Kesän jälkeen monet meistä päättävät uudistaa kotinsa uudella sisustuksella. Kasvien avulla saat helposti elävämmän, kodikkaamman ja viihtyisämmän kodin.

Syksyn puhutuimmat kasvitrendit

Me Plantagenilla kuvittelemme mielellämme erikokoisia kasveja joka huoneeseen, eri korkeuksissa ja leveyksissä. Valitse kestäviä kasveja huoneisiin, jotka hämärtyvät helposti. Jatka valitsemalla suurikokoisia kasveja hieman paljaisiin huoneisiin.

Syksyn trendikkäimmiltä kasveilta löytyy tunnusomaiset lehdet, jotka komeilevat huomion keskipisteessä. Kokeile yhdistellä lehtien muotoa, kokoa ja väriä erilaisiin ruukkuihin. Sijoita kasvit mielellään ryhmiin kukkajalkojen, jakkaroiden, penkkien ja pienten pöytien avulla.

Syksyn trendikkäitä kasveja:

 • Suositut pikkukasvit
  Juuri nyt suosittuihin, vihreisiin pikkukasveihin kuuluvat kilpipiilea ja muorinkukka, jota löytyy monena eri lajikkeena. Kaktukset ja mehikasvit sopivat upeasti sekä pöydälle että hyllylle. Maijojen, peikonlehtien, viikunapuiden ja käpypalmujen mahtavat lehdet ovat kauniita itsessään ja kasvit menestyvät hyvin leveämmällä ikkunalaudalla tai sivupöydällä.
   
 • Kattoon asti
  Riippuvat kasvit kuten kultaköynnös, muratti ja isoposliinikukka ovat suosittuja kukkia sekä lasi- että ruukkuamppeleihin. Ne tuovat huoneeseen eloa ja korkeutta vahvistaen vihreyden tunnetta.
   
 • Suuret kasvit
  Peikonlehti, palmut, medinilla ja sutipuu ovat suurikokoisia, ihania kasveja, jotka kannattaa sijoittaa lattialle reilunkokoisiin ruukkuihin – jopa ulkokäyttöön tarkotettuihin.
   
 • Helppohoitoista
  Kaktukset ja paksulehtiset kasvit kuten rahapuu-, aloe vera- ja muorinkukkalajikkeet ovat nyt ja jatkossakin todella kysyttyjä, sillä ne pärjäävät ilman intensiivistä hoitoa.
   
 • Asetelmat
  Luo trendikkäitä asetelmia kirjoista, kynttilälyhdyistä, ihanasta kasvijulisteesta ja kenties oksasta, lehdestä tai kasvin köynnöksestä.

Itse viljeltyä

Viljele omaa alusta alkaen, mielellään syötäviä lajikkeita kuten chiliä, tomaatteja ja salaattia. Monet innostuvat pistokkaiden vaihtamisesta ystävien kanssa ja luonnon siementen viljelystä. Sijoita tammenterhot, avokadon siemenet, kastanjat ja hasselpähkinät pieniin maljakoihin, lasikulhoihin ja ruukkuihin saadaksesi pieniä versoja, jotka ovat kuin piste i:n päälle. Pimeyden tullessa tarvitaan kasvilamppu, jotta viljelmä pääsee vauhtiin. Tutustu kasvivalaisinvalikoimaamme täällä.

Lastenhuoneet

Myös lapset viihtyvät kasvien kanssa. Leiki erivärisillä ja -muotoisilla ruukuilla ja anna lasten sijoitella lelujaan koristeiksi ruukkujen joukkoon. Kasvit ovat myös erinomaisia askartelutarvikkeita: kokeile laittaa silmät kaktukselle tai liimata kimalletta isoposliinikukan lehdille. Lapsille on sekä hauskaa että opettavaista laittaa siemeniä ruukkuihin ja katsoa, mitä tulee esiin. Kokeile myös vaikkapa jäniksenpapanoita ja näe, mitä jänis on popsinut.

Ruukut ja materiaalit

Messinki ja kulta säilyttävät asemansa vuodesta vuoteen. Yhdessä ne luovat tummempien ruskeiden ja vihreiden, paksujen keraamisten ruukkujen kanssa vahvan tunnelman, joka sopii hyvin vuodenaikaan. Myös terrakotta ja kuviolliset ruukut ovat suosittuja.

Lue lisää

Kasvi- ja viljelytrendejä >>
Vinkkejä huonekasvien hoitoon >>Jättipeikonlehti

Korkeus 70 cm, Vihreä

4999
Lue lisää

Kaktus mix

Korkeus 7 cm, Vihreä

399
4 kpl 11,99
Lue lisää

Amppeliruukku Evin

Ø18 cm, Beige

1999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta