Vinkkejä joulukuusen hoitoon

Joulukuusi kruunaa kaiken joulun ollessa ovella. Useat perheet noudattavat erityistä rituaalia tämän perinteisen joulusymbolin valitsemisen, kotiin kuljettamisen, koristelemisen ja ympärillä tanssimisen kanssa.

Kaikki joulukuuset ovat helppohoitoisia

Yksi tavallisimmista lajikkeistamme on klassinen joulukuusi, (Picea abies), jossa on raikkaan vihreä väri, ihastuttava tuoksu ja pystysuora kasvutapa. Toinen suosittu lajikkeemme on kaukasianpihta (Abies nordmanniana) tiheine, hopeanvihreine neulasineen ja tuuheine oksineen.

Kuusta voidaan pitää itse asiassa samalla tavalla kuin leikkokasvia antaen sille samanlaista hoitoa. Kastele säännöllisesti, ennen kaikkea ensimmäisten päivien aikana, kuusen varisemisriskin pienentämiseksi. Lisää mielellään veteen leikkokukkaravinnetta onnistuneen lopputuloksen saamiseksi.

Kun olet valinnut suosikkikuusesi, on aika kuljettaa se kotiin. Mikäli aiot asettaa sen auton katolle ja ajaa pidemmän matkan, voi olla hyvä saada kuusi muoviin tai verkkoon käärittynä, jotta se pysyy suojassa voimakkaalta tuulelta.

Opas: huomioon otettavat asiat kotiutuessasi joulukuusen kanssa - askel askeleelta:

  • Poista verkko niin, että oksat pääsevät suoristumaan.
  • Sijoita kuusi mielellään varastoon, autotalliin tai seinän vierustalle parvekkeelle tai terassille - ennen kuin otat kuusen huoneenlämpöön. Paras aika ottaa kuusi sisään on leudolla säällä, jolloin lämpötilan vaihtelu ei muodostu liian suureksi.
  • Tee uusi leikkauspinta kirveellä tai sahalla (tähän voit saada apua meiltä ostaessasi kuustasi) ja sijoita kuusi veteen mielellään jo ulkona, mikäli sää on leuto.
  • Sisätiloihin siirrettyäsi aseta kuusi tukevaan kuusenjalkaan ja varmista, että kuusen runko on koko ajan vedessä.
  • Seuraavaksi voitkin ottaa esiin joulukuusen koristeet ja aloittaa kuusesi koristelemisen.
  • Mikäli sinulla on mahdollisuus suihkuttaa puuta suihkepullolla, auttaa se kuivumista vastaan, sillä joulukuusi on herkkä kuivalle huoneilmalle.
  • Vettä, vettä ja aina vain vettä. Joulukuusi ei saa kuivua, vaan se tarvitsee päivittäin lisää vettä varisemisen estämiseksi. Varmista, ettei kuusenjalan vesi pääse koskaan loppumaan.

Kuuset ruukuissa – jonkin aivan uuden innoittamana

Uutuutemme on kaukasianpihta ruukussa, Abies Nordmanniana, pienemmän kokoinen kuusi, joka on istutettu ruukkuun. Kaukasianpihdat ovat hyvin täyteläisiä ja runsaita, ja niissä on klassinen joulukuusen muoto. Kaukasianpihta varisee tavallista kuusta vähemmän ja tuoksuu enemmänkin sitrukselta kuin kuuselta. Tämä on täydellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat inspiroitua jostakin uudesta sekä sopiva myös silloin, jos kodista ei löydy tilaa perinteiselle joulukuuselle. Helppo koristella erilaisilla joulukuusen koristeilla ja pienellä valosarjalla.

Haaveiletko varisemattomasta joulusta?

Yhä useammat valitsevat jouluksi tekokuusen, varistelemattoman vaihtoehdon, joka kestää vuoden toisensa jälkeen. Se ei tarvitse vettä, ei varistele ja sopii hyvin myös allergikoille. Meiltä Plantagenilta voit ostaa kauniit, muoviset joulukuuset. Meiltä löytyy muun muassa tekokuusi, joka näyttää aivan aidolta joulukuuselta tuuheine oksineen, taipuisine neulasineen ja kauniissa värissään tehden aidosta kuusesta erottamisen haastavaksi. Valikoimastamme löytyy myös onnistunut kuusijäljitelmä, jonka ulkonäkö on niin lähellä luonnollista joulukuusta kuin ikinä mahdollista.

Kolme vinkkiä muovikuusen ostajalle:

  1. Valitse luonnollisen näköinen kuusi tuuheilla oksilla ja hyvällä tyvellä.
  2. Hinta on ratkaiseva. Jokainen, joka haluaa aidon kuusen näköisen jäljitelmän, saa maksaa sen mukaisesti.
  3. Eräs seikka, jota kannattaa harkita oston yhteydessä, on mukana tulevan kuusenjalan vakaus. Testaa mielellään jo myymälässä. Kuuset on pakattu osiin, jotka ovat helposti koottavissa. Taipuvien oksien ansiosta kuusen ulkonäköä on myös mahdollista muunnella.

Mikä tyyli sopii sinun jouluusi?

Ennen kuin aloitat kaikki jouluvalmistelut, voit harkita, haluatko säilyttää tietyn tyylin tänäkin vuonna. Paras vinkkimme onnistua joulukuusen kanssa on valita tyylisi ennen kuusen koristelemista joko värikkäästä tai tyylikkäästä, mitä tulee joulukoristeisiin ja niillä koristelemiseen.

Inspiroidu jostain uudesta ja modernin tyylisestä kuten messinki ja raikkaan valkoinen tai miksipä et laittaisi perinteistä joulukuusta, jossa on harmaata, valkoista, punaista sekä reilusti vihreää - kaunista ja kestävää, mikä sopii hienosti pohjoismaisiin koteihimme.

Mikäli tarvitset apua matkan varrella, meiltä löytyy aloituspakkaus, josta löydät erilaisia yhteensopivia joulukuusen koristeita. Meiltä löydät laajan valikoiman kuusenkoristeita sekä joulukoristeita.

Lue lisää

Tekokuusi jouluksi >>
Katso kaikki joulukuuset >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc