Helppohoitoinen ja kauniisti kukkiva tulilatva viihtyy talvella erinomaisesti sisällä, mutta kesällä myös ulkona. Madagaskarilta peräisin olevalla tulilatvalla on paksut lehdet ja pienet kukat, jotka voivat olla vaaleanpunaisia, keltaisia, oransseja, punaisia, valkoisia tai jopa värjättyjä.

Tulilatva

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Kalanchoe blossfeldiana
Heimo: Maksaruohokasvit (Crassulaceae)

Tulilatva on kestävimpiä kukkivia huonekasveja, joita meillä on saatavilla. Pieni laiminlyönti ei siis välttämättä saa tulilatvaa heittämään henkeään – se voi hieman heikolla hoidolla jopa voida entistä paremmin. Se ei nimittäin pidä märästä mullasta, eli sitä ei saisi kastella kovin usein. Mullan on tärkeää saada kuivahtaa kastelukertojen välissä.

Tulilatva viihtyy parhaiten tavallisessa istutusmullassa tai ammattilaismullassa. Multa saisi olla hiekkapitoista, mutta multavaa ja hyvin läpäisevää. Ulkona tulilatva on yksivuotinen, vaikka se kukkiikin pitkään. Toisin sanoen kasvi voidaan heittää pois, kun sen lehdet mustuvat. Yleensä tulilatva paleltuu syksyn ensimmäisissä pakkasissa. Yleisesti ottaen tulilatva on melko vaatimaton ja helppo kasvi. Kunhan se saa olla lämpimässä ja valoisassa paikassa, se kukkii uskollisesti ja pitkään. Lämpimimpinä kesäkuukausina tulilatvaa voidaan lannoittaa miedolla kastelulannoitteella.

Tulilatvasta iloa läpi vuoden

Kun puhutaan sitkeistä ja kestävistä kasveista, jotka selviytyvät kuivuudesta ja runsaasta auringonpaisteesta, tulilatva on aivan omassa luokassaan. Mehikasvina tulilatva varastoi vettä paksuihin lehtiinsä eikä siis hätkähdä, jos kastelu sattuisi unohtumaan vaikkapa lomamatkan ajaksi – se selviytyy kyllä.

Kun tulilatvaa hoidetaan riittävän hyvin, se jaksaa avata kaikki nuppunsa ja kukkii todella pitkään. Kukkien ulkonäkö vaihtelee lajikkeen mukaan, ja saatavilla onkin valtava valikoima erilaisia värejä. Myös kirjavia lajikkeita on. Tulilatva tunnetusti pitää auringosta ja lämmöstä, ja se viihtyy paikoissa, joissa se saa runsaasti valoa ja joissa on melko kuiva ilma. Pinnassa olevalla juuristollaan tulilatva imee maasta vettä tehokkaasti, joten se saa täydennettyä vesivarastot nopeasti, kun sitä kastellaan.

Helppohoitoisuutensa ansiosta tulilatvan eri lajikkeet ovat oiva valinta, kun kotiin halutaan upean värikästä kukintaa ja viihtyisää vihreyttä, mutta kasvien hoitoon ei haluta välttämättä panostaa.

Tiedonmuruja tulilatvasta

  • Varastoi vettä paksuihin lehtiinsä ja on siksi kestävä.
  • Ei yleensä aiheuta oireita allergikoille.
  • Hyötyy voimakkaasta auringonvalosta ja niukasta kastelusta.
  • Viihtyy sekä yksin ruukussa että kukkapenkissä muiden kasvien kanssa.
  • Saatavilla kukkivana läpi vuoden.

Lue lisää

Näin onnistut ruukkukasvien kastelussa sisällä >>
Kaksi hyödyllistä tuotetta sisäkasvien lannoittamiseen >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta