Vanhat asiat – ja myös kasvit – tulevat uudelleen muotiin. On hauskaa, että tietyt huonekasvit ovat toisille meistä nostalgisia ja toisille aivan uusia tuttavuuksia. Monilla on muistoja ja mielikuvia entisaikojen kasveista, jotka ovat taas yleistyneet kodeissamme.

Trendikkäimmät retrokasvit

Retrokasveja 70- ja 80-luvuilta

 • Jukkapalmu eli kiiltojukka
  Uudelleen muotiin tullut helppohoitoinen kiiltojukka on nykyään yleensä leikattu niin, että sillä on tyvestä paksu varsi. Kiiltojukka vaatii todella vähän hoitoa, ja se voidaan sijoittaa niin ikkunan ääreen kuin sisemmälle huoneeseen.
   
 • Saintpaulia eli paavalinkukka
  Suloinen pieni kasvi, joka vie monen ajatukset isovanhempiin: kaksi paavalinkukkaa joka ikkunalaudalla ja lehtipistokkaita kasvamassa jossakin sivukammarissa. Aiemmin kukat olivat yksinkertaisia, mutta nykyään saatavilla on kerrottuja lajikkeita, jotka ovat kuin minikokoisia ruusuja. Paavalinkukkia kannattaa istuttaa monta suureen astiaan tai ruukkuun.
   
 • Rahapuu
  Rahapuu on ehkä aina ollut suosittu, mutta nykyään se on trendikkäämpi kuin koskaan. Rahapuu sopii aivan jokaiselle. Se on kestävä ja uskollinen asuinkumppani, joka kestää niin kuivuutta kuin kuumuuttakin. Kuten muutkin Crassula-suvun paunikot, rahapuu puhdistaa sisäilmaa ja lisää sen happipitoisuutta. Se voidaan siirtää talveksi viileään, jolloin se voi myös kukkia keväällä tai alkukesällä sievin valkoisin kukin.
   
 • Värinokkonen eli isokirjopeippi
  Hauskannäköinen viherkasvi, jota on helppo lisätä pistokkaista vaikkapa lahjaksi ystävälle. Lehtien väri vaihtelee paljon. Reheväkasvuinen värinokkonen sopii sekä huonekasviksi että istutettavaksi kesällä ulos kasviryhmiin tai ruukkuun. Lisäys on helppoa myös siemenestä.
   
 • Kilpipiilea
  Aito 70-lukulainen, jota nykyään näkee taas lähes joka paikassa. Kilpipiilealla on raikkaan vihreät lehdet, ja se kestää pienen laiminlyönninkin silloin tällöin. Sopii koristamaan monia paikkoja ja kaipaa hieman tilaa ympärilleen. Kasvattaa herkästi tyvelle pikkutaimia, jotka voidaan varovasti irrottaa emotaimesta ja istuttaa omiin ruukkuihinsa.

Retrokasveja 50- ja 60-luvuilta

 • Onnenapila eli onnenkäenkaali
  Siro huonekasvi, joka taittaa lehtensä yöksi lepoasentoon. Tekee pienet kellomaiset valkoiset tai vaaleanpunaiset kukat. Voidaan siirtää kesäksi ulos varjoisaan tai puolivarjoisaan paikkaan. Lehdet lakastuvat talven pimeimpinä kuukausina ja kasvi talvehtii juurimukuloina mullassa. Siirretään talvehtimista varten pimeään paikkaan huoneenlämpöön loka-maaliskuuksi ilman kastelua. Keväällä valon lisääntyessä juurimukulat istutetaan uuteen multaan ja aloitetaan kastelu. Erittäin pitkäikäinen ja helppohoitoinen.
   
 • Tuoksupelargoni
  Uudelleen suosioon nousseen tuoksupelargonin ehkä yleisin lajike on vanha ”Tohtori Westerlund”. Tuoksupelargoni levittää varsinkin lehtiä kosketeltaessa ympärilleen aromaattista tuoksua. Kasvaa nopeasti kesällä aurinkoisessa paikassa, ja sitä voidaan helposti lisätä pistokkaista. Viihtyy erinomaisesti kesän ulkona tilavassa ruukussa.
   
 • Peikonlehti
  Huipputrendikäs viherkasvi, joka sopii koon mukaan niin ikkunalaudalle, amppeliin kuin valtaamaan huoneen koko nurkankin. Kookkaat rehevät lehdet liuskoittuvat yhä enemmän kasvin kasvaessa. Peikonlehdestä on jalostettu useita lajikkeita, joiden lehtien koko ja väri vaihtelevat.
   
 • Begonia
  Kukkiva ruukkukasvi, joka tekee uutta tulemistaan. Laaja lajivalikoima sisältää sekä upeasti kukkivia kasveja että lajikkeita, joita arvostetaan upeiden, tummanpunaisten ja lähes mustakuvioisten lehtien takia.
   
 • Anopinkieli
  Erittäin kestävä ja aidosti retro huonekasvi. Vihreän ja valkoisen tai keltaisen kirjavat lehdet kasvavat ylväästi suoraan ylöspäin. Kasvi kaipaa kastelua vain muutaman kerran kuussa, ja jos se kasvaa kookkaaksi, se voidaan jakaa.

Nousussa:

Mehikasvit – helppohoitoisia, valtava lajikevalikoima.
Pilleriviikuna – erittäin helppohoitoinen ja sitkeä.
Aitoviikuna – ollut muodikas jo pitkään.
Parsat – erityisesti hienohelma eli Asparagus densiflorus.

Lue lisää

Kasvi- ja viljelytrendejä >>Paavalinkukka

Korkeus 15 cm, Sininen

499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta