Syötävien kasvien viljeleminen on yhä suositumpaa. Näin voit nauttia itse kasvattamistasi vihanneksista sekä tukea kestävää kehitystä ja kantaa vastuuta maapallon resursseista. Viljele luonnonmukaisesti siemenistä, niin voit nauttia oman keittiöpuutarhan sadosta. Löydä sinulle ja viljelytarpeisiisi sopivat siemenet ja ryhdy kylvöpuuhiin!

Aloita oma luomuviljely

Luomuviljelyn edut

Luomuviljelyn avulla vältät kemialliset torjunta-aineet ja viljelet yhteistyössä luonnon kanssa. Näin saat sadonkorjuuaikaan ravinteikkaita kasviksia, jotka myös maistuvat paremmilta. Itse kasvatetun ruoan nauttiminen on myös etu, ja yrttitarhan suunnittelemisessa pääsee hyödyntämään luovuutta. Näin aloitat viljelyn.

Mitä haluat kasvattaa?

Valitse ensin luonnonmukaiset siemenet tai taimet. Valittavana on runsaasti luomusiemeniä, joten valitse kasvit sen mukaan, mitä haluat syödä. Kokeile vaikkapa timjamia, tomaattia, krassia, salaattia, tilliä, persiljaa ja porkkanaa. Miltä kuulostaisivat minipaprika, ruusupapu, mustakaali ja basilika? Tutustu valikoimaan ja kylvä suosikkisi.

Aloita viljely – korjaa satoa koko kesän ajan

Viljelypakkaukseen voi kuulua siementen lisäksi myös minikasvihuone tai ruukut ja multa. Näin viljelyn aloittaminen on helppoa. Esikasvata taimet sisällä, ja kevään vaihtuessa kesään voit siirtää kasvit ulos kasvimaalle, ruukkuihin tai lavakauluksiin.

 1. Esikasvata sisällä kylvömullassa ja lämmössä.
 2. Kastele altapäin lautaselle ja lannoita, kun kasvit alkavat itää.
 3. Totuta taimia ulkoilmaan.
 4. Istuta ulos luomumultaan – käytä peiteharsoa alkukesästä.
 5. Anna kasveille luomulannoitetta ja kitke rikkaruohot.
 6. Korjaa satoa koko kauden ajan.
 7. Nauti itse kasvattamastasi sadosta.

Vinkki: Käytä kasvivalaisinta, jotta kasveista kasvaa vankkoja ja elinvoimaisia. Kasvualustan on hyvä olla hieman lämmin siemeniä istutettaessa, jotta ne eivät palellu. Hyödynnä lattialämmitystä, lämpöpatterin päällä olevaa ikkunalautaa tai muuta lämmintä paikkaa. Muista, että taimet tarvitsevat kasvaessaan valoa.

Huomioitavaa luomusiementen viljelyssä

Luomuviljelyssä rikkaruohot tulee kitkeä aika ajoin ja kasveja tulee tarkkailla tuholaisten tai kasvitautien varalta. Luomuviljelyssä et ole koskaan täysin oppinut, vaan aina löytyy uusia viljelytapoja, uusia kokeiltavia asioita ja uutta opittavaa.

 • Siemenpussissa on ohjeet kasvien esikasvatukseen ja siementen kylvämiseen.
 • Mäntysuopaliuos auttaa useimpien tuholaisten torjunnassa.
 • Huomioi sijainti ja istuta kasvit sen mukaan.
 • Keskenään sukua oleviin kasveihin voi tulla samoja kasvitauteja, joten älä istuta niitä tiiviisti vierekkäin.

Lue lisää

Näin onnistut vihannesten viljelyssä >>
Mausteyrttien kasvatus – näin onnistut >>

Olet tässä:


Kylvömulta Luonnonmukainen

15 L

849
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta