Ulkokalusteet ja kasvit lisäävät terassin viihtyisyyttä

Kevään tullessa voit alkaa sisustamaan ulkotiloja valmiiksi kesän hellepäiviä varten. Ruukkukasvien, mukavien huonekalujen ja ilmavien tekstiilien avulla saat ulkotiloihisi hetkessä viihtyisyyttä. Huopien ja lämpölamppujen avulla nautit ulkotiloista pitkälle syksyyn.

Ulkokalusteet ja kasvit lisäävät terassin viihtyisyyttä

Muutaman niksin avulla terassista saa loihdittua nopeasti kotoisan ja viihtyisän. Suuriin ruukkuihin istutetut kasvit sekä tekstiilit ja mukavat huonekalut ovat helppo tapa lisätä tilojen kodikkuutta.

Kasvit soveltuvat monenlaiseen sisustukseen

Kasveja valitessasi voit keskittyä tietyntyyppisiin kasveihin tai värisävyihin. Voit myös rohkeasti sekoittaa ja yhdistellä eri tyylejä.

 • Itämainen terassi. Itämaiseen tyyliin soveltuvat upeasti esimerkiksi suuret palmut, eukalyptuspuut, isokirjopeippi ja atsalea. Myös aloe vera ja muut nahkealehtiset kasvit ovat hyviä vaihtoehtoja. Leposohva ja rottinkituolit korkeilla selkänojilla luovat tyylikkään kokonaisuuden.
   
 • Englantilainen kartano. Moni yhdistää ruusut englantilaisen kartanon puutarhamiljööseen. Myös muratit, laventeli ja puutarhaa ja terassia reunustavat siistiksi trimmatut pensasaidat sopivat hyvin kokonaisuuteen. Miltä kuulostaisivat ruusupensaiden ympäröimät valkoiseksi maalatut ulkohuonekalut?
   
 • Välimerellinen tunnelma. Kasvata ulkona ruukuissa Välimeren alueelle tyypillisiä kasveja, joita ovat esimerkiksi kataja, puksipuu, viikuna, laakeripuu ja oliivipuu. Pergolaa pitkin kasvavat kärhön ja köynnösruusun kaltaiset köynnöskasvit tarjoavat varjoa ja selkeyttävät tilaa. Betoni- tai täyspuinen pöytä sijoitettuna keskelle terassia tarjoaa hienot puitteet pitkän kaavan illanistujaisiin.
   
 • Klassinen ruotsalainen puutarha. Omenapuiden ympäröimä ja tuoksuköynnöskuusamilla, pelargonioilla, päivänkakkaroilla ja särkyneillä sydämillä koristeltu terassi huokuu ruotsalaisen perinnemiljöön tunnelmaa. Ruotsalaisille puutarhoille tyypillisissä ulkokalusteissa on teräsjalusta ja valkoiseksi petsattuja puuyksityiskohtia.

Ulkotilojen sisustuksessa kannattaa suosia kasveja, jotka viihtyvät auringossa ja kuumuudessa. Valitse kasvit kasvuympäristön ja sinulle sopivan vaativuustason mukaan – tietenkään omaa sisustusvisiotasi unohtamatta!

Kalusteet terassille

Ulkokalusteissa on nykyään valittavana monenlaisia muotoja ja materiaaleja, esimerkiksi klassisempia valkoiseksi maalattuja täyspuisia kalusteita tai tyylikkäitä metallituoleja ja ranskalaisia sohvapöytiä. Kestävät ja muhkeilla tyynyillä varustetut rottinkisohvat tai akaasiapuiset lounge-ryhmät luovat täysin omanlaisensa tunnelman ulkotilaan. Entäpä jos nikkaroisit itse omat ulkokalusteesi vaikkapa vanhoista puulavoista?

Kodikkaampi terassi – viisi helppoa vinkkiä

 • Korkeat ja pitkänmalliset ruukut toimivat täydellisesti ulkotilan jakajina. Myös yrttiruukkuhyllyt ja köynnöskasvien peittämät säleiköt soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.
 • Jokainen terassi tarvitsee pöydän, tuolit ja mukavat nojatuolit.
 • Tyynyjen ja peittojen avulla loihdit terassistasi tai parvekkeestasi myös mukavan illanviettopaikan.
 • Aurinkoista seinää vasten sijoitettu penkki on mukava istumapaikka, jonka päälle voi myös sijoittaa ruukkukasveja.

Pidennä ulkokautta oikeanlaisella valaistuksella

Koristevalot, lyhdyt ja kynttilät valaisevat terassia myös pimeän tultua. Oikeanlaisen valaistuksen ansiosta lasitettu ulkoterassi on käyttökelpoinen pidemmän aikaa. Syksyn tullen voit nauttia pitkän kaavan illallisista tuikkivien valosarjojen, kynttiläpallojen tai kynttiläkruunun valaistessa tilaa.

Lue lisää

 Kultapalmu

Korkeus 120 cm, Vihreä

3999
Lue lisää

Kiiltojukka

Korkeus 60 cm, Vihreä

1499
Lue lisää

Tyräkki 'Ingens'

Korkeus 75 cm, Vihreä

109 €
Lue lisää

Murattiamppeli

Korkeus 60 cm, Vihreä

2699
Lue lisää

Oliivipuu

Korkeus 80 cm, Harmaa

1999
Lue lisää

Oleskeluryhmä Alicante

5 istumapaikkaa, Musta

1699 €
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta