokeile jäniksenpapanoita ja näe, mitä jänis on popsinut.

Ruukut ja materiaalit

Messinki ja kulta säilyttävät asemansa ja luovat yhdessä hieman tummempien ruskeiden ja vihreiden, paksujen keraamisten ruukkujen kanssa vahvan tunnelman, joka sopii hyvin vuodenaikaan. Myös terrakotta ja kuviolliset ruukut ovat suosittuja.

Lue lisää

Kasvi- ja viljelytrendejä >>
Vinkkejä huonekasvien hoitoon >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc